REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Google recunoaşte că ascultă înregistrări provenite de la aplicaţia sa de asistenţă vocală

Google recunoaşte că ascultă înregistrări provenite de la aplicaţia sa de asistenţă vocală

Replica API 15 iulie 2019 | 00:00 390

Google a recunoscut joi că angajaţii săi au acces la înregistrările aplicaţiei Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT, recunoscând în acelaşi timp că aceasta poate înregistra din greşeală fără să fi fost activată intenţionat de utilizatorii săi, relatează AFP.

Compania explică faptul că specialişti în limbaj ascultă înregistrările utilizatorilor aplicaţiei de asistenţă vocală pentru a îmbunătăţi capacitatea sa de înţelegere a diferitelor limbi şi accente.

O muncă "necesară creării de produse precum Assistant Google", a adăugat grupul.

Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, între care 153 captate accidental.

Printre înregistrări se numără şi unele în care utilizatorii vorbesc despre viaţa lor amoroasă sau despre copiii lor sau furnizează informaţii personale, cum ar fi adresa lor.

Google afirmă că echipele sale anchetează scurgerea de date audio al cărei autor este un angajat "care nu a respectat politica de securitate a datelor".

"Vom face o examinare completă a dispozitivelor noastre de securitate pentru a evita repetarea situaţiei", a promis compania.

Google a mai transmis că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări şi că acestea "nu sunt asociate conturilor de utilizatori".

În mod normal, Assistant Google nu se activează decât atunci când utilizatorul face asta, apăsând pe un buton sau spunând 'Hey Google'.

Compania recunoaşte că aplicaţia poate înregistra din greşeală, când programul interpretează "un anumit zgomot sau unele cuvinte din fundal" ca fiind cuvântul-cheie.

Ea reaminteşte că utilizatorii pot modifica parametrii aplicaţiei pentru a dezactiva stocarea de date audio pe contul lor de Google sau pentru a le elimina automat la fiecare 3 sau 18 luni.

Înainte de Google, Amazon a fost la rândul său criticată după apariţia unor dezvăluiri că angajaţi ai săi ascultau conversaţii pentru a îmbunătăţi sistemul, conform companiei.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Google ar trebui sa recunoasca ca ei sunt subsidiara NSA si CIA, si tot traficul este controlat de aceste organizatii ale SUA, vezi teoria de ce sa interceptezi cand ai tot traficul in ograda, valabil si pentru facebook, twiter ,
0
0
La nivel de corporatie si la nivel statal, nu se ancheteaza atrocitatea, ci "scurgerea de informatii". Google nu opreste culegerea de date, dar ancheteaza cum au ajuns la public. Romania nu pune in ocna autorii protocoalelor SRI-Justitie, dar il ancheteaza pe cel care le-a facut publice. Ceausescu ranjeste in mormant, tontilor!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920