rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Godină intervine în cazul fetiței din Mehedinți: 'Acum voi primi mii de înjurături, culmea, tocmai de la oamenii sensibili şi emotivi'. Care este poziția lui

Poliţistul Marian Godină şi-a exprimat părerea, pe blogul personal, despre cazul fetiţei din Mehedinţi care a fost adoptată de o familie de români din SUA şi luată în mod brutal de autorităţi din casa celor la care se afla în plasament, scrie stiripesurse.ro

Godină consideră că datoria asistentului maternal este să fie o punte de legătură între copil şi noua familie, pentru a uşura tranziţia. El aminteşte că diferenţa dintre mamă şi asistent maternal este salariul şi îi îndeamnă pe cei care semnează petiţii pentru ca Sorina, fetiţa în vârstă de 8 ani, să rămână în România să-şi ia şi angajamentul că se vor interesa săptămânal de starea copilei. „Nu de alta, dar poate ajunge iar internată cu malnutriţie“, scrie el.

Mesajul integral scris de Marian Godină pe blogul său:

„Mama.” E primul cuvânt pe care majoritatea copiilor îl rostesc. Dacă am putea privi a fi mamă ca pe o meserie, ar fi probabil cea mai grea mserie din lume. Ar fi un job cu program non-stop, iar în fişa postului ar fi un număr infinit de atribuţii, responsabilităţi, îndatoriri şi obligaţii. Mama nu are zile libere, nu are concediu, nu are somn odihnitor. Paradoxal, fiind un job atât de greu, nu e remunerat. Nu există salariu de mamă. Mama lucrează din iubire, gratuit şi necondiţionat. „Salariul” îi este format din zâmbetele copilului, din bucuria pe care acesta i-o aduce zi de zi.

Există totuşi şi jobul de mamă. Se numeşte „asistent maternal”. Face cam aceleaşi lucruri descrise mai sus, inevitabil se ataşază de copilul pe care îl creşte şi, probabil, ajunge să îl iubească ca pe propriul copil. Toate astea cu o diferenţă. Are un salariu. Primeşte bani pentru asta. Are un contract semnat, în care una din obligaţii sună exact aşa: „Să contribuie la pregătirea reintegrării copiilor în familia lor naturală sau la integrarea acestora în familia adoptiva, după caz;” Ce o însemna asta? Eu zic că înseamnă că atunci când iei un copil în grijă, ca asistent maternal, să fii pregătit pentru momentul în care copilul va fi adoptat. Să fii o punte de legătură între copil şi noua familie. Să fii un fin psiholog şi să faci tranziţia cât mai uşor. Să-i explici că îi va fi bine, să participi la întâlnirile cu noua familie etc. În niciun caz să-i spui copilului că urmează să fie răpit şi îi vor fi recoltate organele.

Ba mai mult, asistentului maternal i se oferă dreptul de a adopta respectivul copil şi astfel, din „asistent maternal” să devină MAMĂ cu drepturi depline. Dar vă amintiţi care e diferenţa între mamă şi asistent maternal? Ăăă…salariul. Banu’, ochiul ăsta de drac. Iubire, iubire, dar apoi nu mai vine banu’?

Imaginile pe care le-am văzut ieri sunt greu de privit. E un circ al oamenilor mari din cauza căruia suferă un copil nevinovat.

Cu toate astea, nu ştiu cum ai putea lua un copil, în baza unei hotărâri a unei instanţe, de la cineva care nu vrea să îl dea nicicum, asta după ce s-a încercat în toate modurile posibile, după ce asistentul maternal ştia încă de la început că acest moment va veni inevitabil.

Poate par insensibil, dar, deşi mă consider încă tânăr, prin prisma meseriei, am văzut atât de multe la viaţa mea încât raţiunea nu îmi dă voie să analizez o speţă doar după nişte imagini sau după nişte texte scrise de influencere în căutare de like-uri pe instagram. Mai ales că sunt aceleaşi care erau revoltate de apariţia imaginii unui criminal pişat pe el, dar care nu au ezitat să posteze poze cu o copilă plângând, în timp ce e luată cu forţa din locul unde a crescut.

