REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gică Craioveanu a declarat în cotidianul 'El Mundo Deportivo' că rămâne optimist, deşi pandemia îl ţine în casă la Madrid

Gică Craioveanu a declarat în cotidianul 'El Mundo Deportivo' că rămâne optimist, deşi pandemia îl ţine în casă la Madrid

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 721

Fostul fotbalist român Gică Craioveanu a declarat pentru cotidianul ''El Mundo Deportivo'' că pandemia de coronavirus îl ţine în casă la Madrid, însă rămâne optimist în ciuda situaţiei neplăcute.

''Sunt la Madrid şi situaţia este cât se poate de neplăcută, dar sunt o persoană optimistă, iar autoizolarea o suport cât pot de bine. Cei de la Netflix ar trebui să-mi plătească o avere, şi cei de la YouTube la fel, pentru că ascult multă muzică. Sunt alături de copii şi toate acestea ne-au prins în epicentrul pandemiei'', a afirmat directorul de imagine al clubului Universitatea Craiova.

Craioveanu (52 ani) merge doar la cumpărături, în rest nu iese din casă. ''Este o situaţie care ne-a scos din comunitatea noastră, din rutina noastră de zi cu zi şi avem nevoie de toată puterea din lume pentru a o înfrunta'', a subliniat Craioveanu.

Fostul jucător al echipelor Real Sociedad, Villarreal şi Getafe a afirmat că în Spania şi în special la Madrid este ''o nebunie'' şi este surprins că ţara trece printr-o astfel de situaţie. ''Nu mă aşteptam să se întâmple acest lucru în Spania, am considerat întotdeauna că are una dintre cele mai bune asistenţe medicale din lume'', a remarcat Craioveanu.

Gică Craioveanu preferă să nu vorbească prea mult despre coronavirus, ci despre fotbal, chiar dacă sportul este suspendat în acest moment în întreaga lume: ''Este mai bine să ieşim puţin din acest coşmar şi să vorbim despre ceea ce ne place''.

''Sincer, văd încă două luni de pauză în fotbal, pentru că situaţia nu s-a stabilizat. La Liga şi jucătorii doresc revenirea fotbalului, deoarece este unul dintre lucrurile care ne oferă bucurie. Trebuie să existe însă o perioadă de pregătire atunci când se vor relua competiţiile, dar va fi dificil. În iunie, România are play-off pentru EURO 2020, pe care ce să facă, să îl joace fără cei mai buni jucători ai săi?'', a declarat fostul golgheter al Diviziei A.

Craioveanu crede că toată lumea e afectată de suspendarea competiţiilor: ''Barca şi Atletico au făcut apel la şomaj tehnic, iar Liga a pierdut 680 de milioane de euro, dar cel mai rău a fost pentru Real Sociedad, deoarece era în formă. Pauza competiţională te înnebuneşte, nu este uşor de gestionat''.

Fostul internaţional român a comentat şi evoluţiile fostei sale echipe, Real Sociedad: ''Real este echipa care juca cel mai bine în Spania în ceea ce priveşte fotbalul şi calitatea jocului. Este o echipă care marchează şi dacă eşti adversară, te ameţeşte, deoarece modul său de joc este foarte frumos. (Antrenorul) Imanol a făcut multe pentru echipă şi jucătorii care au înţeles mesajul. Ca fan al Realului vă spun că am fost încântat''.

Craioveanu crede că finala Cupei Spaniei, dintre Real Sociedad şi Athletic Bilbao, trebuie să se joace, altfel se va enerva: ''O finală Athletic - Real fără oameni nu are nimic, nu are viaţă, prefer să nu se joace. Nu are niciun sens să se joace dacă le interzici oamenilor să meargă la meci, după ce au fost alături de echipă tot anul''.

În opinia fostului atacant român, echipa din San Sebastian este favorită în finală: ''Real are mult mai multă calitate în echipă, dar Athletic are mai multă experienţă. Cred că într-o finală cu un singur meci, calitatea e mai importantă decât experienţa, deoarece aduce stabilitate, moral şi curajul pe care îl are echipa, iar asta îmi oferă o linişte sufletească mie, unui fost jucător''.

Craioveanu a retrăit şi ce mai frumoasă amintire a sa dintr-un derby al Ţării Bascilor, câştigat de Real în 1996, pe San Mames din Bilbao, în care a reuşit să marcheze primele două goluri ale echipei sale: ''A fost un joc special pentru că aveam câţiva ani fără să reuşim să câştigăm acolo şi am făcut-o atunci, cu un joc minunat. De asemenea, a mai fost memorabil meciul terminat cu 1-1, când Javi Gracia a marcat în min. 90+2. Atunci ei au fost superiori şi am avut norocul să marcăm la final un gol la care au protestat pentru ofsaid.

Finala Cupei Spaniei, dintre Real Sociedad şi Athletic Bilbao, era programată pe 18 aprilie, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, ca şi restul competiţiilor sportive din Spania, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614