REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gorghiu, ultimatum către liderii de filiale: „Ori găsesc candidatul care să câştige alegerile, ori candidează”. Ce vor face, la Constanţa, Dragomir şi Chiru?

Gorghiu, ultimatum către liderii de filiale: „Ori găsesc candidatul care să câştige alegerile, ori candidează”. Ce vor face, la Constanţa, Dragomir şi Chiru?

Replica API 19 septembrie 2015 | 18:00 86

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că, deşi o parte dintre liderii de filiale "ar prefera să stea liniştiţi să cadideze la Parlament", conducerea partidului va avea grijă ca răspunderea lor să fie clară pentru locale, cerându-le să îşi asume candidatura dacă nu vor găsi un candidat potrivit, potrivit mediafax.ro.

"Aceste alegeri au o miză atât de mare şi sunt atât de importante pentru PNL încât nu putem să ne permitem ca preşedinţii de judeţ să nu îşi asume răspunderea aşa cum trebuie. Mai avem preşedinţi de judeţ care, probabil, ar prefera să stea liniştiţi să candideze la Parlament, dar conducerea partidului va avea grijă ca răspunderea lor să fie foarte calară. Ori găseşti candidatul care să îţi câştige alegerile la judeţ şi în municipiu, ori, dacă nu îl găseşti, vei candida", a declarat Alina Gorghiu, la întrebările jurnaliştilor, care i-au cerut să explice afirmaţia secretarului general al PNL, Marian Petrache, care a reafirmat că acolo unde partidul nu are candidat, copreşedinţii trebuie să îşi asume candidatura. Reamintim că organizaţia judeţeană a PNL Constanţa este condusă de deputatul Gheorghe Dragomir şi senatorul Christian Gigi Chiru.

Întrebată dacă şi-ar asuma o candidatură la Primăria Capitalei dacă partidul i-ar cere, Alina Gorghiu a spus că are convingerea că unul dintre cei patru membri ai PNL înscrişi în cursa internă pentru candidatura la Bucureşti va câştiga alegerile, afirmând că refuză să lanseze ideea că ar putea candida.

"Avem o competiţie între patru membri ai PNL la Primăria Generală, eu am convingerea că unul dintre ei va fi cel care va reprezenta administraţia Bucureştiului în următorii patru, opt ani de zile. Nu vreau să lansez ideea că aş putea candida la Primăria Generală, pentru că am spus foarte clar că nu voi candida şi nu vreau să candidez la Primăria Generală", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai afirmat însă că, dacă analizele vor arăta că niciunul dintre cei patru liberali nu este pregătit pentru Primăria Generală, partidul va căuta un candidat care să corespundă opţiunilor electoratului din Bucureşti.

"Le-am spus-o şi colegilor mei, dacă analizele vor arăta că niciunul dintre cei patru nu este pregătit pentru Primăria Generală, vom căuta până găsim un candidat care să corespundă opţiunilor electoratului din Bucureşti", a spus Alina Gorghiu.

În cursa pentru desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Capitalei s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Buşoi, Petre Roman şi Costică Canacheu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218