REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Gheorghe (ACROPO): Petroliştii din Marea Neagră trebuie să lucreze cu firme româneşti; nu avem nave de foraj, dar poate cumpărăm

Gheorghe (ACROPO): Petroliştii din Marea Neagră trebuie să lucreze cu firme româneşti; nu avem nave de foraj, dar poate cumpărăm

Replica API 19 iunie 2018 | 00:00 327

Companiile petroliere care operează în Marea Neagră trebuie să lucreze cu firme româneşti, care, chiar dacă nu deţin în acest moment instalaţii de foraj la mare adâncime, poate le vor achiziţiona pe viitor, a declarat, marţi, Gheorghe Constantin, preşedintele Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra (ACROPO), scrie Agerpres.

În cadrul unei conferinţe pe teme energetice, el a fost întrebat dacă în forma finală a Legii privind activitatea petrolieră offshore a fost menţinută obligaţia investitorilor de a lucra cu firme româneşti.

"De ce acesta este un lucru rău? Ce este rău în a obliga sau a cere unui investitor să creeze forţă de muncă, să folosească mână de lucru românească? Acest lucru se practică în toată lumea, vă spun că am umblat în toată lumea şi peste tot e la fel. Fiecare stat încearcă să-şi protejeze forţa de lucru. De ce să vină altcineva când sunt atâţia oameni fără serviciu?", consideră Gheorghe.

El a mai spus că aceste proiecte pot atrage înapoi în ţară specialiştii români plecaţi peste hotare în industria petrolului offshore.

Totodată, întrebat dacă există firme româneşti care să deţină utilajele de care au nevoie petroliştii din Marea Neagră, care să foreze la mare adâncime, el a răspuns negativ.

"La momentul actual, nu. Mare adâncime înseamnă peste 150 de metri de apă. Nu avem instalaţiile capabile să ajungă la această adâncime. Singurele instalaţii care sunt actualmente în posesia unei companii româneşti, Grup Servicii Petroliere, sunt instalaţii care sunt platforme jack-up (stau pe fundul mării pe piloni - n.r.), care pot fi folosite la o adâncime maximă a apei de 100 de metri. Deci ce este mai departe, din păcate, nu avem", a arătat oficialul ACROPO.

Însă dezvoltarea acestui sector poate determina companiile româneşti să achiziţioneze pe viitor astfel de utilaje, a completat el: "Dacă va începe această zonă să se dezvolte, aşa cum se preconizează, de la anul, pot apărea una-două companii româneşti care să investească în cumpărarea de platforme semi-submersibile sau nave de foraj".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gigi Cutit dansa pe mese la cerea marelui Gabriel Comanescu in vremurile bune...ca un catelus isi asculta stapanul...si uite unde a ajuns acum. Chiar am crezut ca este un lucru bun infintarea acestei autoritati dar daca sunt angajati oameni precum GiGi Cutit......
0
0
Pentru ca este printre putinii care stie face si pentru ca a fost repus acolo unde ii este locul ca Presedinte. Cine ai vrea sa vorbeasca vicepresedintele fost lucrator in Politie sau fostul presedinte provenit din industria miniera ???!!
0
0
De ce vorbeste Gigi Cutit omul lui Comanescu de la GSP si nu vorbeste presedintele agentiei sau un vice? Simplu omul lui Comanescu trebuie sa faca jocurile pentru ca de aceea a fost pus acolo.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614