REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Goldterm Mangalia a preluat administrarea domeniului public

Goldterm Mangalia a preluat administrarea domeniului public

Replica API 29 iunie 2018 | 00:00 301

Firma Consiliului Local îşi extinde obiectul de activitate

Firma Consiliului Local îşi extinde obiectul de activitate

Societatea locală de termoficare din Mangalia s-a înființat în 2012, sub autoritatea Consiliului Local. Inițial, obiectul de activitate a fost producerea și distribuirea agentului termic către locuitorii orașului care sunt racordați la sistemul centralizat. Goldterm a preluat, astfel, activitatea fostei societăți private de termoficare, CallatisTherm, cea care, pe vremea fostului edil Claudiu Tusac, a ajuns sa furnizeze cea mai scumpă gigacalorie din țară, folosind un combustibil lichid ușor, costisitor și poluant. După alegerile din 2012, primarul Radu Cristian a reziliat contractul cu Callatis Therm, a înființat Goldterm, în subordinea CL Mangalia, iar centralele termice au fost racordate la reţeaua de gaze naturale, prețul încălzirii reducându-se la aproape jumătate.

În ultimii ani, edilul Mangaliei a declarat în mai multe rânduri că va transfera la Goldterm administrarea domeniului public, pentru reducerea costurilor și angajarea unor oameni din Mangalia la societatea Consilului Local. “Acum, Goldterm se ocupă de întreţinerea mobilierului stradal, reparații băncuțe, coşuri de gunoi, montarea pavelelor pe trotuare, reabilitare fântâni arteziene și alte lucrări edilitare. Municipalitatea plătește mai puțin decât unei firme private, iar compania consiliului local angajează oameni din Mangalia pentru extinderea activității”, a explicat primarul.

Reprezentanții societății susțin că Goldterm are oferte și pentru clienți privați. “Prestăm servicii de instalații termice, sanitare și electrice, dulgherie, tâmplărie, lăcătușerie și alte diverse tipuri de lucrări. Totodată, lucrăm în continuare la proiectul de extindere a obiectului de activitate, prin înființarea unei secții de întreținere drumuri publice și spaţii verzi”, au declarat, la rândul lor, reprezentanții Goldterm.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domn primar, in prima candidatura, te-am vazut pe TV Neptun cum prezentai tu ca vei construi si vei restaura garajele mangaliotilor. Aratai desene si filmulete cum vor arata garajele in Mangalia. Si-acu ce faci? Le demolezi garajele oamenilor si dai autorizatii de constructie la toti mafiotii care au construit mastodonti de beton direct pe plaja Mangalia. Demolati constructiile de pe plaja domn primar pentru ca plaja este un Obiectiv Turistic de interes National nu de clan mafiot! Nimic bun nu ai facut pentru orasul asta si pentru oameni lui! Nu mai aveti bani de unde sa va dati salarii de jde
0
0
Domn primar radu Cristian cat mai dureaza sa dati jos gardurile de tabla din jurul ,,proiectului" care trebuia finalizat in 2015 cu fonduri europene. Ruinele de la stadion de unde a disparut si adapostul statiei de autobus si stau oamenii in ploaie!!!! Pe Proiectul ,,Cetatea Callatis" a mancat primaria banii degeaba! Serparie este pe ruinele cetatii...
2
0
Cristian Radu primar pe viata la Mangalia MERITA
3
10
si becurile? cine schimba becurile in mangalia? ca m-am saturat sa merg noaptea la lumina telefonului
8
0
Sa vedem rezultate si daca pe domeniul public va mai fi vraiste sa i luam la intrebari
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102