REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Grădina Botanică de la Techirghiol va fi inaugurată în curând

Grădina Botanică de la Techirghiol va fi inaugurată în curând

Replica API 28 martie 2016 | 00:00 318

Investiţie

Investiţie

Cetăţenii oraşului Techirghiol, şi nu numai, se vor bucura în sfârşit de grădina botanică mult aşteptată. Lucrările la singura grădină botanică din judeţul Constanţa s-au încheiat. După mulţi ani de eforturi, grădina botanică din Techirghiol se deschide vizitatorilor. „Lucrările au fost finalizate pe 23 martie, iar grădina va fi inaugurată în curând.

Noi am depus la Consiliul Judeţean o documentaţie pentru a realiza infrastructura necesară pentru ca cetăţenii să poată ajungă la grădina botanică, cu alte cuvinte pentru realizarea unui drum de legătură”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.

Construirea unei grădini botanice în orașul balnear al județului Constanța face parte dintr-un proiect numit „Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră” coordonat de Consiliul Local Techirghiol, și finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a zonei cuprinsă între Constanţa şi Dobrich şi de a întări turismul sezonier român şi bulgar prin extinderea activităţilor de turism sezoniere bazate pe diversificarea atracţiilor naturale şi culturale de turism.

Grădina Botanică se va realiza pe o suprafaţă de 55.636 mp şi va include o seră pentru plante exotice, precum şi spaţii pentru vizitatori, grupuri sanitare, sala pentru prezentări audio-video, casă de bilete şi punct de informare. Este de asemenea propusă pentru această investiţie o alee pietonală adiacentă unei piste pentru biciclişti pe întreagă lungime a zonei, paralelă cu malul lacului la o distanţă de 10-20 m faţă de lac.

Zona de parcare va fi amenajată în imediată apropiere a zonei de acces în Grădina Botanică şi va avea o capacitate de 67 locuri de parcare. În grădina botanică vor fi de asemenea realizate alei pietonale echipate corespunzător: bănci, pergole, iluminat, astfel încât să creeze avantajul de a vizualiza cu uşurinţă partea exterioară a grădinii, zonele de vegetaţie din interiorul grădinii, lacul artificial prevăzut cu plante acvatice.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369