REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Granturi europene de până la 35.000 de euro pentru românii din străinătate, prin programul 'Diaspora Start-Up'

Granturi europene de până la 35.000 de euro pentru românii din străinătate, prin programul 'Diaspora Start-Up'

Replica API 31 mai 2018 | 00:00 333

Românii din diaspora care îşi doresc să demareze o afacere în România cu fonduri europene pot accesa până la 35.000 de euro/proiect prin intermediul programului "Diaspora Start-Up', potrivit reprezentanţilor "Ro-Win - Succes în România", unul dintre administratorii de granturi europene, scrie Agerpres.

În acest sens, pentru a înlesni procesul de aplicare, "Ro-Win - Succes în România" a lansat "Ghidul Antreprenorului pentru Diaspora Start-Up', o sinteză a tuturor cerinţelor şi etapelor prin care trebuie să treacă cei care îşi doresc să aplice la acest tip de finanţare.

Conform sursei citate, în primele luni ale anului, echipa Ro-Win a avut o serie de întâlniri cu români din Franţa, Belgia, Germania, Suedia, Danemarca sau Marea Britanie, iar cei mai mulţi dintre aceştia au cerut o astfel de sinteză, deoarece documentaţia este amplă, iar condiţiile de eligibilitate par complicate la prima vedere.

Astfel, "Ghidul Antreprenorului" aduce clarificări privind procesul de aplicare, în aşa fel încât cei interesaţi să poată parcurge cu uşurinţă documentaţia, sistemul de punctaj al proiectelor înscrise, care sunt cheltuielile şi domeniile de activitate eligibile, precum şi alte informaţii de care are nevoie un român de peste hotare care vrea să deschidă o afacere în România.

"Pentru a obţine finanţarea aplicanţii trebuie să parcurgă şi un curs online de antreprenoriat, oferit gratuit de Ro-Win. La finalul acestui curs, aplicanţii vor realiza un plan de afaceri. Toţi absolvenţii vor putea opta să-şi înscrie planul de afaceri construit pe parcursul celor trei luni în concursul de proiecte iniţiat de Ro-Win ca parte a programului de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro", se arată în comunicatul de presă al Ro-Win.

Ro-Win - Succes în România este un proiect de finanţare nerambursabilă şi suport de peste 45.000 de euro, parte a programului "Diaspora Start-Up", finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020.

Partenerii proiectului sunt: Grupul Educativa, Asociaţia Reviro, Impact Hub Bucharest şi GEA Strategy & Consulting.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziceam care vine din vest cu 35 k si ii investeste in tara ii dau 3-4-5 ani ii dau scutire taxe ?...daca nu da baca totusi banii in tara da nu deschide business face casa cumpara pamint padure etc 2 ani scutire impozite iar acuma urmeaza cireasa de pe tort sa imi dovedeasca ca banii au fost facuti cinstit,prin munca nu cersit ,nu furat ,nu smecherii.
0
0
Granturi europene? MAMALIGA.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102