REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ghorghiu, co-preşedinte al noului PNL. Ce spune Dragomir

Ghorghiu, co-preşedinte al noului PNL. Ce spune Dragomir

Replica API 19 decembrie 2014 | 00:04 188

Alina Gorghiu

Cursă acerbă pentru ceea ce va reprezenta jumătatea de şefie a noului PNL. Lucrurile sunt aproape clare pentru toată lumea, Ludovic Orban a organizat o adevărată campanie electorală în cadrul partidului, sperând să obţină cât mai mult spriijin posibil, ajungând chiar să anunţe că este susţinut de 30 de filiale, din 41 şi, mai mult, îl are alături şi pe Crin Antonescu. Miercuri seară, însă, abandonul contracandidatului lui Orban, Teodor Atanasiu, pentru a o promova pe purtătoarea de cuvânt a partidului, Alina Gorghiu, a dat toate calculele peste cap. Joi, PNL şi-a ales co-preşedintele, pe Alina Gorghiu. Aceasta a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Naţional, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 28 voturi. Înainte de vot, PNL Constanţa îşi anunţase deja susţinerea pentru candidatul care l-a învins pe Orban. Potrivit co-preşedintelui PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, majoritatea liberalilor „şi-au dorit o schimbare”. „Apariţia este binevenită pentru PNL. M-am bucurat că a avut loc această schimbare. Nu numai eu, ci şi foarte mulţi colegi. Nu ştiam de schimbare, s-a aflat târziu de numirea de la ora 19:00 (de miercuri – n.r.). (…) Nu este vorba neapărat de tinereţe, este vorba de oameni mai proaspeţi în politică”, a spus Dragomir, pentru Replica.

După vot, au apărut și reacțiile. Pentru aproape toată lumea, lucrurile erau tranșate. „Favorita” Alina Gorghiu, noul co-președinte al PNL.

„ Da, prin consultarea pe care am avut-o prin SMS-uri, evident nu am putut să vorbesc cu toți colegii, o largă majoritate au recomandat-o pe Alina Gorghiu

Da, prin consultarea pe care am avut-o prin SMS-uri, evident nu am putut să vorbesc cu toți colegii, o largă majoritate au recomandat-o pe Alina Gorghiu

„Așa cum ne așteptam! Este satisfacția PNL, îndeplinită. (…) Așa cum arată de ceva vreme, PNL este un partid care se schimbă în bine, un partid care a performat în ultima vreme și care a reușit împreună cu ceilalți colegi din marele PNL să dea președintele României și un partid a cărui evoluție din ultima vreme îl arată în plină ascensiune”, a mai spus Dragomir, care consideră că tinerețea noului co-președinte al PNL nu este un impediment pentru funcția în cauză.

„Să fim serioși, la atâția ani de politică... să nu uităm că a fost aleasă prim-vicepreședinte la un congres, deci nici vorbă. E adevărat, tinerețea nu este întotdeauna o calitate, dar aici e vorba de experiență. Nu se pune problema. Domnișoara Alina Gorghiu nu va conduce singură, da? Va avea lângă ea o întreagă echipă, inclusiv pe Ludovic Orban”, a concluzionat Dragomir, pentru Replica.

Ponta mai are un singur dor: USL, alături de Gorghiu

„Nedreptățitul” zilei, Ludovic Orban, a ieșit dezamăgit de la votul de joi. Perceput ca ultima carte a lui Crin Antonescu în PNL, Orban a renunțat la protocol și a declarat ce-a avut pe suflet.

„M-am simțit nedreptățit pentru că domnul Iohannis nu m-a susținut pe mine. (…) Deși, a avut o altă opțiune, sunt în prima linie a bătăliei pentru impunerea în practică a programului lui Klaus Iohannis. Voi veghea ca noul PNL să fie un partener corect pentru Klaus Iohannis. (…) Alina Gorghiu are experiență. Dacă nu are destulă, îi voi pune la dispoziție toată experiența mea”, a spus Orban.

Celălalt co-președinte al PNL, Vasile Blaga, a salutat alegerea lui Gorghiu şi îşi afirmă convingerea că împreună îşi vor atinge obiectivul.

„S-a făcut astăzi încă un pas în construirea celui mai mare partid de dreapta din România, noul Partid Național Liberal. Îi asigur pe români că vom respecta mesajul pe care ni l-au transmis prin votul din 16 noiembrie și vom duce la îndeplinire proiectul de țară propus și susținut de președintele Klaus Iohannis”, a spus Blaga.

De departea, cea mai interesantă declarație a zilei de joi a fost a președintelui PSD, premierul Victor Ponta. Afirmația sa poate fi percepută în orice fel, fie cu cele mai bune intenții, fie ca o ironie.

„Felicitări Alinei Gorghiu pentru alegerea sa în funcția de președinte al PNL! Un lider politic femeie și din generatia tânără este un semn bun. Deși suntem adversari politici, sper să putem colabora pentru binele general așa cum am colaborat și în cadrul USL!”, a spus Ponta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102