REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Gică Slabu lucrează bine cu PSD

Gică Slabu lucrează bine cu PSD

Replica API 16 iulie 2014 | 00:00 182

Posturi de viceprimari pentru PP-DD

Posturi de viceprimari pentru PP-DD

Partidul Poporului Dan Diaconescu va avea, la nivelul judeţului Constanţa, mai multe posturi de viceprimar. Colaborarea stabilită între PSD şi PP-DD "coboară" şi în teritoriu, discuţiile dintre reprezentanţii celor două partide conducând la un acord politic de guvernare în consiliile locale şi consiliile judeţene, "pentru a asigura stabilitatea în România şi un act de guvernare eficient", declară Gheorghe Slabu, preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD Constanţa.

"Trebuie deblocate situaţiile care se înregistrează în consiliile locale şi judeţene ca urmare a ruperii USL. Ne-am luat angajamentul de a sprijini politicile PSD, iar PSD va sprijini proiectele noastre, anunţate în campania electorală, cum ar fi simplificarea Codului Fiscal, micşorarea numărului de taxe şi scăderea graduală a nivelului taxelor, eliminarea obligativităţii taxei TV, majorarea alocaţiei pentru copii, reîmpădurirea României şi sprijinirea cercetării", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, Gheorghe Slabu. El a adăugat că cele două partide se vor sprijini reciproc în Parlament şi în teritoriu, iar ca urmare a înţelegerii la care s-a ajuns, PP-DD va avea reprezentare în funcţii de conducere din administraţia naţională şi locală, un exemplu în acest sens fiind secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, care de câteva zile a fost numit secretar general adjunct al Guvernului Victor Ponta. "Sunt şi alte discuţii, pentru funcţii de secretari de stat. însă noi nu punem presiune, aşteptăm concretizarea lor", a mai spus Slabu, care a confirmat şi întâlnirea avută în urmă cu câteva zile cu liderii PSD Constanţa. "Am discutat cu cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi cu viceprimarul Decebal Făgădău. Urmează să preluăm, conform discuţiilor, conducerile a două comisii din Consiliul Local Municipal şi una de la CJ. De asemenea, am stabilit să formăm majorităţi în consiliile locale din judeţ, iar în 8-10 localităţi vom avea şi viceprimari", susţine Slabu. Chestionat care ar fi aceste localităţi, Gheorghe Slabu a exemplificat: "La Lumina, Rasova, Tuzla, Mircea Vodă, Aliman, Negru Vodă. Au fost purtate discuţii şi cu unii dintre primari". În ceea ce priveşte deconcentratele, Gheorghe Slabu spune că alianţa cu PSD ar putea aduce PP-DD şi câteva posturi de conducere în anumite instituţii. "La nivel de discuţii, am avansat mai multe deconcentrate, momentan colegii de la PSD au agreat o deconcentrată, iar noi avem o propunere, dar deocamdată, până nu se stabilesc lucrurile, nu pot spune mai multe", a mai dezvăluit Slabu, care a concluzionat că, potrivit acordului politic, reprezentanţii celor două partide vor face front comun la centru pentru ca judeţul Constanţa să primească alocări bugetare corespunzătoare necesităţilor din teritoriu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218