REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ghiorţu din dosarul mitei electorale a comis-o din nou: a încercat să influenţeze martorii

Ghiorţu din dosarul mitei electorale a comis-o din nou: a încercat să influenţeze martorii

Replica API 9 iulie 2012 | 00:00 150

Eliberat din arest, a încălcat condiţiile judecătorilor

Eliberat din arest, a încălcat condiţiile judecătorilor

Deşi a trecut o lună de la alegerile locale, scandalul mitei electorale de la Mihail Kogălniceanu, ajuns în instanţă, continuă cu noi aspecte. Se pare că unii dintre cei implicaţi, care se victimizează în faţa judecătorilor şi chiar au avut succes, nu dispun de o încărcătură suficientă de materie cenuşie şi cad în păcat, motiv pentru care riscă să ajungă din nou după gratii, deşi au trecut numai câteva zile de la eliberarea din arest.

Vorbim aici despre cel mai "mustăcios" prieten al fraţilor Caratană, Liviu Ghiorţu, cercetat în mai multe dosare penale, despre care se spune că a făcut puşcărie, în prima tinereţe, mai mulţi ani decât anii de studii ai studenţilor de la Medicină. Povestea celui mai nou dosar penal al lui Ghiorţu începe în luna mai a acestui an, după cum spun poliţiştii, când a vrut să se implice şi el în chestiuni politice pe plan local. Însă s-a băgat "cu spatele", pentru că a da bani în scop electoral este infracţiune. Cel puţin a reuşit performanţa de a fi primul arestat pentru mită electorală din ţară, bineînţeles, nu singur, ci împreună cu încă două persoane: Daniel Bîcu şi Ştefan Caracostea. Pe data de 9 iunie, Judecătoria Constanţa a emis mandate de arestare pentru cei 3. Ulterior, aceştia au fost eliberaţi, rând pe rând, ultimul fiind Liviu Ghiorţu. La un moment dat, Judecătoria Constanţa îi prelungise acestuia măsura arestului preventiv cu 60 de zile, însă a fost eliberat de Tribunal în recurs. La momentul respectiv, lui Ghiorţu i s-a pus condiţia de a nu lua legătura cu vreun martor sau cu ceilalţi inculpaţi din dosar, asta pentru a nu periclita mersul anchetei. Numai că, potrivit poliţiştilor Secţiei 2 Rurală, care aveau rolul de a-i supraveghea pe aceştia, Liviu Ghiorţu a încălcat condiţiile puse de Judecătorie, la scurt timp după eliberare. "Probabil ne credea fraieri, nu ştia că suntem cu ochii pe ei. Cum s-a văzut în libertate, s-a dus direct la unul din martorii care au dat declaraţii, şi l-a întrebat ce faci mă, spui că ţi-am dat eu bani?. Pentru acest motiv am cerut revocarea eliberării condiţionate", ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei. Cererea de revocare a eliberării condiţionate urmează a fi analizată de instanţă. De remarcat că Liviu Ghiorţu s-a mai aflat o dată în această situaţie, luna trecută, când s-a cerut revocarea eliberării condiţionate în dosarul în care este cercetat pentru lipsire de libertate, împreună cu Mişu şi Mihăiţă Caratană. Reamintim că poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu, în urmă cu o lună, cu privire la faptul că în perioada 31 mai - 02 iunie a.c., Liviu Ghiorţu, Ştefan Caracostea şi Daniel Bîcu, implicaţi în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu, au oferit sume de bani alegătorilor, cu scopul de a îi determina pe aceştia să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale de pe 10 iunie. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe cei trei bărbaţi, care au oferit sume de bani unui număr de 7 persoane din comuna Mihail Kogălniceanu în scop electoral.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614