REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Godină intervine în cazul fetiței din Mehedinți: 'Acum voi primi mii de înjurături, culmea, tocmai de la oamenii sensibili şi emotivi'. Care este poziția lui

Godină intervine în cazul fetiței din Mehedinți: 'Acum voi primi mii de înjurături, culmea, tocmai de la oamenii sensibili şi emotivi'. Care este poziția lui

Replica API 24 iunie 2019 | 01:05 446

Poliţistul Marian Godină şi-a exprimat părerea, pe blogul personal, despre cazul fetiţei din Mehedinţi care a fost adoptată de o familie de români din SUA şi luată în mod brutal de autorităţi din casa celor la care se afla în plasament, scrie stiripesurse.ro

Godină consideră că datoria asistentului maternal este să fie o punte de legătură între copil şi noua familie, pentru a uşura tranziţia. El aminteşte că diferenţa dintre mamă şi asistent maternal este salariul şi îi îndeamnă pe cei care semnează petiţii pentru ca Sorina, fetiţa în vârstă de 8 ani, să rămână în România să-şi ia şi angajamentul că se vor interesa săptămânal de starea copilei. „Nu de alta, dar poate ajunge iar internată cu malnutriţie“, scrie el.

Mesajul integral scris de Marian Godină pe blogul său:

„Mama.” E primul cuvânt pe care majoritatea copiilor îl rostesc. Dacă am putea privi a fi mamă ca pe o meserie, ar fi probabil cea mai grea mserie din lume. Ar fi un job cu program non-stop, iar în fişa postului ar fi un număr infinit de atribuţii, responsabilităţi, îndatoriri şi obligaţii. Mama nu are zile libere, nu are concediu, nu are somn odihnitor. Paradoxal, fiind un job atât de greu, nu e remunerat. Nu există salariu de mamă. Mama lucrează din iubire, gratuit şi necondiţionat. „Salariul” îi este format din zâmbetele copilului, din bucuria pe care acesta i-o aduce zi de zi.

Există totuşi şi jobul de mamă. Se numeşte „asistent maternal”. Face cam aceleaşi lucruri descrise mai sus, inevitabil se ataşază de copilul pe care îl creşte şi, probabil, ajunge să îl iubească ca pe propriul copil. Toate astea cu o diferenţă. Are un salariu. Primeşte bani pentru asta. Are un contract semnat, în care una din obligaţii sună exact aşa: „Să contribuie la pregătirea reintegrării copiilor în familia lor naturală sau la integrarea acestora în familia adoptiva, după caz;” Ce o însemna asta? Eu zic că înseamnă că atunci când iei un copil în grijă, ca asistent maternal, să fii pregătit pentru momentul în care copilul va fi adoptat. Să fii o punte de legătură între copil şi noua familie. Să fii un fin psiholog şi să faci tranziţia cât mai uşor. Să-i explici că îi va fi bine, să participi la întâlnirile cu noua familie etc. În niciun caz să-i spui copilului că urmează să fie răpit şi îi vor fi recoltate organele.

Ba mai mult, asistentului maternal i se oferă dreptul de a adopta respectivul copil şi astfel, din „asistent maternal” să devină MAMĂ cu drepturi depline. Dar vă amintiţi care e diferenţa între mamă şi asistent maternal? Ăăă…salariul. Banu’, ochiul ăsta de drac. Iubire, iubire, dar apoi nu mai vine banu’?

Imaginile pe care le-am văzut ieri sunt greu de privit. E un circ al oamenilor mari din cauza căruia suferă un copil nevinovat.

Cu toate astea, nu ştiu cum ai putea lua un copil, în baza unei hotărâri a unei instanţe, de la cineva care nu vrea să îl dea nicicum, asta după ce s-a încercat în toate modurile posibile, după ce asistentul maternal ştia încă de la început că acest moment va veni inevitabil.

