REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Grădiniţa ABC funcţionează din mila familiei Haşotti

Grădiniţa ABC funcţionează din mila familiei Haşotti

Replica API 21 septembrie 2011 | 00:00 362

Avocatul italienilor de la FinCoGeRo, proprietar peste clădire

Avocatul italienilor de la FinCoGeRo, proprietar peste clădire

Ca la fiecare început de an, grădiniţele şi-au deschis porţile cu probleme. Desigur că există şi unele în cadrul cărora activităţile decurg normal, însă altele duc o lipsă acută de personal şi posturile sunt blocate. Acesta este şi cazul Grădiniţei cu orar prelungit ABC din Constanţa, aflată în proprietatea familiei Haşotti, dar închiriată Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP).

Dacă în unele instituţii de învăţământ copiii se joacă liniştiţi şi beneficiază de toată atenţia cadrelor didactice, în altele situaţia nu este chiar atât de bună. Spre exemplu, la Grădiniţa ABC de pe strada Răscoala 1907, dar şi la grădiniţele nr. 42, 49, le-au plecat mai multe femei de serviciu, iar în locul lor nu pot fi angajate alte persoane. Se pare că un singur om şi întreaga activitate se dă peste cap. La "ABC", cel puţin, copilaşii aşteaptă să ia masa în mai multe schimburi şi asta nu doar pentru că ar mai avea nevoie de personal, dar şi pentru că, aici învaţă aproape o sută de micuţi, educatoarele ajută şi ele la ce pot şi, împreună cu angajaţii de pe posturile nedidactice, se ocupă de restul nevoilor piticilor. "Cum posturile sunt blocate, iar cererile de deblocare înaintate nu primesc răspuns, situaţia nu cred că se va reglementa prea curând. Ni s-a spus că se poate încadra un om la alţi şapte plecaţi", a declarat liderul de sindicat Simona Anghel. Cert este că la grădiniţa "ABC" au mai rămas anul acesta trei îngrijitoare, când, de fapt, potrivit legii ar trebui să aibă şase. "Le-am cerut reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean să ne lase să angajăm măcar o îngrijitoare, pentru că angajatele rămase nu pot face faţă volumului de muncă", a subliniat ea. Pe lângă postul rămas vacant în urma demisiei femeii de serviciu, cei de la grădiniţă nu au nici spălătoreasă, însă cea mai stringentă problemă cu care se confruntă este cea a spaţiului. "Clădirea a fost revendicată de familia Haşotti, care, până la urmă a fost de acord să ne mai prelungească contractul cu încă un an. Pentru 2012-2013, ne-au promis cei de la RAEDPP că ne putem muta într-un spaţiu amenajat din incinta Şcolii nr. 2", a mai spus liderul de sindicat. Avocatul Ionel Haşotti, cunoscut pentru procesul în care apără compania FinCoGeRo, a recunoscut că într-adevăr clădirea a fost retrocedată, dar că a fost reînnoit contractul pe încă un an. "Legal, îi puteam da afară la începutul acestui an şcolar, dar ne-a fost milă de ei. Educatoarele au început să plângă şi am decis să-i lăsăm să funcţioneze în continuare acolo. În fond, este vorba despre nişte copii", a declarat el.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367