REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gorghiu spune că susține inițiativa ministrului Educației privind depolitizarea numirilor conducerilor din școli

Gorghiu spune că susține inițiativa ministrului Educației privind depolitizarea numirilor conducerilor din școli

Replica API 22 august 2016 | 00:11 257

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă, într-o postare pe Facebook, că politizarea managementului școlilor e un "virus" de care România trebuie să scape cât mai curând.

"(...) Întreaga susținere pentru ministrul Educației, Mircea Dumitru, în problema numirilor pentru conducerea unităților de învățământ. Politizarea managementului școlilor e un virus de care trebuie să scăpăm cât mai curând. Va fi un mare pas înainte dacă fenomenul acesta, toxic pentru învățământul românesc, va fi oprit în mandatul guvernului tehnocrat", a scris Alina Gorghiu duminică pe pagina sa de socializare.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, le-a transmis vineri inspectorilor școlari generali să țină seama exclusiv de competențe și de integritate atunci când numesc prin detașare directorii de școli.

"Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec numirile prin detașare ale directorilor de școli. Atrag atenția tuturor inspectorilor școlari generali că numirile directorilor trebuie să țină seama exclusiv de competențele și de integritatea persoanelor în cauză", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Mircea Dumitru a mai precizat că MENCȘ va demara, în cel mai scurt timp, concursurile pentru directorii de unități de învățământ, astfel încât "să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund școala".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367