REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gradul de siguranţă al călătorilor din aeroporturi: peste 300 de călători, chestionaţi!

Gradul de siguranţă al călătorilor din aeroporturi: peste 300 de călători, chestionaţi!

Replica API 16 iulie 2018 | 00:00 229

Poliția Română acționează permanent pentru asigurarea ordinii publice în zona aeroporturilor, siguranța călătorilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. De la an la an, în aeroporturile din țara noastră se înregistrează creșteri majore ale fluxului de pasageri.

La nivelul Poliției Române, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a fost realizat un studiu care măsoară gradul de siguranță resimțit de călători în zona aeroporturilor, descrie tipologia problemelor de siguranță publică din această zonă, identifică principalele motive de nesiguranță a călătorilor și principalele probleme cu care se confruntă călătorii, dar și gradul de cunoaștere a atribuțiilor poliției transporturi de către aceștia și a principalelor măsuri de autoprotecție.

Studiul realizat de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române reprezintă un important suport de cunoaştere a demersurilor preventive și specifice desfășurate de polițiști, necesare în zona aeroporturilor, pentru diminuarea numărul de fapte antisociale și menținerea unui nivel ridicat de siguranță.

Metodele și tehnicile de cercetare criminologică au constat în: analiza statistică a infracţiunilor sesizate în perioada 2016-2017 și primele 4 luni ale anului 2018, realizarea unui sondaj de opinie în rândul călătorilor cu aeronave, desfășurat la nivelul principalelor aeroporturi din România și efectuarea unor interviuri individuale cu polițiști din cadrul Poliției Transporturi, în vederea descrierii problematicii specifice cu care se confruntă această structură.

Sondajul de opinie realizat în principalele aeroporturi din România (București - Otopeni, Cluj, Iași) s-a bazat pe intervievarea a 359 de călători, chestionarele fiind aplicate atât călătorilor români, cât și celor străini, prin intermediul chestionarelor traduse în limba engleză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si care sunt rezultatele sondajului? Ca era cel mai important lucru din articol...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218