REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Gică Popescu și Ilie Năstase, iertați de Klaus Iohannis

Gică Popescu și Ilie Năstase, iertați de Klaus Iohannis

Replica API 12 decembrie 2019 | 00:00 415

Gică Popescu (52 de ani) și Ilie Năstase (73 de ani) vor păstra decorațiile primite din partea Administrației Prezidențiale, după cum reiese dintr-un act semnat ieri de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care retrage doar decorațiile primite de Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Mihai Mucea, Gheorghe Mencinipocpshi, Emilian Cuteanu, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Cristian Anghel și Irina Paua Jianu.

Popescu și Năstase, iertați

Ilie Năstase fusese decorat chiar de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

În 2008, Gică Popescu a primit ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”.

Comunicatul emis de administrația prezidențială

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie a.c., decretele privind retragerea decorațiilor domnului Adrian Năstase, domnului Bucur Gheorghe, domnului Mitrea Miron Tudor, domnului Mucea Dorinel Mihai, domnului Mencinicopschi Gheorghe, domnului Cuteanu Emilian, domnului Severin Adrian, domnului Voiculescu Dan, domnului Manţog Ionel, domnului Muntean Mircia, domnului Anghel Gh. Cristian și doamnei Jianu Irina Paula”.

Ce spune legea invocată de Iohannis

Legea 29/2000 prevede la Art. 52 urmatoarele:

„Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in urmatoarele situatii: a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa privativa de libertate; b) pentru fapte dezonorante, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu este corect. Retrase la toti.
4
0
A facut-o pt imagine..dadea prost sa retragi brosele la 2 simboluri ale sportului. Ilie Nastase e mai mult senil decat penal si Popescu...se vazuse mare afscerist si si-au facut altii treaba cu el
6
1
Asta este normalitatea promisa? Pentru unii muma pentru altii ciuma? Ce stat de drept este acesta in care legea se aplica diferentiat? Vai de mama noastra!
10
1
i tinichelele peste gard la Cotroceni!
7
1
Din solidaritate cu ceilalti ar trebui sa renunte. Si-asa a ajuns o chestie de doi lei acest insemn. Vezi cazul Klemm si altii.
11
1
Aici chiar nu am inteles! Unii sunt mai penali decat ceilalti!? Adica unul a furat un ou sau o gaina si altii au furat un bou sau mai mult!? Sunt atatea babe si mosi in puscarii , care au fura lemne de foc sau te miri ce, pe aia de ce nu ii gratiaza!?
18
1
neamt jegos...
17
6
CE AM VOTAT AIA AVEM. De 30 de ani...
16
5
Pe cine ba , pe cocalarul ala ieftin de duzina?? Pe generalul facut la apelul de seara , care , bag mana.n foc ca are si pensie speciala ? La puscarie cu cocalarul jegos si nespalat !! La puscarie cu acest infractor analfabet!!
10
8
Bravo Iohanis. Muye psd muye draqnea muye la secaturi si koorve
14
22
Va vine sa credeti ca 6 milioane de romani l au votat? Lol
24
6
Discriminare? Sau ce e asta?
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218