Le-aş propune celor care semnează petiţia online pentru ca fetiţa să rămână în România, odată cu semnătura, să-şi ia şi angajamentul că se va interesa săptămânal de starea copilei. Nu de alta, dar poate ajunge iar internată cu malnutriţie.

Acum voi primi mii de înjurături, culmea, tocmai de la oamenii sensibili şi emotivi.

Vor fi argumente de tot felul, de la faptul că fetiţa a fost vândută pentru organe, la scrisoarea aceea apărută pe net, în care însăşi copila scrie cu mânuţa ei că vrea să se adresese „autorităţilor statului”. Măi, să fie, cum a ştiut ea să scrie de autorităţile statului…

În final, nu pot decât să-i urez mult succes în viaţă şi sper să devină unii dintre copiii adoptaţi cărora li s-a dat cu adevărat o şansă în viaţă. Pentru că, dacă mă întrebati pe mine, sunt convins că acolo va avea o viaţă mult mai bună. Dar asta numai timpul ne va arăta“, a scris Godină.

luni, 24 iunie 20191429
Comentarii

11sunt de acotd(24 iun 21:23)
asistenta sa afopte fetita si sa i faca un viitor. dar sa dea salariul inapoi de cand acrescut o. de ce nu a aoptat o de cand a fost intrebsta prima data? a vrut sa i mai mearga salariul si vechimea, asa sa - i ajute DUMNEZEU daca a profitat de pe urma unui copil nevinovat!
33Ba Militiene(24 iun 16:43)
Dorinta copilului e superioara si unei sentinte definitive. Habar nu ai de lege, faci trafic pe blogul personal.
26gogu(24 iun 16:27)
Cine draq este Godina asta???
34Adi(24 iun 16:04)
Taci dim gura Godina ca esti prost de putzi! Boule !
67mda(24 iun 13:49)
Nu sunt un fan al semnatarului articolului de mai sus, ca prea le stie el pe toate, dar in situatia de fata inclin sa-i dau dreptate.
45IANIS(24 iun 13:33)
Perfect domnule Godina.Asistentul maternal o face pentru bani .Dati-mi si mie 2400 lei pe luna adica dublu din ce castig eu si iau un baietel sa-l cresc pana vine cineva sa-l adopte. Ca eu nu pot sa-l insor si sa-i fac si casa.
64Fost politist(24 iun 11:43)
Felicitari, d-le Godina! O analiza pertinenta a cazului. Totusi, consider ca este vorba de niste bani pe care si-i dorea asistentul maternal de la viitoarea familie, bani pe care nu i-a primit. Va dati seama ca acest caz nu a inceput in ziua evenimentului ci, el dureaza de ceva timp. Sa ne amintim ca, initial, asistentul maternal nu a vrut sa infieze fata dar, dupa ce a vazut ca si-o doresc cei din America, probabil, s-au gandit ca este rost sa primeasca si ei ceva, altfel... evenimentele.
30bobitza(24 iun 10:33)
ai bunsimtz . asa deramjaza in tzara asta
42Garide(24 iun 10:29)
Asistent maternal, unii fut altii sunt platiti pentru plod din buzunarul tau care nu iti permiti sa faci copii. Cam asta e treaba in rest Godina nota 10. Intoxicarea cu organele este un sondaj de prosti sa vada psd cate voturi mai are.
44bezmeticule ,(24 iun 09:08)
de ce te plateste MAI ? pe tine te preocupa fb-ul . Du - te ma la barfa la barurile din sate , latra acolo !
34Dupa fata iei injuraturi(23 iun 13:21)
Gogo este homo
515Mihai(23 iun 12:37)
Cine naiba mai e si bagatorul asta de seama.
810Mai, filozofule(23 iun 12:33)
Mai, Godina , tu esti cumva si mama si nu stim noi.Diferenta dintre o mama si in asistent maternal este ca una o naste, cealalta o creste.Un asistent maternal este la egalitate cu o mama adoptiva.Diferenta o face perioada cat cele doua au avut in grija si crestere un copil.De ce mama adoptiva nu a luat sa creasca un copil mic si a dorit unul de 8 ani, gata crescut!?Daca tot esti si psiholog, cum se integreaza in familie si societate un copil de cateva luni si cum se face integrarea intr-o noua familie, intr-o alta societate cu alta cultura, alta limba si alte valori decat cele natale.
