REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gigi Chiru, reconfirmat la şefia PDL Constanţa: "Duc un război deschis cu administraţia Mazăre-Constantinescu"

Gigi Chiru, reconfirmat la şefia PDL Constanţa: "Duc un război deschis cu administraţia Mazăre-Constantinescu"

Replica API 16 decembrie 2013 | 00:00 220

Activitate intensă în cadrul opoziţiei constănţene, care s-a reunit pentru noi runde de alegeri. PDL a reuşit, sâmbătă, să umple sala Teatrului "Oleg Danovski" cu membrii şi simpatizanţii săi, pentru desemnarea Biroului Politic Judeţean. 53 de funcţii au fost puse "la bătaie", iar cei aproximativ 350 de delegaţi şi-au desemnat liderii judeţeni. Cum era şi de aşteptat, senatorul Christian Gigi Chiru nu a mai fost preşedinte PDL decât pentru o perioadă de câteva minute. Depunerea fostului mandat a fost urmată de reconfirmarea în funcţie, membrii PDL acordându-i votul de încredere pentru următoarele bătălii politice şi pentru atingerea obiectivelor în anii următori. Încă din deschiderea reuniunii, Chiru a vorbit despre problemele din ultimii ani din interiorul PDL, dar şi-a exprimat convingerea unei reveniri "în forţă": "Sunt convins că PDL Constanţa merită mai mult, pentru că judeţul Constanţa merită mai mult. Lupta noastră este dusă împotriva duşmanului ideologic, care a impus la Constanţa o administraţie de tip mafiot, administraţia Mazăre - Constantinescu, iar la nivel naţional, a generat o guvernare nocivă, Ponta - Antonescu. În activitatea noastră, purtăm un război deschis cu gruparea Mazăre - Constantinescu. Pentru mine, ei sunt răul cel mai mare, sunt cancerul din economia judeţului nostru", a declarat Chiru.

Senatorul şi-a reconfirmat obiectivele, aceleaşi pe care le-a avut şi în fostul mandat, printre care şi lupta "pe viaţă şi pe moarte" cu actuala administraţie municipală: "Nu este normal ce se întâmplă cu judeţul şi oraşul nostru. Nu este normal să avem cea mai scumpă gigacalorie. Nu este normal să plătim taxă de habitat, taxă de protecţie, taxă de nu ştiu ce. Nu este normal să nu găseşti un loc de muncă decent plătit. Nu este normal să avem aproape 50.000 de oameni care au nevoie de asistenţă socială, de acele pachete alimentare. Este Constanţa, domnilor! Un oraş bogat, în care cred că reperul principal a devenit sărăcia. Cred că sărăcia a devenit şi argumentul lui Mazăre şi Constantinescu. Si Ceauşescu s-a crezut nemuritor, până într-o zi când s-a trezit ciuruit, împuşcat de poporul lui, când se aştepta mai puţin. Nimeni nu e nemuritor. Dacă noi rămânem aşa uniţi, cum suntem, reuşim să atragem alţi membri, care simt potenţialul economic al oraşului, vom fi cei care vom pleca cu prima şansă în 2016", a declarat Chiru, care a menţionat şi pentru Replica de Constanţa că este convins de şansele unor victorii de proporţii în 2016, pe plan local şi nu numai: "Aşteptările sunt împlinirea proiectelor pe care le avem stabilite: obţinerea unui procentaj bun la europarlamentare, pentru candidatul PDL la prezidenţiale, care să-l plaseze candidat în turul doi, este target-ul minim pe care ni-l propunem şi, bineînţeles, câştigarea în 2016 a Consiliului Judeţean şi a Primăriei municipiului Constanţa, ca ţinte principale şi, totodată, Primăria Mangalia, Primăria Medgidia, Primăria Năvodari, sunt şi alte priorităţi.Nimeni nu a confirmat că cineva are statutul de nemuritor, atât mai mult Mazăre şi Constantinescu, care, în opinia mea, sunt la ultimul mandat în administraţia publică constănţeană", a punctat Chiru, pentru Replica.

Delicoti: "Primarii noştri care au migrat la alte partide, regretă acum. Sunt consideraţi trădători"

La eveniment, au participat şi alte personalităţi marcante ale PDL Constanţa, printre care şi liderul aleşilor locali ai partidului, primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti sau fostul şi, probabil, viitor primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş.

Delicoti a oferit un bilanţ interesant, vorbind despre mai mulţi "aleşi" care au părăsit PDL, din nevoia de a-şi îndeplini obligaţiile de edili, însă, astăzi, regretă acest lucru. Mai mult, aceştia sunt consideraţi trădători, mai ales în rândurile USL: "La următoarele alegeri locale avem şanse să recâştigăm oraşele pe care le-am avut şi cel puţin 20 de primării în judeţul Constanţa. Mangalia trebuie să revină la PDL, la fel şi Murfatlar, Medgidia, Ovidiu, oraşe pe care le-am avut. Cu eforturi, vom fi şi la Năvodari. Sunt primari, prieteni de-ai mei, care au plecat din rândurile noastre. Au făcut-o constrânşi, pentru localităţile lor, dar iată că acum, după un an şi jumătate, sunt foarte dezamăgiţi de ceea ce au făcut, pentru că nu sunt ajutaţi şi sunt percepuţi ca trădători", a declarat Delicoti.

De cealaltă parte, Iorguş are un obiectiv îndrăzneţ: unificarea dreptei, în jurul PDL: "În această perioadă grea, de opoziţie, s-a văzut că USL nu e nimic mai presus de ceea ce-am fost noi. Îmi aduc aminte cum USL protesta la felul cum număra Roberta Anastase voturile şi, astăzi, ei votează din trei în trei, undeva la miez de noapte şi ne demonstrează pe zi ce trece că puterea USL este incompetentă, nepregătită şi de reacredinţă. S-a văzut în ceas de noapte că vor doar interesele lor să le rezolve şi nicidecum cele ale cetăţenilor. După ce noi am reuşit să aşezăm România din punct de vedere economic, e uşor astăzi cu populism şi minciună să poţi să amăgeşti oamenii cu tot felul de promisiuni. Ce se construieşte prin hoţie şi minciună se va dărâma ca un castel de nisip. O spune unul care a trăit această experienţă la Mangalia şi sunt convins că Dumnezeu le va rezolva pe toate şi tot ce s-a construit pe hoţie şi minciună nu poate decât să se năruiască la fel. Din postura mea de prim-vicepreşedinte, îmi doresc o mai bună organizare a PDL în teritoriu şi, ca al doilea obiectiv, în jurul PDL să unificăm dreapta", a declarat Iorguş.

PDL Constanţa şi-a desemnat sâmbătă Biroul Politic Judeţean. Christian Gigi Chiru a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte, cu 308 voturi "pentru"; Constantin Chirilă, cu 310 voturi; Zanfir Iorguş, cu 321 voturi; Iustin Fabian Roman, cu 320 voturi, pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte. Consilierul municipal, George Măndilă, a fost ales în funcţia de secretar general. De asemenea, alegerile au stabilit şi preşedinţii, şi vicepreşedinţii de colegii, dar şi Biroul Politic Judeţean al Organizaţiei de Femei din cadrul PDL. Elena Ivănescu a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte, iar Sorina Tuşa şi Comşa Geanina Elena, ca prim-vicepreşedinte şi Steluţa Popescu, în funcţia de secretar general.

Potrivit lui Chiru, PDL Constanţa are în prezent 7.150 de membri şi există birouri permanente în 45 de localităţi, dintr-un total de 70.

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102