REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Golf: Iranul a mai reţinut o navă în apropiere de strâmtoarea Ormuz

Golf: Iranul a mai reţinut o navă în apropiere de strâmtoarea Ormuz

Replica API 17 septembrie 2019 | 00:00 419

foto EPA

Teheranul a reţinut o navă suspectată de contrabandă cu combustibil diesel şi i-a arestat pe cei 11 membri ai echipajului ei în apropiere de un important coridor maritim pentru transportul de petrol lângă strâmtoarea Ormuz, a anunţat luni canalul televiziunii iraniene de stat pe site-ul său internet, potrivit AFP şi Reuters.

O patrulă navală a Gardienilor Revoluţiei - armata de elită a Republicii Islamice - a interceptat nava care transporta circa 250.000 de litri de motorină, conform canalului de televiziune menţionat, care citează un responsabil al Gardienilor.

'Acest vas naviga din Bandar Lengeh spre apele Emiratelor Arabe Unite (EAU) înainte de a fi reţinut la 20 de mile (32 de km) est de insula Grande Tomb', a declarat generalul de brigadă Ali Ozmayi.

'Cei 11 membri ai echipajului navei au fost arestaţi', a adăugat el, fără să indice data exactă a reţinerii navei şi naţionalitatea persoanelor arestate.

Este a doua sechestrare de acest gen de la începutul lunii septembrie. La 7 septembrie, un vas suspectat de contrabandă cu carburant a fost reţinut în strâmtoarea Ormuz, iar cei 12 membri ai echipajului său, filipinezi, au fost arestaţi, aminteşte AFP.

Acest ultim incident intervine în timp ce tensiunile au escaladat din nou între Iran şi SUA.

Rebelii yemeniţi houthi, susţinuţi de către Iran şi care se confruntă din 2015 cu o coaliţie militară condusă de Riad, au revendicat un atac asupra a două instalaţii petroliere ale gigantului saudit Aramco, ceea ce a dus la reducerea bruscă a producţiei saudite de petrol.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că s-ar afla la originea acestui atac. Teheranul respinge însă acuzaţiile.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat - duminică - că SUA sunt 'pregătite să riposteze' după acest atac, realimentând temerile privind o escaladare militară între cele două ţări. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e periculoso sporgersi,ww2 va ramane o amintire placuta,pe linga rusi chinezoi se vor simtii obligati sa participe,chiar si pedaland vor ajunge urgent in golful persic utilizand autostrada spre islamabad,india va riposta,europa cu usa-n fata,deci participa toata lumea ramane de vazut ce mai scapa,probabil jidanii care se vor face ca ploua si vor pasa
0
0
Iranul trebuie pus la punct. Este un generator de instabilitate in zona respectiva.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920