REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gigi Chiru şi primarii din judeţul Constanţa, îngrijoraţi de soarta Podului de la Agigea

Gigi Chiru şi primarii din judeţul Constanţa, îngrijoraţi de soarta Podului de la Agigea

Replica API 11 iunie 2013 | 00:00 149

O srisoare deschisă adresată primului ministru Victor Ponta şi ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman ova, a fost înregistrată astăzi la cancelaria Guvernului. Având ca temă podul de la Agigea, scrisoarea este semnată de senatorul Christian Gigi Chiru, dar şi de Traian Cristea, primarul comunei Costineşti, şi Mugur Mitrana, primarul comunei 23 August. De asemenea, au fost purtate discuţii cu toţi primarii localităţilor afectate de lucrările la podul de la Agigea, iar aceştia şi-au arătat sprijinul pentru demersul iniţiat. Vă prezentăm în continuare conţinutul integral al scrisorii deschise:

"Stimaţi domni,

Vă scriem ca reprezentanţi ai comunităţilor judeţului Constanţa, dar şi ca administratori ai staţiunilor din sudul litoralului. Este deja al doilea an în care reabilitarea Podului de la Agigea nu face altceva decât să pună piedici turismului din această parte a litoralului. Mai mult decât atât, cozile, timpul de aşteptare, nervii au ca unic rol îndepărtarea turiştilor din staţiunilor noastre.

Nu înţelegem de ce reabilitarea Podului de la Agigea se reia an de an în prag de sezon estival sau de ce din 2012 până acum nu a fost finalizată. Ultima soluţie găsită pentru restricţionarea traficului este oprirea circulaţiei câte 10 minute şi repornirea pentru alte 20 de minute şi tot aşa. Asta acum, că cine ştie ce ne mai aşteaptă?! În cele 10 minute de staţionare se crează cozi pe distanţe mari, iar cele 20 de minte de trafic devin insuficiente pentru fluidizarea circulaţiei.

Ne întrebăm de ce nu se foloseşte o altă soluţie, de ce nu se amână lucrările, de ce nu s-au efectut în extra-sezon sau de ce se încearcă, cu orice chip, sabotarea turismului de pe litoralul românesc. Suntem convinşi că, sătui de trafic aglomerat şi stat la cozi, românii vor alege ca destinaţie de vacanţă bulgaria, unde pot ajunge fără stres prin Vama Giurgiu. Practic, vor fi obligaţi să ia această decizie. Comunitatea locală suferă şi aşa din cauza problemelor economice, veniturile sunt mici, iar situaţia actuală nu face decât rău. Anul trecut a fost o experienţă neplăcută atât pentru turişti, cât şi pentru localnici, iar o soluţie pentru această problemă este vitală. Pe această cale vă rugam să procedaţi la identificarea unei alte soluţii tehnice care să nu obstrucţioneze deplasarea turiştilor pe litoralul românesc. Încă o dată, ne întrebăm de ce, din 2012, an în care s-au făcut lucrări având finanţarea aprobată, reabilitarea Podului de la Agigea nu a fost finalizată".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367