REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gheorghe Moldovan va CÂŞTIGA al patrulea mandat la PRIMĂRIA Albeşti! Video

Gheorghe Moldovan va CÂŞTIGA al patrulea mandat la PRIMĂRIA Albeşti! Video

Replica API 15 septembrie 2020 | 10:13 3034

Gheorghe Moldovan, candidatul PNL la Primăria Albești, este unul dintre cei mai longevivi primari din județul Constanța. Are un palmares bogat de proiecte și realizări în decursul celor 12 ani de când se află la conducerea urbei și este sigur că va câștiga încă un mandat. Rețeta succesului său ne-o dezvăluie chiar Gheorghe Moldovan, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Totodată, acesta a făcut o trecere în revistă a realizările sale, dar și a proiectelor care se regăsesc în programul său electoral.

La Albești și satele aferente, educația primează

Localitatea Albești și satele aferente, Arsa, Coroana, Cotu Văii și Vârtop, sunt printre puținele din județul Constanța care pot spune că.. au de toate. Școli, grădinițe, apă, salubrizare.. acestea sunt doar câteva din realizările actualului primar, Gheorghe Moldovan. ”Sunt foarte multe proiecte realizate, altele se află pe rol. Avem cinci sate cu aceleași probleme de infrastructură de apă, de gaze, de școli etc. Prioritatea numărul unu a fost educația. De aici pleacă totul, mai ales în condițiile de azi când sunt atâtea ispite. Pentru acest obiectiv, nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Am reușit să facem o școală nouă, în Cotu Văii, grădinițe în Albești, pe fonduri de la Banca Mondială și de la Ministerul Educației. Avem un proiect pe fonduri europene, și au și început lucrările, pentru Grădinița cu Program Prelungit din Cotu Văii. Este semnat contractul de finanțare pentru o școală nouă pe POR, în Albești, am scos la licitație proiectarea. Vom aduna copiii din jumătate de comună, pentru că, în unele sate s-au închis școlile din lipsă de copii, atunci îi vom aduna pe toți aici. Va începe în primăvara anului viitor lucrarea iar în doi ani trebuie să fie dată la cheie”, a spus Gheorghe Moldovan. ”Am accesat fonduri pentru o bază sportivă în Albești, pentru a implica copiii în activități extrașcolare, avem stadion și mai avem în plan activități culturale. Am organizat festivaluri național și internațional la nivelul comunei. Am avut invitați artiști din 10 țări și 35 de localități din România Lucrurile astea sunt foarte greu de organizat”, a mai spus Moldovan.

De asemenea, Gheorghe Moldovan a fost cel care a adus apa în Albești, Vârtop, care nu avea apă de 16 ani, și Cotu Văii, dar a asigurat și salubrizarea comunei.

Nici drumurile, și nici sănătatea nu sunt neglijate

”Avem în lista de sinteză, la CNI, 18 km de drumuri, ceea ce înseamnă că toate străzile din toate satele sunt prinse în acest proiect. De asemenea, avem un dispensar modern în Albești și Cămin Cultural Nou în Cotu Văii. Sunt proiecte finanțabile în următorul mandat”, a completat primarul. Care este rețeta succesului?

Moldovan: Dacă m-au votat cetățenii de trei ori, înseamnă cu au avut încredere

”Pentru orice om în viață, ca să reușească, trebuie să țină cont de niște principii: celeritate, consecvență și să nu mintă. Dacă m-au votat cetățenii de trei ori, cu peste 65 %, înseamnă cu au avut încredere, că m-au cunoscut bine. Am o activitate în comună de peste 40 de ani de muncă în comună. În toate etapele am reușit alături de oameni și muncind pentru ei”.

Fonduri europene pentru dezvoltarea comunei și a satelor aferente

Gheorghe Moldovan a vorbit și despre proiecte realizate cu fonduri europene. Și nu sunt puține. ”Singura soluție de a atrage fonduri, în conjuncturile politice, au fost fondurile europene. Și am accesat multe, în limita punctajului impus. Aș reaminti un drum de 6 km de asfalt care leagă trei sate. Astfel, s-au introdus microbuze pe acest traseu, transport local cu două firme care-i transportă dinspre Mangalia și Negru Vodă și invers. Am accesat pe fonduri europene dotarea unui Cămin Cultural, cel din Albești, cu costume populare, instrumente muzicale, asigurarea de căldură și curent electric. Avem semnat proiectul privind reabilitarea Căminului Cultural din Vârtop. Și la Arsa avem în plan construirea unui Cămin Cultural”, a explicat aspirantul pentru încă un mandat la Primăria Albești.

Gheorghe Moldovan aduce gazele în Albești

Cu toate acestea, alesul șef spune că, deși și-ar fi dorit, nu a reușit să aducă gazele în localitate, în acești ani. Însă, și acest proiect se află pe un făgaș bun. ”Cel mai important proiect pe care mi l-am dorit încă din anii precedenți este alimentarea comunei cu gaz. Aceste investiții au fost greu de realizat. Guvernul a venit cu un program de ajutorare a comunelor pe fondurile europene privind alimentarea cu gaze, s-a găsit o măsură. Suntem în faza finalizării studiului de finalizare. Important este să adunăm cel puțin1 200 semnături pentru a fi eligibile”, a explicat primarul.

În mandatul viitor, în afară de gaze, Moldovan are în plana menajarea unor spații de joacă și a spațiilor verzi. Alesul este sigură că va câștiga alegerile, pentru că ”nu m-am băgat într-o luptă, dacă nu am crezut că voi câștiga. Am o echipă bună de consilieri. Dacă ai alături de tine oameni adevărați și respectați în comună, ai succes”, este de părere candidatul.

În materialul video de mai jos, puteți să aflați cum decurge campania electorală la Albești, ce spune Gheorghe Moldovan despre contracandidați, dar și care este mesajul acestuia pentru cetățeni.

Video:

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102