Poate par insensibil, dar, deşi mă consider încă tânăr, prin prisma meseriei, am văzut atât de multe la viaţa mea încât raţiunea nu îmi dă voie să analizez o speţă doar după nişte imagini sau după nişte texte scrise de influencere în căutare de like-uri pe instagram. Mai ales că sunt aceleaşi care erau revoltate de apariţia imaginii unui criminal pişat pe el, dar care nu au ezitat să posteze poze cu o copilă plângând, în timp ce e luată cu forţa din locul unde a crescut.

Le-aş propune celor care semnează petiţia online pentru ca fetiţa să rămână în România, odată cu semnătura, să-şi ia şi angajamentul că se va interesa săptămânal de starea copilei. Nu de alta, dar poate ajunge iar internată cu malnutriţie.

Acum voi primi mii de înjurături, culmea, tocmai de la oamenii sensibili şi emotivi.

Vor fi argumente de tot felul, de la faptul că fetiţa a fost vândută pentru organe, la scrisoarea aceea apărută pe net, în care însăşi copila scrie cu mânuţa ei că vrea să se adresese „autorităţilor statului”. Măi, să fie, cum a ştiut ea să scrie de autorităţile statului…

În final, nu pot decât să-i urez mult succes în viaţă şi sper să devină unii dintre copiii adoptaţi cărora li s-a dat cu adevărat o şansă în viaţă. Pentru că, dacă mă întrebati pe mine, sunt convins că acolo va avea o viaţă mult mai bună. Dar asta numai timpul ne va arăta“, a scris Godină.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asistenta sa afopte fetita si sa i faca un viitor. dar sa dea salariul inapoi de cand acrescut o. de ce nu a aoptat o de cand a fost intrebsta prima data? a vrut sa i mai mearga salariul si vechimea, asa sa - i ajute DUMNEZEU daca a profitat de pe urma unui copil nevinovat!
3
1
Dorinta copilului e superioara si unei sentinte definitive. Habar nu ai de lege, faci trafic pe blogul personal.
3
4
Cine draq este Godina asta???
7
2
Taci dim gura Godina ca esti prost de putzi! Boule !
5
3
Nu sunt un fan al semnatarului articolului de mai sus, ca prea le stie el pe toate, dar in situatia de fata inclin sa-i dau dreptate.
8
6
Perfect domnule Godina.Asistentul maternal o face pentru bani .Dati-mi si mie 2400 lei pe luna adica dublu din ce castig eu si iau un baietel sa-l cresc pana vine cineva sa-l adopte. Ca eu nu pot sa-l insor si sa-i fac si casa.
6
4
Felicitari, d-le Godina! O analiza pertinenta a cazului. Totusi, consider ca este vorba de niste bani pe care si-i dorea asistentul maternal de la viitoarea familie, bani pe care nu i-a primit. Va dati seama ca acest caz nu a inceput in ziua evenimentului ci, el dureaza de ceva timp. Sa ne amintim ca, initial, asistentul maternal nu a vrut sa infieze fata dar, dupa ce a vazut ca si-o doresc cei din America, probabil, s-au gandit ca este rost sa primeasca si ei ceva, altfel... evenimentele.
4
6
ai bunsimtz . asa deramjaza in tzara asta
0
3
Asistent maternal, unii fut altii sunt platiti pentru plod din buzunarul tau care nu iti permiti sa faci copii. Cam asta e treaba in rest Godina nota 10. Intoxicarea cu organele este un sondaj de prosti sa vada psd cate voturi mai are.
2
4
de ce te plateste MAI ? pe tine te preocupa fb-ul . Du - te ma la barfa la barurile din sate , latra acolo !
4
4
Gogo este homo
4
3
Cine naiba mai e si bagatorul asta de seama.
15
5
