REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța

Gheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța

Replica API 16 septembrie 2021 | 00:05 7420

Gheorghe Haleț, omul de televiziune și cultură, cu o vastă experiență în politică, a revenit în studioul Replica de Constanța cu noi picanterii! Fostul politician i-a luat la ”tocat” pe mai marii lideri politici și a comentat despre scandalul din coaliție, dar a prezis și cine va ieși învingător din această poveste: PSD. Urmăriți interviul de mai jos și aflați, printre altele, care este opinia lui Haleț despre administrația locală Constanța, ce crede despre Vergil Chițac, dar și despre city managerul Felicia Ovanesian.

În debutul interviului, Gheorghe Haleț a vorbit despre politică, despre lupta pentru putere și interese. ”Politicienii s-au cam rupt de noi, trăiesc în niște sfere undeva sus. După părerea mea, PNL greșește grav că și-a permis această democratizare a vieții interne de partid ieșită cu ea în public. Spre exemplu, în perioada Mazăre, acesta din urmă nu spunea nimic din ceea ce se întâmpla în formațiunea lui politică, pentru că nu interesează pe nimeni.”

Întrebat cine crede că va câștiga lupta pentru șefia PNL, dintre Cîțu și Orban, Haleț a declarat: ”Să fii liderul unui partid care este la guvernare nu e chiar așa ușor. Trebuie să știi bine organizația, să fii convingător, dar nu trebuie să ieși în stradă. Orban se jenează și are rețineri de a nu-l mânca pe Cîțu. Acesta nu are anvergura politică, nici eu nu-l văd să conducă acest partid. Nu cred că-i interesează pe cetățeni dacă câștigă Orban sau Cîțu. Pe oameni îi interesează doar dacă vor trăi mai bine. Nu a fost niciodată o coaliție, USR a făcut numai prostii din cauza faptului că sunt novici, nu cred că o să termine foarte bine acest scandal. Această coaliție s-a descurcat foarte greu, nu cred că se va termina foarte bine. Credeți că cineva se frământă că noi nu putem să plătim facturile la iarnă? Vă spun eu, pe nimeni nu interesează”.

Haleț: PSD are de câștigat

Totuși, din tot scandalul politic, unul singur are de câștigat, spune Haleț, și anume PSD. ”Din tot acest scandal din momentul de față, singurul care câștigă este PSD, s-au ridicat și în sondaje. Când ești la putere și ai nevoie de sprijinul politic al celorlalți, singurul lucru pe care poți să-l dai este promisiunea, le promiți diverse funcții. E greu în fruntea țării. Cei care ajung în funcții publice nu au înțeles că ei se duc slugi pentru cetățeni. Cetățenii trebuie să fie mulțumiți de funcționarii publici”.

”Nu există niciun parlamentar care să se lupte pentru județul acesta”

Haleț, care are o experiență politică vastă în spate, este de părere că România are nevoie de suflu nou pe scena politică. ”Lumea, cetățenii, au nevoie de structuri politice noi. Nu e posibil ca PSD să fie unicul partid de stânga. Apariția partidului AUR a fost ciudată rău. La Primărie a luat 0,3%, iar în Parlament au luat 12%. Avem nevoie de formațiuni politice noi, dar și de oameni dedicați cetățenilor”.

Dar și pe scena politică din Constanța este imperios necesar să avem lideri politici noi. ”Constanța are nevoie de lideri politici noi. Nu avem lideri politici, nu există niciun parlamentar care să se lupte pentru județul acesta. De când a plecat Huțucă la București, frâiele PNL Constanța au fost scăpate din mână, fac ce vor ei aici. În ultima vreme, Constanța nu mai este condusă de politicieni constănțeni, ci de oameni veniți din diferite zone ale țării. După ce am scăpat de Mazăre a fost și mai rău. Chițac a adus la Primărie oameni de pe vremea lui Mazăre”. ”Orban l-a susținut pe Chițac, iar acum Chițac îi întoarce spatele, nu se poate așa ceva. Datorită lui Orban este Chițac primar, nu lui Cîțu”, a mai spus Haleț.

Primăria ar trebui mutată în clădirea Muzeului Național de Istorie și Arheologie

Cât despre administrația locală și activitatea acesteia de la preluarea mandatului, Gheorghe Haleț spune că ar trebui să se fi făcut mult mai multe, iar printre lucrurile urgente se numără schimbarea sediului Primăriei Constanța: ”Toate primăriile din județul Constanța au niște clădiri minunate, la Cumpăna, la Ovidiu, doar la Constanța se intră prin spatele unui sediu al Guvernului, prin spate pe unde intrau șoferii înainte. Primăria ar trebui să se mute în centrul orașului, în locul Muzeului de Istorie și Arheologie. Ar avea un mare impact asupra tuturor”

Mai mult, omul de televiziune a mai spus că proiectele pe care Primăria Constanța le-a derulat în aceasta vară nu au fost benefice pentru constănțeni. Haleț vrea să vadă cultură, vrea trafic aerisit și mai puține lucrări la drumuri. ”În Constanța, vara aceasta nu a fost organizat nici un eveniment cultural. Au făcut Coffee Break, au închis bulevardul și nu au făcut nimic. Au distrus toate bulevardele, vezi și la Vivo, au tăiat o țeavă și nici acum nu au terminat lucrările”.

Și city managerul, Felicia Ovanesian, a fost luat în colimator. ”Am văzut că poziția de city-manager e ocupată de un fost avocat. Păi pentru poziția asta trebuie să fie un om dur, care să conducă orașul. Nu știu cine ar putea să ocupe această funcție. În schimb, cred că aș fi un primar mai bun decât Chițac, păcat că am îmbătrânit”.

Gheorghe Haleț a comentat și scandalul de la Teatrul Oleg Danovski acolo unde angajații acuză conducerea de mai multe fapte. ”La Teatrul Naţional Oleg Danovski am fost 8 ani director și am lucrat foarte mult cu ei. Au vrut să mă aresteze că am aruncat arhiva care bloca geamurile sălii de balet. După '90, am luat și aparate de aer condiționat pentru sala de balet, nu pentru biroul meu, pentru balerini. Este o meserie foarte grea. Știu cum stau lucrurile acolo. De obicei, aceste reclamații se fac doar de către frustrați, niște chinuiți, care preferă să nu muncească, ci să reclame. Ei au impresia că fiecare e cel mai bun și cel mai frumos și dacă nu li se confirmă acest lucru merg și-l reclamă pe director. Mă bucur că doamna director s-a dus în instanță. Este prima dată după zeci de ani de reclamații când au mers în instanță”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920