REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ghid complet pentru a alege draperii

Ghid complet pentru a alege draperii

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:00 1313

Draperiile nu sunt doar funcționale, pentru ca tu să ai intimitate în propria casă, ci câteodată, dacă sunt alese cum trebuie, sunt și estetice și aduc culoare și frumusețe în locuința ta.

Iată care sunt cele mai populare stiluri de prindere a draperiilor și ce lungime ar trebui să alegi, în funcție de aspectul pe care vrei să îl obții. Nu uita materialul din care este făcută draperia!

Stiluri de prindere a draperiilor

Prindere cu inele

După cum sugerează și numele, draperiile care sunt prinse cu inele atârnă de inele atașate de galerie. Aceste inele sunt inserate în partea superioară a țesăturii. Deoarece galeria este destul de expusă, cu acest sistem de prindere, este recomandat să folosești o galerie atractivă din lemn sau metal cu finisaje decorative la capete.

În funcție de țesătură, culoare și model ales, draperiile cu prindere cu inele funcționează cu aproape orice stil de decorare, de la tradițional, la contemporan elegant.

Acest tip de prindere al draperiilor este perfect pentru o fereastră de terasă care trebuie să fie accesibilă, deoarece draperia este ușor de dat la o parte.

Prindere cu buzunar

Draperiile cu prindere cu buzunar sunt fabricate din țesături ușoare și, de obicei, nu au căptușeală, pentru o senzație mai casual. Sunt ușor de agățat: galeria alunecă pur și simplu printr-un canal cusut în partea superioară a draperiei. Cu cât mai multă țesătură este strânsă pe galerie, cu atât mai dramatic arată draperia, deoarece formează numeroase falduri.

Unele draperii cu buzunar au volane pe fața buzunarului. Deși nu sunt la fel de populare în zilele noastre, volanele oferă un aspect mai formal sau mai demodat, aspect pe care unii oameni încă îl preferă.

Draperiile cu buzunare sunt ținute în mod normal într-o poziție închisă sau fixate cu ajutorul unor legături textile decorative.

Draperii cu bride

Draperiile cu bride au bucle de țesătură cusute în partea superioară a materialului. Draperia atârnă drept de pe aceste bucle. Așadar, acest tip de prindere sunt modalitatea perfectă pentru a te mândri cu draperii cu un model frumos.

Aceste draperii funcționează bine cu multe stiluri de decorare, dar sunt deosebit de populare în special pentru un aspect tradițional sau de cabană, deoarece pun în evidență modelele florale.

Un mic dezavantaj pe care îl prezintă acest tip de prindere este că draperiile sunt în mod normal staționare, deoarece mutarea lor pe galerie poate fi puțin anevoioasă. Prin urmare, acestea sunt de utilizat cu precădere pe ferestrele care nu sunt deschise în mod regulat.

Prindere cu pliuri

Dacă alegi un stil tradițional sau formal de draperii, cele plisate sunt cea mai bună opțiune. Aceste tipuri de draperii sunt de obicei realizate din țesături mai groase și mai grele.

Ar trebui să selectezi tipul de pliu în funcție de aspectul pe care vrei să îl obții pentru camera ta. Iată o prezentare a celor mai comune stiluri de pliuri de draperii:

Pliu ciupit – Pliul cu ciupituri este foarte popular ca stil. Pliurile sunt ciupite și cusute în partea de sus, permițând pliurilor țesăturii să curgă și să creeze un aspect elegant, formal. Acest stil variază de la două pliuri la cinci pliuri. Cu cât ai mai multe pliuri, cu atât vei da draperiilor un aspect mai elegant. Este recomandat să folosești acest stil de draperii în dormitoare sau în living.

Pliu tip cutie – Pliul tip cutie este un tip clasic de pliu pentru draperii. Materialul este este împăturit în pliuri în față și în spate, creând falduri plate, ca niște cutii: linii curate și simple, care se potrivesc perfect cu un design contemporan. Draperiile cu pliuri tip cutie sunt potrivite pentru sufragerie, cameră de luat masa sau dormitoare.

Pliu tip creion – Draperiile cu pliuri tip creion au pliuri subțiri, simple, care facilitează lucrul cu diferite cârlige sau galerii. Draperiile cu pliuri de tip creion sunt mai casual decât perdelele cu pliuri tip cutie. Sunt perfecte pentru dormitoare sau camere de zi care nu necesită atât de multă formalitate.

Ce lungime să aibă draperia

După ce ai decis ce stil de prindere vei alege pentru draperiile din casa ta, va trebui să iei măsurători exacte pentru a te asigura că obții lungimea potrivită.

Poți atârna draperiile în trei moduri diferite:

1. Draperiile atârnă sau „plutesc” chiar deasupra podelei. Asigură-te că nu lași mai mult de un centimetru de spațiu între marginea de jos a draperiilor și podea.

2. Draperiile ating ușor sau „sărută” podeaua. Această metodă necesită măsurători precise. Asigură-te că ții cont de feroneria și inelele galeriei atunci când faci măsurătorile.

3. Draperiile se așază pe podea. Folosește această tehnică atunci când atârni draperii grele în camere formale.

Material

Bumbacul sau poliesterul sunt alegeri populare de țesături pentru draperii standard, cu greutate medie. Sunt versatile, durabile, accesibile și ușor de curățat.

Pentru draperii grele, optează pentru materiale mai luxoase, opace, cum ar fi mătase, catifea sau brocart, care arată foarte elegant atunci când sunt lăsate să curgă pe podea. Aceste țesături mai groase sunt excelente pentru a bloca lumina soarelui, sunetul sau curenții reci. Cu toate acestea, aceste materiale delicate necesită îngrijire specială.

Draperiile transparente sau ușoare sunt realizate în mod obișnuit cu țesături din acril, dantelă sau voal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218