REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gheorghiță, despre campania de vaccinare: 'Primele două săptămâni din februarie vor fi complicate'

Gheorghiță, despre campania de vaccinare: 'Primele două săptămâni din februarie vor fi complicate'

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:00 1555

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat joi, la B1 TV, că următoarele două săptămâni de campanie vor fi dificile, dat fiind că numărul de doze disponibile este limitat.

Valeriu Gheorghiță

Acesta și-a manifestat speranța că nu va mai dura mult până când compania AstraZeneca va avea autorizație de a-și pune vaccinul pe piață. Asta va ajuta foarte mult UE, inclusiv România.

Întrebat dacă putem să suplimentăm numărul de doze de vaccin, Gheorghiță a răspuns: „Din păcate, nu. Suntem... Depinde de contractul încheiat de Comisia Europeană cu fiecare companie în parte. Noi ne așteptăm ca la finele acestei luni AstraZeneca să primească autorizare de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentului. Dacă intră în derulare calendarul de livrare, noi sperăm undeva după jumătatea lui februarie, ar crește semnificativ disponibilitatea dozelor. Asta se va vedea în numărul de persoane vaccinate.

Medicul a precizat că „primele două săptămâni (din februarie) vor fi complicate”.

„Comisia Europeană a încheiat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, care mai pot fi suplimentate cu încă 100 de milioane. Rata României e de 4,3%, dar depinde de perioada de livrate. Oricum, numărul de doze e semnificativ mai mare. Nu avem un calendar oficial, dar când vom avea acces la aceste date, după ce se va obține autorizarea, vom putea reface toate estmările legate de ritmul vaccinare”, a mai afirmat Gheorghiță, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
guvernu lu peste daca nu e in stare de nimic incearca sa isi faca imagine cu aceasta campanie de vaccinare care are un debut esuat. Cum sa vaccinezi fara vaccinuri? Cum sa importi frate pana si seringile?..cum sa o tii inca intr-o balbaiala cu planificarea categoriilor cu prioritate la vaccinare? Cum sa nu zbati sa aduci vaccin din alta parte daca occidentul iti da teapa si daca asta e o problema de siguranta nationala? daca Doamne fereste incepea un razboi ce faceam strigam,,opriti razboiul sa ne organizam,, stati un pic ca nu am facut importurile si nu avem de niciunele?
4
1
Ce nu le spune Gheorghita la babe e ca prin martie se termina sezonul virozelor. Deci daca tie iti vine vaccinul dupa 15 februarie, abia faci prima doza la 1 martie si esti imun in aprilie. Anul trecut a venit antigripalu prin februarie si doctora de familie mi-a zis ca nu mi-l face, ca mi-l face de pomana ca e prea tarziu. Acum incep sa inteleg de ce au bagat astia centre de vaccinare in locul vaccinarii la medicul de familie...
1
2
Mai doctorasule mai faci ma reclama ilegala la vaccinuri? Vezi ca ti se ia oja
2
2
Totul este complicat cand avem de-a face cu incompetenta si haos, lipsa de organizare si prostie
4
1
De ce nu aprobati INVECMICINA ???
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614