REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Grădiniţă la 23 August: milioane de lei pentru un afacerist celebru

Grădiniţă la 23 August: milioane de lei pentru un afacerist celebru

Replica API 21 iunie 2018 | 00:00 495

Firmă cu acţiuni la purtător

Firmă cu acţiuni la purtător

Primăria din comuna 23 August va plăti peste jumătate de milion de euro unei firme din Braşov pentru construirea unei grădiniţe. Societatea funcţionează de numai doi ani, dar a prins deja gustul banilor publici. O explicaţie ar fi că unul din patroni este asociat şi într-o altă firmă de construcţii, mult mai celebră, beneficiara a contracte de milioane de euro de la stat.

Primăria 23 August a atribuit pe 4 iunie un contract „execuţie lucrări de construcţii grădiniţă în comuna 23 August în cadrul proiectului “Înfiinţare grădiniţă cu program prelungit, comuna 23 August””, în urma unei cereri de oferte iniţiate în iunie 2017. Şase firme au depus oferte pentru lucrările cu o valoare estimată iniţial la 2.561.746,67 lei, fără TVA. Potrivit documentaţiei de atribuire, „execuţia prezentului contract de achiziţie publică presupune realizarea unor lucrări de construcţie a unei grădiniţe cu program prelungit în localitatea 23 August, comuna 23 August, judeţul Constanţa, în conformitate cu documentaţia tehnică aprobată, respectiv Proiectul Tehnic nr. 7/2016, elaborat de SC General Europlan Proiect SRL.

Astfel, lucrările aferente acestui obiectiv constau, în principal, în realizarea următoarele categorii de lucrari: - lucrări de amenajări pentru protecţia mediului - lucrări de terasamente - lucrări de rezistenţă - lucrări de arhitectură - lucrări de amenajări exterioare (împremuire teren, trotuare, spaţii de joacă) - lucrări de instalaţii sanitare - lucrări de instalaţii electrice - lucrări de instalaţii termice”. Câştigătoarea contractului este Actaeon Invest SRL, o firmă din Braşov înfiinţată în anul 2016, care va primi pentru lucrările prestate 2.455.775,33 lei, fără TVA.

Cine se află în spatele Actaeon Invest

Actaeon Invest SRL a prins în contract similar şi în octombrie, când Primăria Valu lui Traian i-a oferit aproape 1,9 milioane lei pentru construirea unei grădiniţe în satul Valea Seacă. Firma din Braşov are punct de lucru şi în Constanţa şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 1.902.721 lei şi un profit net de 89.979 lei, cu 14 angajaţi, dar şi datorii totale de 645.374 lei. Actaeon Invest SA a fost înfiinţată de Mihai Vlad şi Cezar Iulian Vlădoianu, ambii din Constanţa.

Mihai Vlad este cunoscut mediului de afaceri datorită firmei Rico SRL, una din abonatele la bugetul de stat, cu zeci de contracte publice, de milioane de euro, dar intrată între timp în insolvenţă. Revenind la Actaeon Invest, este interesant faptul că toate cele 20 de acţiuni ale sale, în valoare de 6.000 lei fiecare, sunt la purtător. Altfel spus, firma poate avea în orice moment, orice patron, astfel de acţiuni putând fi plasate oricui le plăteşte contravaloarea, în deplin anonimat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intrebare pentru cititorii acestui Articol. Nu sunteti CORECT informati. Este vorba despre o gradinita cu program prelungit. Exista Raginite in Toate cele trei localitati incluziv in cele arondate comunei 23 August. Atat Dulcesti cat si Mosneni. In plus, tocmai ce a fost dotata gradinita de la Dulcesti cu o sala prin programul Digitaliada. Toate institutiile de invatamant Beneficiaza de grup sanitar in interiorul cladirilor si nimeni nu se "caca" sau se "pise" in "fundul curtii"! Celor de la Replica - veniti de vedeti realitatea de la fata locului si pe urma aprobati comentarii sau comentati
0
0
sa fie sesizate institutiile stratului ca sa vina in control
5
0
Intrebare pt hotul de primar 23 august : Copii o sa se cace tot in fundu curtii ??? Bordurile de la strada principala cine gatii ma-tii le-a facut asa de inalte ? Copii nu pot sa le urce,nici masinile !!! Futu-te-n gura de hotz !!!
4
0
Nici macar pretul cel mai scazut nu l-a oferit firma asta de escroci. In aceste conditii, pret mare, lipsa lucrari similare, antecedente fiscale, cum poti sa o declari castigatoare? Numai golani in administratiile locale
4
0
Primarul si-a asigurat paraindaratul ! De cand este prieten cu primarul Cristea Traian din Costinesti face numai ilegalitati ,pentru ca asa il invata acest primar care si-a un obicei de a-si baga coada in primaria noastra.Trotuarele ,pavele si borduri i-a abonat pe fratii Balan din Costinesti cu firma lor SC.VIRALEX COMPLEX 2015 la contracte directe ,la sifonarea banului public asa cum face el in comuna Costinesti.DNA asteptam sa ne vizitati la primaria 23 August !
7
1
Cat primeste primarul?
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367