REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gigi Chiru i-a trimis lui Radu Mazăre o foaie pe care să îşi scrie demisia

Gigi Chiru i-a trimis lui Radu Mazăre o foaie pe care să îşi scrie demisia

Replica API 18 noiembrie 2014 | 23:46 176

Etalarea sentimentului de entuziasm după proaspăta victorie se manifestă deja în tabăra opoziţiei, mai ales la Constanţa, unde senatorul Christian Gigi Chiru îi solicită primarului Radu Mazăre să "se ţină de cuvânt" şi "să plece nu doar de la Primărie, ci de tot".

Chiru profită de anunţul dat recent de Mazăre, potrivit căruia se va retrage atât de la Primăria Constanţa, cât şi din viaţa politică, în cazul în care "sistemul construit de Băsescu va continua în România".

Din moment ce Klaus Iohannis a câştigat, Chiru i-a trimis lui Mazăre... un plic.

"A mai promis asta şi în 2009, atunci când i-a ameninţat pe constănţeni că îi lasă baltă dacă va câştiga Traian Băsescu alegerile. Constănţenii i-au arătat ce vor de fapt de la el: vor să plece. L-au votat în 2009 pe Băsescu, l-au votat acum pe Iohannis. De aceea, pentru a-l ajuta pe domnul Mazăre să se ţină de cuvânt și pentru a arăta respect față de constănțeni, pentru prima dată în viaţa de primar, i-am trimis un plic. În plic se află o foaie albă de hârtie, pe care îl îndemn să o folosească pentru a-şi scrie demisia din toate funcţiile publice sau politice pe care le deţine, așa cum a promis. Este singurul gest bărbătesc pe care îl poate face. (...) Arată-le că eşti bărbat şi la Primărie, nu numai în club", a spus senatorul Chiru.

Radu Mazăre a vorbit duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, despre speranţa că noul preşedinte „va schimba sistemul”. „Dacă câştigă cine trebuie şi lucrurile nu se schimbă, nu se schimbă sistemul pentru care eu umblu îmbrăcat aşa de 10 ani de zile, vreau să mă retrag. Dacă sistemul construit de Băsescu, bazat pe ură şi încrâncenare, va rămâne, eu vreau să ies din politică. Pentru că energia mea nu mai pot s-o dedic lucrurilor pe care vreau să le fac oamenilor, ci trebuie să mă apăr cu avocaţi. Nu mai am plăcere. Nu m-am născut politician, nu mor politician. Nu e nici o dramă”, a spus Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218