REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Google şi alte reţele private au dreptul de cenzură în SUA

Google şi alte reţele private au dreptul de cenzură în SUA

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 329

Giganţii tehnologici precum Google au toată libertatea să elimine materiale de pe platformele lor de internet, fără ca asta să contravină Constituţiei SUA, conform unei sentinţe pronunţate miercuri de un tribunal din statul american California, relatează AFP.

Decizia Curţii de Apel din San Francisco respinge plângerea unei instituţii media conservatoare, PragerU, care a acuzat YouTube că a încălcat primul amendament al Constituţiei, ce reglementează în special libertatea de expresie şi a presei.

Acest articol din Constituţie se aplică instituţiilor guvernamentale, dar nu şi entităţilor private. Or, în ciuda celor două miliarde de utilizatori lunar, YouTube, proprietate a Google, "rămâne un forum privat, nu un forum public supus examinării justiţiei în virtutea primului amendament", precizează Curtea de Apel.

De partea cealaltă, PragerU a susţinut că Google a încălcat legea limitând "în mod arbitrar" accesul la anumite dintre video-urile sale despre subiecte variate precum "diferenţele bărbat-femeie" sau "chestiuni ecologice".

Această instituţie media conservatoare a afirmat că video-uri similare postate online de media mai liberale nu au fost supuse aceluiaşi tratament.

Platforma YouTube a salutat decizia Curţii de Apel de a confirma sentinţa din prima instanţă.

"Produsele Google nu fac discriminare politică", a declarat un purtător de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo, într-un comunicat transmis AFP.

"Luăm toate precauţiile când ne concepem produsele şi aplicăm procedurile fără a ţine cont de orientări politice", a dat el asigurări.

La rândul său, PragerU a transmis că va merge mai departe. "Decizia este, bineînţeles, dezamăgitoare, dar nu vom abandona lupta şi vom continua să atragem atenţia public asupra cenzurării ideilor conservatoare de către giganţii tehnologici", a afirmat responsabilul cu marketingul al PragerU, Craig Strazzeri.

Directoarea generală a acestei instituţii media, Marissa Streit, a deplâns faptul că instanţa de apel din San Francisco "se teme de asemenea de Goliat, Google". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920