REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gorghiu: PNL își dorește să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituțională

Gorghiu: PNL își dorește să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituțională

Replica API 23 iulie 2015 | 20:27 170

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, la Digi 24, că liberalii își doresc în continuare să vină la guvernare, dar numai pe o cale constituțională, printr-o moțiune de cenzură.

Ea a fost întrebată dacă planul liberalilor de a veni la guvernare nu va fi dat peste cap de o "repliere" a PSD, care ar putea veni în următoarea perioadă cu o nouă propunere de premier din partea actualei coaliții de guvernare, propunere ce ar trebui acceptată de președinte.

"Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că Președinția, niciodată, nu va încălca Constituția, așa cum a făcut-o Traian Băsescu. Dacă există o majoritate să-și desemneze un candidat, evident, am convingere că Constituția va fi în spirit și în literă respectată. Am văzut, însă, alt plan din partea lui Victor Ponta, care încerca cumva să-și asigure succesorul la Palatul Victoria. Țineți minte, era o propunere făcută președintelui Klaus Iohannis: aș pleca, mi-aș da demisia, cu o condiție, de parcă era la piață. Vă dați seama ce se întâmplă în capul lui Victor Ponta de simțea nevoia să-l provoace pe președintele Iohannis la un pact de coabitare, așa cum era dânsul obișnuit cu Băsescu pe vremuri. În fine, trecând de tulburarea din acel moment a premierului, vreau să vă spun că noi, și niciodată n-a spus PNL altceva, vom încerca înlocuirea acestui guvern cu un guvern liberal așa cum scrie la Constituție, în Parlament, printr-o moțiune de cenzură", a arătat copreședintele PNL.

Gorghiu a spus că un astfel de demers este firesc și că orice partid se pregătește pentru exercitarea actului guvernamental dintotdeauna.

"Suntem foarte pregătiți, avem un program de guvernare discutat, paradiscutat, în interior, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă", a afirmat copreședintele PNL.

Fiind întrebată dacă liberalii ar veni la guvernare cu noul Cod fiscal aflat acum în discuție, Gorghiu a precizat: "Cu măsuri de relaxare fiscală și cu alte multe măsuri de pregătire (a implementării unui Cod fiscal — n.r.)".

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108