411E grele(23 iun 12:14)
De sentimentele copilului cine tine cont ??? Ne jucam de-a definitiile si salariile nu stiu carui asistent maternal. Viata e mai grea decat diverse pareri savante. Din partea lui Gica-contra din politie credeam ca vad solutii care sa nu duca la astfel de tragedii si mutilari psihice. Vorbe. Pareri.
76Hicler(23 iun 12:08)
A zis o bine de data asta JiGodina. Reamintiti va un lucru: dura lex sed lex. Dupa ce o hotarare judecatoreasca a ramas definitiva, ea trebuie executata. Si pentru asta exista autoritatile de forta ale republicii. Restul sunt cheap chat in media radio tv sau virtuala.
517Ptr godina plmele care se(23 iun 10:58)
pricepe la toate...de ce plmea nu ai luat tu copilul ala de la 1 an sa il stergi la cur atat si banditii aia din America.Infiitati copii cand se caca pe ei nu cand sunt scosi din necaz.Vreau sa vad spectacole mereu cu mascati...Aceasta este imaginea justitiei aparata tot de un praduitor de copii si case pe nume Klaus
58Cum reglementeaza legea(23 iun 10:40)
Si de ce nu s-a adoptat copilul de catre asistentul maternal? Ce lege e asta ca sa infiezi un copil la o varsta asa de mare 9 ani, cum este posibil Un traumatism de genul asta aplicat unui copil care a crescut deja intr-o familie, pana la 9 ani? Cum este posibil, ce lege e asta e cumva marfa, obiect sau e un suflet de copil? Autoritatile statului sunt singurele in masura sa gestioneze astfel de situatii! Incompetentii sau cei care chiar au luat mita sa fie atunci pasibili de pedepse aspre ca pe viitor sa nu se mai intample! Solicitam legi clare si pentru toata lumea in tara asta!
615parinte(23 iun 10:30)
Nu sunt de acord cu felul in care a fost luata fetita. Dar ramana convigerea ca asistenta maternala a crescut copilul in minciuna, ii era comod sa nu mai creasca un alt copil. Fetita are drepul la o familie stabila, iar datoria asistentei era sa ii faca trecerea usoara in noua familie care a dorit-o. Asistenta NU A DORIT SA ADOPTE, ia fost bine doar sa ia salariu , alocatie de plasament de 650 lei si alte beneficii. Spune miciuni ca sa induioseze opinia publica. Rusine!
811Curios(23 iun 10:02)
Domnule Godina Pamantul e plat sau sferic ?
618Godina asta... frate...(23 iun 09:38)
juri ca e Ceausescu: se pricepe la toate si are o parere despre orice. Parca era ajent de circulatie. A ramas vreun singur domeniu in care marele jeniu sa nu aiba o opinie? A ramas vreun domeniu la care sa ridice din umeri si sa spuna "nu ma pricep"? Madicii, judecatorii, inginerii sunt specializati pe un anumit segment al profesiei, ajentul asta e specialist in toate. Ia zi, Godina, exista viata in Univers? Dar Dumnezeu?
513Romani prosti(23 iun 09:18)
Pt un copil roman credeti ca ieseau tiganii la protest? Romanii ca prostovanii au iesit la protest pt un puradel de tigan desi tiganii le duc fetele romanilor la produs in alte tari. Dupa aia se mira romanii ce palate au construit tiganii cu banii din sclavia sexuala a romancelor. tiganii le baga pe romance in portbagaj. Ati vazut militieni care sa aiba curajul sa le scotoceasca casele cand dispare o romanca? E tinuta captiva romanca sa vada riganii daca se intereseaza cineva din familia ei si daca nu e scoasa in afara tarii la produs.
2115,,,,,,,,,,,,,,,,(23 iun 08:56)
mai godina ,,ia vezi tu de lungu nasului ,,ca esti un puturos si rau de gura. un steclete.
mai mult...Local
18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...311

