REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gîtman: Reputaţia României de partener de încredere în plan extern - datorată inclusiv diasporei

Gîtman: Reputaţia României de partener de încredere în plan extern - datorată inclusiv diasporei

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 461

Daniela Gîtman

Reputaţia României de partener de încredere în plan extern se datorează inclusiv diasporei, a declarat secretarul de stat în MAE Daniela Gîtman, vineri, la Convenţia Românilor de Pretutindeni.

"Reputaţia României de partener de încredere în plan extern se datorează inclusiv diasporei sale. Dumneavoastră creaţi acele elemente efective, acele punţi cu statele în care rezidaţi, pe care diplomaţia română nu le poate acoperi, dar de care are atâta nevoie", a afirmat Gîtman.

Ea le-a transmis reprezentanţilor românilor de pretutindeni că ar putea să ajute diplomaţia română prin promovarea obiectivelor de politică externă.

Gîtman a menţionat că relaţiile consulare trebuie îmbunătăţite.

"Avem o reţea de 150 de ambasade şi oficii diplomatice, ele poate nu ajung, ne străduim să răspundem cât mai mult şi cât mai prompt solicitărilor românilor din afara graniţelor. Numai anul trecut, peste un milion de servicii consulare au fost acordate cetăţenilor noştri din afara graniţelor, este o evoluţie dinamică", a adăugat aceasta.

Ea s-a referit la procesul de votare de la alegerile prezidenţiale de anul trecut, menţionând că există mai multe propuneri legislative pe care le-a transmis Guvernului pentru îmbunătăţirea acestuia.

"Aş vrea să asigur că România, în ceea ce priveşte protecţia drepturilor cetăţenilor români aflaţi în UE, mai ales legislaţia europeană, legislaţia muncii, este determinată să continue un dialog susţinut cu UE, cu Comisia Europeană şi de asemenea cu dumneavoastră pentru a ne putea permite să semnalăm eventuale tratamente discriminatorii, eventuale principii care nu sunt respectate de statele membre UE în ceea ce priveşte lucrătorii români pe piaţa europeană", a mai spus aceasta.

Legat de relaţia cu Republica Moldova, Gîtman a menţionat că România doreşte să lucreze pe toate palierele - comunităţile de istorie, cultură, limbă şi civilizaţie.

"Noi am fost şi rămânem cel mai puternic susţinător al integrării Republicii Moldova în UE, dar pentru aceasta şi Republica Moldova trebuie să facă reformele necesare care să-i permită să adere la UE, pentru că acesta este unicul drum care sprijină, dezvoltă, consolidează viaţa cetăţenilor", a menţionat secretarul de stat în MAE, potrivit AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In diaspora proasta dracului au fost mai multe voturi decat slugi plecate la munca printre straini. Oare cum a iesit asta ? Tot STS a numarat voturile ? Acum diaspora o va lua la muie si nu va mai vota alegerile urmatoare sa vedem cat mai ia PNL.
1
0
n-ai vrea tu sa iti incasezi salariul tau - platit de stat - din contributiile directe - taxe si impozite pe venitul realizat - platit de "diaspora de incredere"? Ca o sa cam ramai fara salariu.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920