REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Grammy 2020 - Lizzo a câştigat 3 trofee

Grammy 2020 - Lizzo a câştigat 3 trofee

Replica API 28 ianuarie 2020 | 00:00 416

Lizzo

Solista rap Lizzo a dat startul, duminică seară, celei de-a 62-a gale a premiilor Grammy, la Staples Center din Los Angeles, dedicând evenimentul starului baschetului american Kobe Bryant, a cărui moarte într-un accident de elicopter produsă duminică a umbrit cea mai importantă noapte a industriei muzicale americane.

"Această seară este pentru Kobe", a susţinut Lizzo care a interpretat apoi piesele "Cuz I Love You" (care dă titlul noului său album) şi "Truth Hurts".

"Simţim cu toţii aceeaşi durere. Astăzi, Los Angeles-ul, America şi lumea întreagă au pierdut un erou şi ne-am întâlnit aici, cu inimile frânte, în chiar casa pe care Kobe Bryant a construit-o", a susţinut Alicia Keys, înainte de a interpreta o variantă foarte sentimentală a piesei "It's So Hard to Say Goodbye", acompaniată de formaţia soul Boys II Men.

Lizzo, noua vedetă a muzicii rap şi R&B americane, considerată mare favorită la premii cu 8 nominalizări, şi-a confirmat statutul la trei categorii, printre care şi cea pentru cel mai bun album contemporan urban cu LP-ul "Cuz I Love You", precum şi la categoria interpretare solo pop cu hitul "Truth Hurts", categoria la care s-a impus în faţa unor artişti consacraţi precum Beyonce, Ariana Grande şi Taylor Swift.

Adolescenta Billie Eilish, 18 ani, a câştigat unul dintre premiile de la cele 6 categorii la care a fost nominalizată, pentru albumul său pop "When We All Fall Asleep,

Where Do We Go?", categorie la care a mai fost nominalizată şi Taylor Swift cu LP-ul "Lover", în timp ce fratele său mai mare, Finneas, a primit premiul la categoria producătorul anului.

Billie Eilish, Lizzo şi rapperul Lil Nas X sunt principalii favoriţi la principalele categorii ale galei - album, înregistrare, piesa anului şi cel mai bun artist la debut - ce vor fi prezentate la sfârşitul galei ce durează aproximativ 3 ore şi jumătate.

Lil Nas X şi solistul country Billy Ray Cyrus au primit premiul la categoria cel mai bun duo pop pentru colaborarea lor la piesa "Old Town Road", care a primit şi Grammy-ul la categoria cel mai bun videoclip.

Piesa, care a rămas timp de 17 săptămâni în topul clasamentului Billboard anul trecut, va fi interpretată în cadrul galei de duminică de trupa coreeană de K-Pop BTS, care îşi fac debutul la gala Grammy.

Rapperul Nipsey Hussle, 33 de ani, care a fost ucis anul trecut în cartierul său din Los Angeles, a câştigat postum un Grammy pentru cea mai bună interpretare rap cu piesa "Racks in the Middle".

Blake Shelton şi logodnica sa Gwen Stefani au interpretat ţinându-se de mână duetul "Nobody But You". Pe scenă au mai urcat pentru a cânta Jonas Brothers, Tyler the Creator şi Boyz II Men.

Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi de membrii Academiei americane de arte şi ştiinţe ale înregistrării, instituţie implicată într-un scandal după plecarea noului său director general, Deborah Dugan, pe fondul unor acuzaţii de conflict de interese în procesul de nominalizare, acuzaţii respinse de Academie, transmite Reuters, citată Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218