REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Grapini: Membrii comunității LGBTQ nu sunt discriminați. Nu îi dă nimeni jos din avion

Grapini: Membrii comunității LGBTQ nu sunt discriminați. Nu îi dă nimeni jos din avion

Replica API 16 septembrie 2021 | 23:12 1193

Minoritățile sexuale nu sunt discriminate în România, spune eurodeputata Maria Grapini, membră a grupului socialiștilor, după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită CE să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei, din cauza nerespectării drepturilor LGBTQ.

Maria Grapini

„Argumentarea rezoluției este incorectă, spune că această rezoluție apare ca o nevoie, pentru că persoanele aparținând acestei minorități sunt discriminate din punct de vedere social, economic, sanitar, inclusiv din punct de vedere cultural. Al doilea lucru: au la bază un studiu, eu am cerut pe baza transparenței de care tot spunem că trebuie să folosim transparența în instituțiile europene, am cerut să văd cine a făcut studiul și ce eșantion a fost luat, pentru că este foarte important, dacă studiul a fost făcut doar pe un eșantion al minorității, evident că este într-un anumit sens. Nu am primit nici acest răspuns. Nu există, din punctul meu de vedere, nici în România, recent a fost un defileu cu aceste persoane aparținând minorităților, nu există o discriminare, nu-i dă nimeni afară din avion, din sala de teatru, din tramvai sau de oriunde. Deci argumentarea a fost extraordinar de proastă”, spune la RFI Maria Grapini, conform Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Eurodeputata spune că se simte discriminată.

„Eu m-am săturat ca instituțiile europene să intre în subsidiarități. Există state naționale și independente, avem constituții, avem parlamente naționale. Fiecare țară să-și stabilească prin Parlament drepturile cetățenilor. Sunt de acord ca toată lumea să aibă același drept, dar eu mă simt ca o majoritară în țara mea discriminată, pentru că nu facem decât legi și în Parlamentul European le-am spus: voi semna și voi vota vreo rezoluție, când apare o rezoluție și pentru majorități”, conchide Grapini.

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită CE să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei, din cauza nerespectării drepturilor LGBTQ. Rezoluția PE, care nu presupune vreo obligație juridică, arată că familiile LGBT și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte. Potrivit textului, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate într-un stat membru ar trebui recunoscute în toate țările membre, în mod uniform.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie sa ai tupeu de nesimtit,asta inseamna sa fii un hotz adevarat.
2
3
Hoata asta.... cum numara ea voturile in PE.....?! Esti o rusine madam!
4
3
individa asta care fura vorturi in parlamentul european ar trebui sa taca .
6
5
e madama asta. Si frumoasa !
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614