REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

GRAVIDA LA PLAJĂ. Sfaturi de la medicul ginecolog!

GRAVIDA LA PLAJĂ. Sfaturi de la medicul ginecolog!

Replica API 18 iunie 2019 | 04:10 569

Este vară, temperaturile sunt ridicate și toată lumea ar dori să fie pe plajă, să se bucure de răcoarea apei. Gravidele însă au rețineri, se tem că temperaturile prea ridicate ar putea să le afecteze sarcina. Medicul ginecolog obstetrician constănțean Daniela Mănac le oferă câteva sfaturi.

„Afară e soare, toată lumea vorbește de weekend, plajă, baie în mare? Tu esti gravidă și simți că e absolut normal să te privezi de aceste lucruri?

Toată lumea are dreptul să se bucure de vară, chiar si gravidele. Plecând de la premisa că sarcina este o condiție fiziologică, sunt câteva lucruri simple, sfaturi care de cele mai multe ori se aplică tuturor!

1. Dacă vrei să mergi la plajă, o poți face până la ora 10-10.30 și după ora 16.00. Acoperă-ți capul cu o pălărie sau eșarfă și folosește cremă cu protecție solară cu SPF cel puțin 30. Pe față însă poți folosi cremă cu protecție solară cu SPF 50 ( în timpul sarcinii, poate apărea cloasma gravidică – hiperpigmentare apărută în urma nivelului crescut de estrogeni, care se poate accentua odată cu expunerea la soare).

2. La o temperatură adecvată, poți intra în apă, important este să detectezi dacă atunci când intri în apă resimți discomfort. Apa rece acționează ca un stress asupra organismului și cum probabil deja știi, orice element de stress, te poate afecta pe tine, dar și pe bebe.

3. Nu subestima umbrela. Ar trebui să îți fie unul dintre cei mai buni prieteni pe plajă.

4. Hidratare, hidratare, hidratare. Consumă lichide – de preferat apă, limonadă, ceai la temperatura camerei. Deshidratarea îți poate produce discomfort, îți dă senzația de greață, dureri de cap, astenie.

De ce să treci prin discomfort când răspunsul e așa simplu – apă?

5. Folosește haine din bumbac, confortabile, lejere; evită îmbrăcămintea sintetică sau strâmtă.

6. În sarcină este recomandată mișcarea ușoară și uneori moderată. Nu evita înotul, dansul, clasele de sport dedicate gravidelor. În timpul efortului fizic, organismul secretă endorfine care îți mențin un tonus pozitiv și te ajută să ai mai multă încredere în tine!

Majoritatea acestor sfaturi se aplică în cazul unei sarcini fiziologice, fără alte afecțiuni asociate sau preexistente sarcinii. În cazul în care sarcina ta este una cu risc crescut, e important să discuți cu medicul tău obstetrician despre recomandări și restricții.

Din câte probabil ai realizat, sfaturile sunt valabile și pentru noi, cei non-gravizi, dar care vrem să ne menținem sănătoși și să ne bucurăm de vară!”, este mesajul transmis de dr. Daniela Mănac.

F.B.

Sursă: Daniela Mănac, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai stati dreq acsa.E plina plaja de fatatoare si mamici pacalite.Deabia a scos plodul din..zda ca-l si baga la radiatii.Pe urma se mira ca a ajuns drogalau sau are mai stiu eu ce.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920