18 noi 00:00LocalBine de ştiut în cazul actelor de stare civilă: în ce condiţii se solicită şi cum se soluţionează240
18 noi 02:01LocalConcursul Național 'Jocurile Olimpice în imaginația copiilor' și-a desemnat câștigătorii274
18 noi 02:35LocalAu fost plantați 141 de puieți de stejar la limita dintre județele Constanța și Tulcea

În cursul zilei de duminica, 17 noiembrie a.c., în cadrul programului de sărbătorire a Dobrogei, inițiat de către...673

18 noi 02:28LocalGrupări de criminalitate organizată, destructurate de polițiști2120
18 noi 01:57LocalAlertă la Mangalia: o maşină a lovit o ţeavă de gaze654
18 noi 02:00LocalAccident rutier: motociclist lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara în municipiul Constanţa, pe strada Baba Novac. La faţa locului s-au...1191

18 noi 02:29LocalAccident rutier la Tulcea: o victimă!540
18 noi 01:52LocalProgramul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” în perioada 18 - 24 noiembrie494
18 noi 01:53LocalTentativă de viol la Tulcea

Urmare a investigațiilor efectuate în cazul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă de viol,...573

16 noi 03:53LocalDeblocare de ușă în Mangalia! Un copil a rămas blocat în casă708
16 noi 03:57LocalNoi locuri de parcare în municipiul Constanța3441
Vremea
14.5°14.5° - 14.9° luni, 18 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 92%
Vânt: 3.98 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 noi 02:00SportRezultate în Liga a II-a: Turris – Universitatea Cluj, scor 1-1; Metaloglobus – UTA 1-1

Formaţia Turris-Oltul Turnu Măgurele a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Universitatea Cluj,...325

18 noi 02:00SportPortugalia s-a calificat la Campionatul European

Reprezentativa Portugaliei s-a calificat la Campionatul European din 2020, după ce a învins, duminică, în deplasare,...386

18 noi 00:00SportIon Țiriac și Simona Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Ion Țiriac a dezvăluit două dialoguri deloc prietenoase avute în ultima vreme cu Simona Halep (4 WTA, 28 de ani)....689

18 noi 00:00SportHagi l-a ghicit: Contra face jocurile Anamariei Prodan

Anamaria Prodan îl sprijină pe Facebook pe selecționerul Contra. „Regele” l-a suspectat pe Cosmin încă de la...1078

Politică
18 noi 01:51PoliticăMinistrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de...620

18 noi 02:34PoliticăNoul ministru al Educaţiei, declaraţie halucinantă: Ministerul nu ar avea ce să facă cu banii dacă i s-ar aloca 6% din PIB

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că pe actuala „construcţie” în materie de investiţii şi...780

18 noi 01:57PoliticăDoliu în lumea politică: a murit Bogdan Niculescu-Duvăz

A murit Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase, relatează...1382

18 noi 01:57PoliticăDan Barna a învăţat din episodul Ienei - S-a întâlnit cu Florin Piersic şi NU i-a dat autograf, ci i-a cerut

După ce a devenit ţinta ironiilor în mediul online pentru că i-a dat un autograf fostului mare antrenor Emeric...811

18 noi 01:56PoliticăMinistrul Muncii, anunţ pentru pensionari: Se schimbă modul de recalculare a pensiilor - 'Labirintul pensionarului român'

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind până la șase luni...1014

18 noi 01:55PoliticăRaluca Prună îl atacă pe Tudorel Toader: 'Ar trebui retras din toate forurile in care reprezinta statul roman'

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, îl atacă pe Tudorel Toader, fost ministru al...512

18 noi 02:34PoliticăIohannis lansează ideea modificării Constituţiei: Discuţie despre atribuţiile preşedintelui

Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii...715

18 noi 01:53PoliticăCum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în...607

18 noi 02:08PoliticăMinisterul Afacerilor Externe solicită modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor

În continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor...445

18 noi 02:03PoliticăMinistrul Economiei anunță SCHIMBĂRI RADICALE în modul cum e finanțată Armata României

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu șeful Ministerului Apărării, Nicolae...741

Monden
18 noi 16:12MondenLuminița Anghel s-a întors în România și a vorbit despre momentele dificile din viața ei. „Încă mai crede lumea că sunt în America”

