REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gheorghe Piperea dezvăluie efectul secundar al deschiderii școlilor: Starea de alertă nu se mai justifică

Gheorghe Piperea dezvăluie efectul secundar al deschiderii școlilor: Starea de alertă nu se mai justifică

Replica API 7 august 2020 | 00:00 1305

Avocatul Gheorghe Piperea susține că metoda de calcul a zonelor în care școlile vor putea fi deschise arată că doar câteva zeci de localități s-ar afla în „zona roșie”, ceea ce înseamnă că nici starea de alertă nu se mai justifică la nivel național. Piperea mizează pe acest fapt și în procesul pe care îl are la Curtea de Apel București, pentru suspendarea și anularea hotărârilor de declarare a stării de alertă, notează stiripesurse.ro

„Johannis tocmai și-a cerut scuze pentru că la conferința de presă de ieri a comunicat date false. Ironia este că președintele spune că a dat asemenea date pentru că ... așa le-a primit de la Ministerul Sănătății. În mod normal, ăsta e un motiv de demisie imediată a ministrului. Dar nu veți vedea asta, chit că “expliicațiile” lui Tătaru referitoare la cocoașe și “platouașe” au făcut deliciul internetului în ultimele 2 zile. Ăștia sunt statui pandemice, să nu uităm. Ei nu greșesc - doar sunt prost înțeleși sau discreditați de nemernicii de eretici.

De fapt, chestia cu demisia și cu scuzele ipocrite ale lui Johannis nu e importantă.

Ce e important e faptul că Johannis spune asta, în mod oficial: zonele verzi, galbene sau roșii se determină/calculează după criteriul numărului total de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori. În funcție de scenariul pe culori, localitățile pot deschide fizic sau nu școlile, în 14 septembrie. Dacă, de exemplu, în ultimele 14 zile, au fost atâtea cazuri încât Bucurestiul să fie în scenariul verde, școlile pot fi deschise și luni. Dacă acest calcul dă “verde” în întreaga țară, înseamnă că starea de alertă la nivel național trebuie ridicată mâine.

Or, mâine e termen la C Ap Buc în cererea de suspendare + anulare a hotărârilor guvernului privind starea ultra-prelungită de alertă. Șansele acestei acțiuni sunt doar teoretice dar, statistic și conform poziției publice a președintelui, nu se mai justifică, cel puțin în București. Intuiesc că, dacă se pregătesc deschiderea școlilor și alegerile locale, într-o aglomerație urbană de 4 milioane de persoane, capitală e zonă verde.

Așa susține, de altfel, și articolul din linkul anexat. În plus, din textul acestui articol rezultă că, la acest moment, sunt doar câteva sute de localități care întra în zona galbena si numai 50 in zona roșie.

Așa că : start la calculat!

Vedeți dacă întreaga țară, capitala sau orașul vostru este în scenariul verde sau nu.

Dacă da, starea de alertă, carantină întregii localități sau purtarea măștii în spații publice nu se mai justifică”, scrie Piperea pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In campania electorala se va declansa un uragan peste PNL. Toate porcariile care au blocat economia si mastile din carpa inutile le vor cadea in cap.
4
5
Nu greseste, doar se transforma, la fel ca cum se muteaza si un virus. Asta e si PNL: un virus pentru Romania. Am fugit de PSD sa dam de ceva si mai rau. MUIE MALARIA GALBENA
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614