REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gorghiu: Este fals că preşedintele nu are altă variantă decât să o revoce pe şefa DNA

Gorghiu: Este fals că preşedintele nu are altă variantă decât să o revoce pe şefa DNA

Replica API 27 februarie 2018 | 00:00 377

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis are, conform Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii Constituţionale a României, atributul de a o revoca sau nu pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

"Vreau să infirm o teză care circulă cu viteza luminii de două zile, şi anume că preşedintele nu are altă variantă decât să o revoce pe şefa DNA, ceea ce este totalmente fals. Evident că preşedintele are, conform Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii, acest atribut de a o revoca sau nu. Este o decizie chiar din 2005 a Curţii Constituţionale care spune că acest atribut al preşedintelui nu are cum să fie golit de conţinut. Este un mare balon de săpun acesta că preşedintele, vezi Doamne, ar fi obligat, constrâns de lege să o revoce", a spus Gorghiu la Parlament.

Senatorul liberal se îndoieşte că CSM va aviza favorabil propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţie.

"Mă îndoiesc că va fi un aviz favorabil. Adică aş putea chiar să am o opinie fermă că acest aviz va fi unul nefavorabil, chiar dacă este unul consultativ sunt absolut convinsă că toţi se vor linişti după acest aviz", a arătat Alina Gorghiu.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-na din partea mea nu meritati felicitari ca nu ati dat un raspuns pe care vi lam adresat,direct dvs la centrala PNL,Dvs,Raluca T. si si chitaristului cu maimuta in legatura cu Infractorul parlamentar de C-ta Boroianu R A.poate credeti ca reprezinta fraeri si prosti si nu cetateanul de rand in C-ta,ca asa se poarta la Ro.
1
0
Alina, esti o fata citita si cu mult bun simt, educata si bine pregatita profesional. Esti tanara, lupta cu sacalii, te sustin.
1
0
Intr-o zi, toti colegii PNListi ai Alinutei radeau, doar Alinuta plangea. - De ce plangi Alinuta? intreaba unul din ei. - Iohannis a aruncat-o pe Kovesi de la balcon! spuse Alinuta printre suspine. - Si tu de ce plangi? - Nu am vazut faza!
2
1
Alinuta nu mai plange dupa postul de sef pentru ca nu ai stiut sa pupi mai mult mana lui werner sau in locul vostru asa face dracu un partid cu coloana vertebrala pentru ca este nevoie si l-as da pe betivul de orban jos ca sa-i cante in continuare cine e geneneralulu lui Iohanis
4
2
esti ridicola! urata si proasta
5
5
Iohannis at trebui sa iasa in strada,sa adune toti hastagistii ca aia au mintea deja setata pe agresivitate,sa-si ia securistii si sa declare dictatura,sa ocupe totul,ce naiba atatea vrajeli? Si asa romanilor nu le place idea de occident,ei vor sa fie sub in tatic dur,cu in Gestapou kovesist la volan si basta! Hastag resist,traiasca dictatura Iohannisto-Koveststa! Jos intelectualii si scarbele ce vor drepturile omului!
6
1
Bravo Alina ! Esti desteapta si bine pregatita profesional. Te felicit !
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614