REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Grădiniţa la care să nu apelezi: se fură mâncarea de la gura copiilor şi se face catering cu "dedicaţie"

Grădiniţa la care să nu apelezi: se fură mâncarea de la gura copiilor şi se face catering cu "dedicaţie"

Replica API 20 februarie 2013 | 00:00 259

Unitate cu program prelungit

Unitate cu program prelungit

Administratorul grădiniţei cu program prelungit ABC, din Constanţa, structură a şcolii generale cu clasele I - VIII numărul 28, este suspectat că ar fi încasat de la părinţi banii pentru hrana copiilor, însă nu a plătit furnizorii. Camelia Cojocaru a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce mai mulţi părinţi au sesizat neregulile la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, care, la rândul său, a anunţat poliţia. Inspectoratul de Poliţie a dispus începerea urmării penale împotriva învinuitei Cojocaru Camelia pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. După finalizarea cercetărilor, dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere corespunzătoare.

Menţionăm că suma nu este una de neglijat, ridicându-se la aproape 10.000 de lei. Unii dintre părinţi sunt extrem de nemulţumiţi şi nu pot concepe cum cineva poate fura bani de la nişte copii. "Am rămas şocat. Nu-mi vine să cred că s-a ajuns să se fure de la copii. Ce pretenţii să mai avem de la cei pe care i-am ales. Aici am adus copilul pur şi simplu pentru că aşa am vrut", a declarat, pentru "Replica", Iulian Borcan. De aceeaşi părere este şi Sorica Ungureanu, bunica lui Cosmin Gravu, care a declarat următoarele: "Nu am o părere bună. E bine că s-a semnalat din timp şi s-au luat măsurile de rigoare. Asta e legea şi legea omeniei e la fel. N-a avut pic de dragoste faţă de copiii şi respect faţă de părinţii lor care muncesc pentru bani". Alţi părinţi consideră că administratora nu trebuie învinuită până nu se va termina ancheta. "Deocamdată nu ştim dacă a furat. Până la proba contrarie este nevinovată. Poliţia va hotărî. Noi suntem foarte mulţumiţi de modul în care sunt trataţi copiii. Au mâncare caldă în fiecare zi, iar preţul nu este mare. Nu suntem de acord cu introducerea catering-ului şi nu am fost de acord cu faptul că de anul acesta aprovizionarea s-a făcut prin intermediari. Înainte se făcea direct de la firmele producătoare. Chiar dacă s-a mărit costul produselor, cred că trebuia să fim consultaţi şi noi", au declarat pentru "Replica" Ana-Maria şi Ciprian Florea. Împotriva introducerii catering-ului este şi Ion Voicu, care a declarat următoarele: Eu sunt foarte mulţumit. Mi-am adus băiatul cel mare aici, apoi pe cel mijlociu şi acum pe cel mic. Nu ştim dacă administratora este cu adevărat vinovată. Organele abilitate vor decide. Nu sunt de acord cu catering-ul. Aici este o bucătăreasă care găteşte foarte bine. N-am avut niciodată probleme cu copii. Nu s-au plâns niciodată". Pe de altă parte, de precizat că sunt şi persoane care acuză că, de fapt, în spatele scandalului s-ar ascunde alt lucru şi mai groaznic. De exemplu, se pare că cineva din conducere s-a săturat ca numai administratora să o ducă bine din alimentaţia copiilor, aşa că a pus la cale preluarea activităţii prin introducerea cateringului.

Marieta ŞTEFAN,i Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367