REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

‘Gherete’ de pe litoral, ÎNCHISE DEFINITIV de inspectorii OPC pentru acţiuni înşelătoare!

‘Gherete’ de pe litoral, ÎNCHISE DEFINITIV de inspectorii OPC pentru acţiuni înşelătoare!

Replica API 25 august 2018 | 01:31 370

Agenţii economici de pe litoralul românesc au fost verificaţi “la sânge” de către inspectorii OPC. În perioada 29 iunie – 3 august a.c., comisarii ANPC care îşi desfăşoară activitatea în cadrul structurii pentru protecţia consumatorilor “Comandament Litoral 2018” au desfăşurat un număr de 313 acţiuni de control la operatorii economici, în special în reţeaua de comercializare a produselor alimentare dar şi de prestare a serviciilor de alimentaţie publică precum restarante, autoserviri, terase, pizzerii şi baruri. Totodată inspectorii ANPC au verificat şi structurile de cazare turistică şi agrement. În urma controalelor efectuate în perioada menţionată 225 de operatori economici de pe litoralul românesc s-au abătut de la preverile legale.

Aşadar, în urma acţiunilo de control au fost aplicate 371 de sancţiuni contravenţionale dintre care 146 de avertismente şi 225 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.386.000 lei. Statistica este alarmantă deoarece în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut au fost aplicate cu aproximativ 21 % mai multe amenzi.

În urma controalelor au fost scoase temporar din comerţ produse cu o valoare de 2.501 lei. În schimb, au fost oprite definitiv de la comercializare cu 185% mai multe produse comparativ cu perioada similară a anului trecut. Mai exact este vorba despre produse orpite definitiv de la comercializare în valoare de circa 119 lei.

Controalele i-a prins nepregătiţi pe unii comercianţi de pe litoral. Astfel că, în urma acţiunilor de verificare a CJPC, 60 de operatori şi-au sistat activitatea temporar, până la remedierea deficienţelor constatate. Cu 400% mai mult decât anul anterior!

Nu au lipsit nici actele de înşelăciune din rândul agenţilor economici astfel că în urma controalelor CJPC, 5 unităţi de administraţie publică au fost închise definitiv din cauza practicii comerciale incorecte, respectiv acţiuni înşelătoare.

“Asigurăm toţi consumatorii că avem în permanenţă în vedere asigurarea creşterii calităţii serviciului public, apărarea intereselor legitime ale acestora, asigurând exercitarea funcţiei cu fermitate, profesionalism şi transparenţă.”, au declarat inspectorii CJPC din cadrul structurii “Comandament Litoral 2018”.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Tomis 3 nu vede nimeni...toti au dube.. nu dau chitanta..masini fara frig pentru peste, carne..chitante nu da nimeni traiasca ....
1
0
toate jegurile de ciorile borate din Palas au gherete in Mamaia si satu de vacanta
3
0
Felicitari OPC!!!
1
0
Daca ai o afacere cinstita,te porti civilizat cu clientii ,ii servesti asa cum ar merita pentru banii munciti si adunati un an ca sa vina in concediu,daca faci astea,din ce puii mei iti raman bani sa-ti achiti taxele de protectie catre mafie si eventual in plus catre oamenii trimisi de mafiile politice sa le dai peschesul? Pai nu mai ai profit,e ca si cum ai munci si tu ca angajat cu salariu cel mult mediu pe economie,patru luni pe an. Mafia puternica romaneasca din ce traieste? Din ce se platesc de mafie autoritatile? Vrei afaceri cinstite fara sa dai taxe mafiei,pleaca in Suedia,Norvegia.
2
0
Bine ca nu ajung la Mangalia...
1
0
A uitat sa mearga in control la masa pe plaja Obelix Costinesti ,unde ii administreaza afacerile beach-baruri ,cluburi in corturi amplasate pe plaja si faleza,porumb fiert fara conditii asa cum a cerut la ceilalti comercianti,tarabageala de pe plaja unde a subainchiriat diversilor agenti economici .
4
0
Dak ati veni si la venus jupiter neptun sa vedeti mizeriile ce bn ar fi
3
0
Din ciclul partidul meu e viata mea, in prostia tuturor acelora care chiar cred ca astia vor sa faca bine, va aduc aminte ca adjunctul Miron Horia Constantinescu a fost pus acolo sa faca bani pt bugetul tarii adica PENTRU PSD.sa aiba fondurile necesare pt a prostii poporul ca tara merge bine si sa mai faca vreo marire sau reducere. Stati relax ca e o faza trecatoare.Totul e doar un plan.Tara tot un dezastru este.
6
1
Actualul director de la OPC are scoala vietii, a prizat, a facut puscarie, are bani asa ca nu are nevoie de spaga comerciantilor
6
1
Mergeti si in satul de vacanta la cuptorul cu placinte mizerie mare
10
0
foarte bine, sa le inchida pe toate
9
1
Spaga vine de la sine. Daca nu dai cat cere, iti inchide locatia. Coruptia continua sa paraziteze romanii pana la cele mai de jos niveluri ale societatii. De aceea PSD vrea sa opreasca orice lupta anticoruptie.
9
2
Spune tu daca sti atatea amanunte
4
0
Scrietinsi bilanul spagilor luate de Horia Constantinescu de la agenti economici pentru care a inchis ochii, pentru uni muma pt alti ciuma acest Horia!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614