REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Glumă proastă: un elev de la Liceul George Călinescu şi-a băgat 5 colegi în spital

Glumă proastă: un elev de la Liceul George Călinescu şi-a băgat 5 colegi în spital

Replica API 14 octombrie 2014 | 01:10 767

Intoxicaţi cu sulf

Intoxicaţi cu sulf

Mai mulţi elevi din cadrul Liceului George Călinescu au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, la data de 13 octombrie anul curent. Cinci minori au fost intoxicaţi cu sulf, după ce un coleg de-al lor a vrut să facă o glumă, spărgând o fiolă în sala de clasă, care conţinea o concentraţie mare de sulf. Acum riscă să se aleagă cu nota scăzută la purtare şi câteva zile de eliminare.

Mai multe echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa au fost solicitate la Liceul George Călinescu din municipiul Constanţa, la data de 13 octombrie anul curent. Imediat după prima oră de curs, în pauza de la ora 10.00, un elev de clasa a VII-a, care stătea în ultima bancă, a vrut să facă o farsă, spărgând o fiolă în sala de curs, care conţinea o concentraţie mare de sulf. În acel moment, în încăpere se aflau 25 de elevi, însă, când au simţit mirosul înţepător, au ieşit repede. Din nefericire, patru fete şi un băiat s-au mişcat ceva mai greu, unii dintre ei leşinând. Au fost transportaţi la spital, intoxicaţi cu sulf. După ce au primit îngrijrile medicale de rigoare, au fost lăsaţi să plece acasă, cadrele medicale considerând că nu au nevoie de spitalizare. Adolescentul care a vrut să facă o glumă ce s-a dovedit a fi una proastă se află în atenţia conducerii unităţii de învăţământ, dar şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. „Luni, 13 octombrie 2014, în jurul orei 10.00, elevii clasei a VII-a au acuzat simptome de iritare locală, tulburări de vedere, greaţă şi vărsături. În urma acestor sesizări, directorul unită_ii _colare a chemat serviciul de ambulanţă care a acordat primul ajutor la faţa locului, transportând cinci elevi (4 fete şi 1 băiat) la spital. Conducerea Liceului Teoretic George Călinescu a demarat procedura de sancţionare a celor care se fac vinovaţi de introducerea în unitatea şcolară de substanţe iritante şi de punerea în pericol a sănătăţii elevilor. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a declanşat o anchetă cu privire la verificarea circumstanţelor producerii incidentului. Menţionăm că în momentul de faţă starea celor cinci elevi este stabilă, nefiind necesară internarea acestora”, au spus reprezentanţii ISJ Constanţa. Menţionăm că fiola care a fost spartă de elevul de clasa a VII-a se comercializează pentru farse, fiinde denumită „Stink Bomb”. În contact cu aerul, substanţele chimice emană un miros urât, însă de data aceasta se pare că a fost vorba despre o concentraţie de sulf mai mare decât conţin de regulă astfel de fiole.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218