REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gigi Becali și Adriean Videanu au primit Crucea Patriarhală într-un eveniment unic în România

Gigi Becali și Adriean Videanu au primit Crucea Patriarhală într-un eveniment unic în România

Replica API 28 septembrie 2021 | 23:05 2816

Într-un eveniment unic în România, Gigi Becali și Adriean Videanu au primit Crucea Patriarhală pentru mireni. Sora lui Becali, Domnica Geambazi, a primit Crucea „Maria Brâncoveanu”. Cei trei sunt cei mai importanți ctitori ai Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești, jud. Teleorman. Distincțiile oferite de Patriarhul Daniel au fost înmânate de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, cu ocazia sfințirii bisericii celei mari a mănăstirii. La slujbă au participat câteva mii de credincioși.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oferit, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, distincții ctitorilor și ostenitorilor care s-au implicat la zidirea acestei biserici. Crucea Patriarhală pentru clerici a fost oferită părintelui protosinghel Sebastian Serdaru, starețul Mănăstirii Pantocrator, și părintelui protosinghel Serafim Baciu, starețul Mănăstirii „Sfântul Alexandru” - Catedrală Episcopală din orașul Alexandria. Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru clerici a fost oferit părintelui Liviu Zamfir, consilier economic al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, iar Crucea Patriarhală pentru mireni, lui George Becali și lui Adriean Videanu. De asemenea, Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” a fost oferit lui Stelian Gheor­ghe, iar Crucea „Maria Brâncoveanu”, Domnicăi Geambazi, scrie stiripesurse.ro

Racla cu mâna stângă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena și racla cu mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, vor rămâne spre închinare până marți, 28 septembrie 2021, la Mănăstirea Pantocrator, când se vor întoarce în Grecia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde erau preafericitii astia in ziua marii sarbatori a Craciunului 25 dec. 1989 cand Nicolae si Elena Ceausescu au fost impuscati ? Cand trupurile lor au fost batjocorite de limbistul Gelu Voican Voiculescu ? De ce nu-i premiati si pe criminali cu inaltele dvs distinctii ortodoxe ?
2
0
din lemn de stajar pentru Becali pe cand?
2
0
Jiji poate ca merita dar Videanu ptr. ce ? Ca si-a facut palat pe morti din acel loc de mare durere si suferinta ? Pai vrem sa stim si noi poate as face si talibanu mocanis sa intre in cartea recordurilor !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614