REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gheorghe Hânsă, desemnat cel mai popular primar

Gheorghe Hânsă, desemnat cel mai popular primar

Replica API 8 martie 2014 | 00:00 229

Peste 60 de primari, din cei 217 membri ai asociaţiei, din toate regiunile ţării au participat la cea de a XXI-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Evenimentul a avut loc la Bucureşti, în perioada 5-7 martie.

La această întâlnire, Gheorghe Hânsă a fost desemnat cel mai popular primar. În cadrul Adunării, edilii au avut ocazia să îşi exprime păsurile în faţa reprezentanţilor Administraţiei Centrale, dar şi a oficialilor din cadrul ministerelor Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Finanţelor Publice. Temele de dezbatere abordate în cadrul întâlnirii au fost: modernizarea României prin descentralizare bazată pe subsidiaritate, autonomie locală şi întărire a capacităţii administrative; corelarea competenţelor autorităţilor administraţiei publice locale cu resurse financiare, umane, instituţionale şi legislative de care acestea trebuie să dispună în exercitarea atribuţiilor; identificarea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetăţenii oraşelor mici; relaţia dintre Asociaţia Oraşelor şi autorităţile centrale. Edilul Gheorghe Hânsă a avut ocazia să îşi exprime oficial dorinţa de a-i sprijini pe agenţii economici din Cernavodă, potenţiali creatori de locuri de muncă pentru cetăţeni. De asemenea, primarul a declarat că oraşul Cernavodă, prin înfrăţirea cu alte oraşe europene din Franţa, Slovenia, Turcia şi Bulgaria, va avea posibilitatea de a prelua exemple pozitive şi tehnici moderne de administraţie, dar şi atragerea de investitori din străinătate, care pot crea noi locuri de muncă pentru comunitate.

În cadrul şedinţelor organizate de către Asociaţia Oraşelor din România, aleşii s-au declarat nemulţumiţi de folosirea şi interpretarea abuzivă a legislaţiei ambigue, incoerente ca o formă de presiune şi şantaj asupra autorităţilor publice locale de către unele instituţii ale statului. Primarii prezenţi au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult, prin operativitate, şi să acorde mai multă atenţie derulării proiectelor cu finanţare europeană sau naţională implementate de oraşele mici. Primarii consideră că o frână în implementarea proiectelor europene este reprezentată de durata mare de evaluare a acestora precum şi de faptul că autorizaţiile primite de la autorităţile deconcentrate de la nivel judeţean sau regional sunt primite cu mare dificultate. Printre oficialităţile prezente la eveniment a fost preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Marian Oprişan, care a propus încheierea unui parteneriat între toate cele 4 structuri asociative ale autorităţilor locale pentru susţinerea unitară a intereselor acestora.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367