Luminița Anghel și familia ei s-au întors în țară, după o perioadă în care au locuit în America. Artista a...434

18 noi 00:00MondenAndreea Antonescu s-a despărțit de noul iubit, după doar o lună de relație. Care au fost motivele separării

Andreea Antonescu (36 de ani) părea că radiază de fericire în compania noului său iubit, chiar dacă anunțase în...360

18 noi 00:00MondenBrigitte, șefă de șantier cu geantă de 3.500 de euro. Se ocupă serios de afacerile soțului Florin Pastramă

Soţii Pastramă nu stau locului o clipă! Brigitte şi Florin sunt ocupaţi acum cu renovarea câtorva spaţii pe care...310

18 noi 00:00MondenAnca Serea, extrem de sexy la botezul fetiței ei. A purtat o rochie cu crăpătură pe picior

Anca Serea și Adi Sînă au ales să își creștineze fiica, pe Leah Maria, la jumătatea acestei luni, când micuța...475

18 noi 00:00MondenSharon Stone a recreat scena din "Instinct primar" la o gală din Berlin. Ce mesaj a transmis femeilor

Sharon Stone (61 de ani) este una dintre numele sonore din industria cinematografică. Deşi a jucat în nenumărate...311

18 noi 00:00MondenUltima fiţă: starurile fac baie în gheaţă

O nouă fiţă în lumea vedetelor! Lady Gaga, Kevin Hart, Zac Efron şi Orlando Bloom fac băi în gheaţă în scop de...245

18 noi 00:00MondenRelaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este ''magică'', afirmă Martin Scorsese

Relaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este "magică", a declarat emblematicul regizor american Martin Scorsese,...265

18 noi 00:00MondenJennifer Lopez a dezvăluit că un regizor i-a cerut să-i arăte sânii

Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez a afirmat joi că un regizor de film i-a cerut să-i arăte sânii, sub...296

18 noi 00:00MondenAriana Grande şi-ar putea anula următoarele concerte din turneul mondial

Cântăreaţa Ariana Grande a transmis fanilor săi că suferă de o problemă la sinusuri din cauza căreia este...184

18 noi 00:00MondenClive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de televiziune

Actorul britanic Clive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de...189

Mapamond
18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...202

18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...213

18 noi 00:00MapamondUngaria: Guvernul îşi sporeşte controlul asupra instanţelor şi şcolilor independente, stârnind îngrijorarea organizaţiilor civice

Guvernul ungar a iniţiat o serie de măsuri legislative prin care şi-ar spori controlul asupra instanţelor şi...199

18 noi 00:00MapamondTurcia reiterează că îşi va activa rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane

Turcia îşi va folosi rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane, a declarat...203

18 noi 00:00MapamondSUA: Guvernatorul democrat, reales în funcţie în faţa candidatului republican susţinut de Trump

Guvernatorul statului american Louisiana, democratul John Bel Edwards, a fost reales sâmbătă în funcţie, în pofida...184

18 noi 00:00MapamondNoi ciocniri în Hong Kong, un poliţist rănit de o săgeată

Un poliţist din Hong Kong a fost rănit duminică în picior de o săgeată trasă de un manifestant în timpul...181

18 noi 00:00MapamondFranţa: Peste 100 de persoane reţinute după protestele de la Paris

Autorităţile au reţinut 129 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate...187

18 noi 00:00MapamondCehia: Proteste şi celebrări pentru a marca 30 de ani de la Revoluţia de Catifea

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să se adune sâmbătă la Praga pentru o demonstraţie împotriva premierului...196

18 noi 00:00MapamondFranţa: Violenţe sporadice la Paris, la împlinirea unui an de la debutul mişcării "vestelor galbene"

Parisul a devenit sâmbătă scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la...183

18 noi 00:00MapamondSoldaţii chinezi au făcut curat pe străzile din Hong Kong

Armata chineză a participat sâmbătă la curăţarea străzilor din Hong Kong, prezenţă militară simbolică şi...195

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...332

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...506

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1392

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...690

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...825

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5123

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...926

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1049

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1288

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9606