REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gheorghe Slabu, pe locul 7 în lista PPDD pentru europarlamentare

Gheorghe Slabu, pe locul 7 în lista PPDD pentru europarlamentare

Replica API 15 februarie 2014 | 00:00 393

Constănţenii şi-au propus să strângă 10.000 de semnături pentru susţinerea candidaturilor

Constănţenii şi-au propus să strângă 10.000 de semnături pentru susţinerea candidaturilor

Organizaţia Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD), filiala Constanţa se pregăteşte pentru europarlamentare şi încearcă din răsputeri să recâştige electoratul pierdut în urma "trădărilor" parlamentarilor care au ales un alt drum politic. Pe 11 februarie a.c., Comitetul Executiv s-a întâlnit la Bucureşti şi a numit structura internă, a stabilit birourile constituite, dar şi etapele planificate pentru perioada imediat următoare.

Organizaţia PP-DD Constanţa şi-a propus un target şi speră ca timp de 25 de zile să strângă, la nivel local, 10.000 de semnături pentru susţinerea candidaturilor la europarlamentare. "Am propus ca timp de 25 de zile să strângem 300.000 de semnături la nivel naţional, iar la nivel local în jur de 7.000, 8.000, poate chiar şi 10.000. Va fi foarte greu, aproape imposibil, dar noi fiind o echipă muncitoare şi cu rezultate, susţinuţi şi de cei de la centru, vom încerca să ne poziţionăm unde trebuie. Comitetul Executiv se va întâlni în aprilie, vom stabili cum şi care va fi punctul final al campaniei electorale", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Gică Slabu. De asemenea, la alegerile pentru Parlamentul European, preşedintele PP-DD Constanţa speră la un scor de 17-20%. Acesta a mai precizat că va candida la europarlamentare, iar numele său figurează pe poziţia a 7-a, din cei 33 candidaţi aflaţi pe listele partidului. Organizaţia judeţeană nu exclude, însă, şi o posibilă alianţă. "E posibil să facem şi o alianţă. Eram orientanţi spre stânga. Dar se discută, se analizează, vom vedea", a precizat Slabu. În cursa pentru un post în Parlamentul European, PP-DD se va "ciocni" cu noul partid Mişcarea Populară, formaţiune care le cam dă ceva fiori. "Vom încerca consolidarea organizaţiilor şi câştigarea electoratului. Dar, cu apariţia unui nou partid, Mişcarea Populară, s-ar putea să avem un pic de suferit", spune preşedintele PP-DD.

Tot el a anunţat că există câţiva senatori, din cei care au părăsit partidul, care şi-ar dori reîntoarcerea în echipele care i-au ajutat să ajungă în Parlament. Slabu a dat de înţeles că Marian Vasiliev se află printre aceştia. "Sunt anumite discuţii şi s-ar părea că din cei care au plecat, doi trei sunt hotărâţi să se întoarcă. Sunt ceva nemulţumiri acolo unde au plecat şi nu au găsit ceea ce se aşteptau. Cu Vasiliev purtăm discuţii, s-ar părea că a făcut o greşeală că a plecat, comunicăm şi ne întâlnim deseori, ne spune ceea ce se întâmplă în Senat, ce proiecte mai are, dar n-am discutat mai avansat. A rămas ataşat şi apropiat echipei cu recunoaşterea de rigoare că, datorită nouă, este unde este. În ciuda furiei noastre care a fost la început, relaţia dintre noi este bună", a conchis Gică Slabu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367