REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Grecia: Bisericile vor rămâne închise de Paște, anunță Sfântul Sinod

Grecia: Bisericile vor rămâne închise de Paște, anunță Sfântul Sinod

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 803

Sfântul Sinod, organul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a anunţat miercuri seară că bisericile vor rămâne închise pe toată durata sărbătorilor de Paşte, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, din cauza pandemiei de COVID-19, notează AFP.

Cu mai puţin de o lună înainte de Paştele ortodox, care se sărbătoreşte anul acesta pe 19 aprilie, Sfântul Sinod a declarat că „înţelege pe deplin neliniştea Republicii Elene în această perioadă crucială”.

Biserica Ortodoxă i-a invitat pe credincioşi să se roage acasă la ei şi a dat asigurări că va putea „transmite Sfânta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii”.

Într-o ţară 90% ortodoxă şi unde biserica nu este separată de stat, guvernul grec a luat în urmă cu două săptămâni decizia dificilă de „a anula toate evenimentele religioase din biserici”, cu excepţia înmormântărilor.

Lăcaşurile de cult au rămas deschise doar pentru „rugăciune individuală”.

Sfântul Sinod a precizat că „Biserica Ortodoxă a Greciei a donat 150.000 de euro” pentru a spijini sistemul de sănătate şi că membrii organului ecleziastic va dona fiecare o parte din salariu în acelaşi scop.

Până în prezent, Grecia a numărat 50 de decese şi 1.415 cazuri de contaminare cu coronavirusul la o populaţie de circa 11 milioane de locuitori, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru astia de sub mine. Bai prostilor statul nu a inchis doar bisericile si restul este la fel ca inainte ci tot ce face statul acum este facut pentru ca asa au spus medici,adica aia la care daca va duceti cand suferiti de vreo boala aveti mai multe sanse sa va insanatositi decat daca va duceti in biserica si va rugati lui Dumnezeu impreuna cu preotul. Credeti in Dumnezeu dar nu asteptati mereu minuni de la El,pentru ca minunile nu se intampla la comanda.
0
0
Asta s-a si urmarit, inchiderea Bisericilor!
4
1
Mare greseala se face. Tocmai de unde vine ajutorul , tocmai acolo blocam si inchidem. Dumnezeu este ajutorul nostru, nu mai asteptati ajutorul nici de la Cotroceni nici de la nu stiu ce minister, acolo sunt simpli oameni, care nici macar romani nu sunt.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369