REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Gorghiu: Liberalii din Senat vor face plângere penală privind raportul Comisiei de învățământ

Gorghiu: Liberalii din Senat vor face plângere penală privind raportul Comisiei de învățământ

Replica API 20 septembrie 2016 | 00:27 200

Grupul PNL de la Senat va depune plângere penală pe tema falsului de semnătură din raportul dat de Comisia pentru învățământ la propunerea de modificare a Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, a anunțat luni copreședintele partidului Alina Gorghiu.

"S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două. Una că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect. Și, doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România", a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Copreședintele liberalilor a adăugat că plângerea penală va fi depusă de grupul de la Senat.

"Cei de la Senat, cei de la Comisia de educație sunt cei care ne-au sesizat cu acest fals în acte publice, fals într-un raport. Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreședintele comisiei", a completat Gorghiu.

Secretarul comisiei pentru învățământ din Senat, liberalul Dumitru Oprea, a declarat săptămâna trecută pentru AGERPRES că pe ordinea de zi a ședinței acestui for nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, precizând că raportul în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218