Mai, Godina , tu esti cumva si mama si nu stim noi.Diferenta dintre o mama si in asistent maternal este ca una o naste, cealalta o creste.Un asistent maternal este la egalitate cu o mama adoptiva.Diferenta o face perioada cat cele doua au avut in grija si crestere un copil.De ce mama adoptiva nu a luat sa creasca un copil mic si a dorit unul de 8 ani, gata crescut!?Daca tot esti si psiholog, cum se integreaza in familie si societate un copil de cateva luni si cum se face integrarea intr-o noua familie, intr-o alta societate cu alta cultura, alta limba si alte valori decat cele natale.
11
8
De sentimentele copilului cine tine cont ??? Ne jucam de-a definitiile si salariile nu stiu carui asistent maternal. Viata e mai grea decat diverse pareri savante. Din partea lui Gica-contra din politie credeam ca vad solutii care sa nu duca la astfel de tragedii si mutilari psihice. Vorbe. Pareri.
12
4
A zis o bine de data asta JiGodina. Reamintiti va un lucru: dura lex sed lex. Dupa ce o hotarare judecatoreasca a ramas definitiva, ea trebuie executata. Si pentru asta exista autoritatile de forta ale republicii. Restul sunt cheap chat in media radio tv sau virtuala.
6
7
pricepe la toate...de ce plmea nu ai luat tu copilul ala de la 1 an sa il stergi la cur atat si banditii aia din America.Infiitati copii cand se caca pe ei nu cand sunt scosi din necaz.Vreau sa vad spectacole mereu cu mascati...Aceasta este imaginea justitiei aparata tot de un praduitor de copii si case pe nume Klaus
18
5
Si de ce nu s-a adoptat copilul de catre asistentul maternal? Ce lege e asta ca sa infiezi un copil la o varsta asa de mare 9 ani, cum este posibil Un traumatism de genul asta aplicat unui copil care a crescut deja intr-o familie, pana la 9 ani? Cum este posibil, ce lege e asta e cumva marfa, obiect sau e un suflet de copil? Autoritatile statului sunt singurele in masura sa gestioneze astfel de situatii! Incompetentii sau cei care chiar au luat mita sa fie atunci pasibili de pedepse aspre ca pe viitor sa nu se mai intample! Solicitam legi clare si pentru toata lumea in tara asta!
8
5
Nu sunt de acord cu felul in care a fost luata fetita. Dar ramana convigerea ca asistenta maternala a crescut copilul in minciuna, ii era comod sa nu mai creasca un alt copil. Fetita are drepul la o familie stabila, iar datoria asistentei era sa ii faca trecerea usoara in noua familie care a dorit-o. Asistenta NU A DORIT SA ADOPTE, ia fost bine doar sa ia salariu , alocatie de plasament de 650 lei si alte beneficii. Spune miciuni ca sa induioseze opinia publica. Rusine!
15
6
Domnule Godina Pamantul e plat sau sferic ?
11
8
juri ca e Ceausescu: se pricepe la toate si are o parere despre orice. Parca era ajent de circulatie. A ramas vreun singur domeniu in care marele jeniu sa nu aiba o opinie? A ramas vreun domeniu la care sa ridice din umeri si sa spuna "nu ma pricep"? Madicii, judecatorii, inginerii sunt specializati pe un anumit segment al profesiei, ajentul asta e specialist in toate. Ia zi, Godina, exista viata in Univers? Dar Dumnezeu?
18
6
Pt un copil roman credeti ca ieseau tiganii la protest? Romanii ca prostovanii au iesit la protest pt un puradel de tigan desi tiganii le duc fetele romanilor la produs in alte tari. Dupa aia se mira romanii ce palate au construit tiganii cu banii din sclavia sexuala a romancelor. tiganii le baga pe romance in portbagaj. Ati vazut militieni care sa aiba curajul sa le scotoceasca casele cand dispare o romanca? E tinuta captiva romanca sa vada riganii daca se intereseaza cineva din familia ei si daca nu e scoasa in afara tarii la produs.
13
5
mai godina ,,ia vezi tu de lungu nasului ,,ca esti un puturos si rau de gura. un steclete.
15
21

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218