REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gravidă la 13 ani, cu acordul mamei care i-a băgat iubitul în casă

Gravidă la 13 ani, cu acordul mamei care i-a băgat iubitul în casă

Replica API 1 iulie 2011 | 00:00 482

Viitorul tătic se ocupa cu furăciuni, n-are acte şi munceşte la negru

Viitorul tătic se ocupa cu furăciuni, n-are acte şi munceşte la negru

Telenovela în care principalii protagonişti sunt o elevă de 13 ani, însărcinată, şi un adolescent fără şcolarizare, a ajuns la urechile autorităţilor. În acest caz s-a sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC), care a făcut şi sesizarea la Poliţia Murfatlar. Potrivit şefului Poliţiei Murfatlar, lucrurile nu stau întocmai cum au apărut în presă, cu atât mai mult, faptul că minora ar fi o "elevă porno".

"Cele apărute în ziare sunt furnizate de surse neoficiale, nicidecum de Poliţia Murfatlar. În realitate lucrurile stau altfel. În luna noiembrie a anului trecut, fata a început o relaţie de prietenie cu tânărul Cătălin Constantin Ardelean, de 18 ani. După o discuţie între mamă şi fiică, mama i-a cerut fetei să îl invite la discuţii şi pe băiat, pentru a-l cunoaşte, motivând că, decât să stea prin scări de bloc, mai bine să vină şi să-l vadă. Iniţial, fata a avut o reacţie de şantaj faţă de mamă, spunându-i că îl iubeşte pe băiat şi dacă îi interzice să se vadă cu el, ori fuge de acasă, ori se sinucide. Astfel, mama a hotărât ca cei doi să se întâlnească în apartamentul lor şi să rămână prieteni", a declarat şeful Poliţiei Murfatlar, Valentin Grosu, care a preluat personal ancheta. Potrivit acestuia, greşeala mamei a fost că, în decembrie 2010, a acceptat ca tânărul să rămână la ei peste noapte. "Din acea noapte au început şi relaţiile sexuale dintre ei, cu voia fetei şi cu acceptul tacit al mamei. În martie 2011, în urma unui test de sarcină, s-a constatat că minora era însărcinată, iar analizele făcute la începutul lunii iunie au relevat o sarcină de 22 de săptămâni. Din punct de vedere legal, sub 14 ani este interzis avortul, astfel încât s-a hotărât să meargă mai departe. Din acel moment, Cătălin Ardelean a rămas în apartament, împreună cu soacra, fata şi fratele mai mic, de 8 ani", ne-a mai declarat comisarul. Tot el ne-a declarat că situaţia din casă nu este atât de rea.

Copil bun în familie dezorganizată, care trăia în baracă

În ceea ce-l priveşte pe tânărul amorez, acesta era cunoscut pentru furturi. "Este un client al Poliţiei, având 9 dosare de furt calificat. Nu este şcolarizat şi nu are acte de identitate. Este din Deva, facem demersuri să îi obţinem un certificat constatator, pentru a-i face certificat de naştere şi apoi buletin, asta înainte să se nască bebeluşul, pentru a-l declara. Partea bună este că, din martie, de când s-a mutat în apartament, s-a angajat la o firmă de construcţii, probabil fără forme legale, neavând acte. Dar a renunţat definitiv la infracţiuni. Când am vorbit cu el, a început să plângă şi să îmi spună că dacă învăţa să citească şi să scrie, nu ajungea infractor. I-am spus fetei să îl înveţe ce a învăţat şi ea la şcoală. El locuia înainte într-o baracă în Murfatlar, cu mama lui şi cu concubinul acesteia. Însă, de când stă cu fata, are grijă de ea şi munceşte. Nu este adevărat că îşi bătea joc de ea, de faţă cu prietenii. Aia este o poveste mai veche, dintre minoră şi un alt băiat, nu este vorba de aceiaşi persoană, cu care nu a avut nici o treabă de natură sexuală", ne-a mai declarat Valentin Grosu.

Soacră şi ginere, cercetaţi penal

Potrivit şefului Poliţiei Murfatlar, a fost înregistrat un dosar penal la Parchet pe numele tânărului, pentru "act sexual cu minor", iar un alt dosar o vizează pe mamă, acuzată de "rele tratamente aplicate minorului". Femeia lucrează în ture la o brutărie din Constanţa şi deţine un apartament de 3 camere şi mai multe condiţii bune traiului. Din ancheta socială rezultă că femeia nu şi-a neglijat copiii, însă urmează decizia procurorului. Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) , ne-a declarat că se ia în calcul amendarea mamei pentru rele tratamente aplicate minorului. Tot aceasta a mai spus că o echipă mobilă a instituţiei a fost trimisă la primărie, acasă la fată şi la poliţie pentru a cerceta cazul. "Aceştia au vorbit cu fata de 13 ani, care a afirmat că e îndrăgostită de prietenul ei, un tânăr de 18-19 ani. Relaţia lor a fost susţinută de mama fetei, în vârstă de 37 de ani, ce i-a oferit găzduire băiatului. Mama fetei afirmă că se va ocupa atât de creşterea nepotului cât şi a copiilor ei. De asemenea nu s-au găsit probleme cu privire la locul de trai, condiţiile fiind decente, iar starea de spirit a fetei este bună", a spus Roxana Onea.

ISJ-ul nu ştie despre acest caz

Potrivit poliţiştilor, fata era elevă în cadrul Şcolii nr. 2 Murfatlar şi se descurca la învăţătură, neavând probleme. Însă nu este exclus ca, din cauza sarcinii, să amâne un an şcolar, respectiv clasa a VIII-a. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Aliss Andreescu, a declarat, pentru "Replica", faptul că nu are ştiinţă de acest caz. "Cazul trebuie studiat cu mare atenţie, pentru că nu este firesc ce se întâmplă", a spus ea.

Daniel ALBU, Cristian PEREDERIC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218