REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gorghiu: Resursele nu există, dar Guvernul va discuta ce opţiuni are după motivarea CCR în cazul alocaţiilor

Gorghiu: Resursele nu există, dar Guvernul va discuta ce opţiuni are după motivarea CCR în cazul alocaţiilor

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 1270

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat, joi, că Guvernul va discuta opţiunile în privinţa alocaţiilor după motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR), punctând că alocaţiile pentru copii vor fi dublate nu imediat, ci etapizat.

Alina Gorghiu

"Este foarte grav când argumentele raţionale sunt date la o parte de alte considerente care ţin de alegeri şi de populism. De câteva săptămâni se întâmplă o serie de lucruri care pun în discuţie fundamentele stabilităţii economice a ţării. Nu există nici un Guvern care să nu dorească dublarea alocaţiilor. PNL a realizat deja mai multe majorări, ultima chiar luna aceasta. Tot PNL a fost primul partid care a avut un capitol despre susţinerea familiilor şi creşterea demografică în programul de guvernare. Dar în momentul de faţă suntem într-o situaţie dificilă şi de fapt nu doar noi, ci toate ţările sunt afectate de criză", a spus Gorghiu, scrie Agerpres.

Ea a menţionat că "soluţia raţională" era dublarea alocaţiilor eşalonat.

"Soluţia raţională, cum spuneam, era dublarea alocaţiilor eşalonat şi am fi ajuns în doi ani acolo unde dorim toţi fără să mai oprim prin gara populismului. Acum a fost o diferenţă de opinie între Executiv şi Legislativ nu asupra dublării în sine, ci asupra calendarului, iar arbitrajul CCR este cel anunţat azi. Alta ar fi fost situaţia dacă CCR ar fi fost deja de acord cu legea prin care desfiinţăm pensiile speciale, aşa cum a trecut de Parlament. Am fi avut fonduri pentru o mărire considerabilă a alocaţiilor. Aşa, resursele nu există, dar Guvernul va discuta ce opţiuni are în viitor după ce vom vedea motivarea CCR. Garantăm că alocaţiile vor fi dublate, dar nu imediat, ci etapizat", a declarat Gorghiu pentru AGERPRES.

CCR a anunţat, joi, că a respins, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020 care modifică şi completează articolul 3 din Legea 61/1993 în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL si gasca,stimuleaza cat pot de mult romanii sa afac numai bine copiilor,adica sa-i pregateasca de mici sa plece din tara asta frumoasa dar condusa de secole de tradatori si nemernici. Cei tineri mai bine sa faca copii afara,pentru ca Romania nu este a lor,ci a celor numiti interlopi,corupti,securitsti si altii pusi sa tina cizmele pe popor,nu sa apere cetatenii cinstiti.
3
1
oricit de rea ar fi nu cred ca stie cit de rau face copiilor parintilor tarii in ce partid e adio voturi poate sa iasa Iohanissss cu fisuri din ora in ora degeaba PNL NU CUNVA PSD PSD ia de la Gorgiu ca si noi dam voturi pe 6 Decembrie mama lor de hoti
1
1
O femeie rea, se vede bine
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218