REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gheorghe Popescu va rămâne consilierul onorific al premierului

Gheorghe Popescu va rămâne consilierul onorific al premierului

Replica API 13 noiembrie 2019 | 00:00 402

Fostul internaţional Gheorghe Popescu va păstra funcţia de consilier onorific al premierului Ludovic Orban pe probleme legate de organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 la Bucureşti.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă prilejuită de instalarea în funcţie a ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, că a luat această decizie după ce a discutat cu Popescu.

"M-am întâlnit ieri cu Gică Popescu, pe care l-am găsit consilier onorific al prim-ministrului şi care mi-a explicat cu ce se ocupă, că este un fel de CEO pe implementarea proiectului necesar pentru Campionatul European de fotbal şi am luat decizia să continui colaborarea cu Gică Popescu. El nu are culoare politică, s-a implicat în proiectul ăsta pentru că trebuia cineva care venea din exteriorul administraţiei să împingă un pic lucrurile înainte şi dintr-o perspectivă am rămas foarte plăcut surprins, a început să cunoască foarte multe detalii tehnice, chestiuni de contractare, de stadiu de lucrări, şi vom continua colaborarea. Sigur, preşedintele comitetului interministerial este ministrul Tineretului şi Sportului", a declarat Orban.

Şeful Guvernului a precizat că stadioanele Giuleşti, Ghencea şi Arcul de Triumf, aflate în proces de reconstrucţie, sunt "realizabile" până la startul EURO 2020: "Este posibil, cu trei stadioane, pentru că stadionul Dinamo nu este reglementat juridic. Sunt stadioanele Rapid, Ghencea şi Arcul de Triumf, care sunt realizabile. Din discuţiile pe care le-am avut, este posibil ca la momentul derulării Campionatului European cel puţin două să fie în stare de funcţiune, sigur nu realizate integral, dar cu tot ceea ce ţine, terenul de joc, vestiarele. Cu calea ferată este un mic blocaj, pe care sunt convins însă că îl putem depăşi. Din perspectiva noastră, noi vom asigura tot ce are nevoie constructorul ca să ducă lucrările la termen. De asemenea mai există proiectul cu 400 de săli sportive, un proiect care se va derula şi care este finanţat. Am văzut că mai există discuţii că galeria rapidiştilor e supărată că sunt 4.000 de locuri în minus. Aşa a gândit proiectantul, acum nu pot să mă apuc să schimb proiectul la mijlocul drumului ca să mai pun 4.000 de locuri. Oricum, dacă ajung în Liga I şi vor juca în cupele europene, pentru că numai atunci o fost număr maxim de suporteri, vor folosi stadionul naţional".

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost numit consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului la începutul anului 2018, când premier era Mihai Tudose, el păstrându-şi funcţia şi în mandatul Vioricăi Dăncilă.

Ionuţ Stroe a preluat oficial mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului în cadrul unui eveniment la care au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, mai mulţi preşedinţi de federaţii sportive precum Vasile Cîtea (FR de Box), Elisabeta Lipă (FR de Canotaj), Răzvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Nataţie şi Pentatlon Modern), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Gheorghe Vişan (FR de Volei), precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Analfabbet si tanttalau
1
1
Bai frate! Daca-i spus fara penali, fa ce-ai spus n-o da cotita si ne vom trezi cu alte cozi de topor, acum ale voastre ale PNL-ului! Pai ce facem: Vin ai nostrii...pleaca-i vostrii...noi ramanem tot ca prostii!!!! Aia HOTI, astia HOTI, futuva muma-n kur la toti!!!
5
0
Penali in functii publice!
8
0
Alo, d-le Orban: Fara penali in functii publice! Ce cauta puscariasul, Popescu.... ONORIFIC ...?! INCREDIBIL.... !?
10
0
Ce cauta puscariasul asta in functie publica nu iti este rusine Gheorghe Popescu ?
9
1
Cum spuneai ma Orbane"fara penali in fuctiile publice",si asta nu a fost condamnat pentru ca a furat gaini ci ca a trecut sume de transfer mai mici in acte pentru ca firma fratilor Bekali unde el era director sa "fenteze" bugetul de stat
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920