REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Goya 2020: Pregătiri febrile înainte de gala premiilor cinematografiei spaniole de sâmbătă seara

Goya 2020: Pregătiri febrile înainte de gala premiilor cinematografiei spaniole de sâmbătă seara

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 342

Prezenţa celebrei Pepa Flores, supranumită Marisol, care va fi recompensată cu un Goya onorific, nu este deocamdată confirmată la gala de sâmbătă, 25 ianuarie, a premiilor cinematografiei spaniole, care mizează însă pe participarea unor vedete ca Amaia, admiratoare declarată a lui Marisol, alături de recitalurile lui Jaime Cullum sau Antonio Banderas, cu un număr din spectacolul său, "A Chorus Line", relatează EFE, citată de Agerpres.

Celia Flores, fiica lui Marisol, cea care a fost copilul minune al Spaniei în anii '60 şi care la sfârşitul anilor '80 s-a retras voluntar din viaţa publică, va lua parte la acest omagiu muzical dedicat mamei sale, într-unul din momentele cele mai aşteptate ale galei celei de-a 34-a ediţii a Premiilor Goya.

Este ceea ce a anunţat preşedintele Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania, Mariano Barroso la o conferinţă de presă. "Vom face un pas înainte în lumea vizuală", a spus el. Pavilionul sportiv din Malaga, unde va avea loc gala de sâmbătă seară, va fi un spaţiu tehnologic cu ecrane uriaşe şi o scenografie elaborată, a precizat şi Andreu Buenafuente, un veteran al premiilor Goya, pe care le-a prezentat de două ori, în 2010 şi în 2011.

Mariano Barroso a oferit şi detalii tehnice: 350 de persoane lucrează 24 de ore - în trei ture - pentru ca totul să fie gata sâmbătă: o scenă de 580 de metri pătraţi, locuri pentru 3.500 de persoane, un acoperiş cu o greutate 20 de tone şi 6.000 metri de pătraţi de "covor roşu", mai mare decât cele de la toate ediţiile precedente.

Despre prezenţa lui Pepa Flores, Barroso a explicat că îi revine artistei decizia de a veni sau nu să-şi ridice premiul. "S-a vorbit mult despre acordarea celei mai înalte distincţii a Academiei de Film. Este o recompensă adusă întregii sale cariere şi un simbol al recunoştinţei pe care o are întreaga ţară pentru artista sa îndrăgită", a adăugat el.

Cei care şi-au confirmat prezenţa sunt în schimb toţi cei nominalizaţi, în frunte cu vedetele de talie internaţională Pedro Almodovar, Penelope Cruz şi Antonio Banderas. Filmul său "Dolor y gloria" este marele favorit al acestei ediţii, alături de pelicula "Mientras dure la guerra", a lui Alejandro Amenabar, ambele primind câte 16 şi, respectiv, 17 nominalizări la premiile Goya.

Despre acest film în care Antonio Banderas interpretează rolul principal, cel al regizorului Almodovar, şi pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar, îndrăgitul actor spaniol a declarat că i-ar plăcea ca acest lucru să nu minimalizeze cea de-a cincea sa nominalizare la premiile Goya, mai ales la actuala ediţie care se desfăşoară în oraşul său natal, Malaga. Academia spaniolă de film i-a acordat deja lui Banderas Medalia de Aur şi un Goya onorific.

Despre "Dolor y gloria", actorul a precizat că filmul completează 40 de ani de relaţie cu Pedro Almodovar, o persoană pe care "o respectă, admiră şi iubeşte". Potrivit lui, deşi pelicula este una extrem de personală pentru regizor, este mai degrabă vorba de o "auto-ficţiune" decât de "un film autobiografic, bazat pe fapte reale".

La categoria filme ibero-americane aspiră la premiul Goya filmele "La odisea de los giles", de Sebastian Borenzstein (Argentina); "Arana", de Andres Wood (Chile); 'Monos', de Alejandro Landes (Columbia) şi "El despertar de las hormigas", de Antonella Sudasassi (Costa Rica).

Nominalizarea filmului "El despertar de las hormigas", de Antonella Sudasassi, este prima pentru Costa Rica, în timp ce Argentina este ţara cea mai premiată la premiile Goya, cu 17 trofee şi 26 de nominalizări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920