REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Grecia: Noul guvern obţine votul de încredere al parlamentului pentru politica economică propusă

Grecia: Noul guvern obţine votul de încredere al parlamentului pentru politica economică propusă

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 389

Noul guvern conservator al Greciei a obţinut luni, în parlament, un vot de încredere privind politica sa economică ce prevede reduceri de impozite şi măsuri în vederea accelerării investiţiilor, transmite Reuters.

Partidul Noua Democraţie al premierului Kyriakos Mitsotakis a câştigat detaşat alegerile organizate pe 7 iulie, angajându-se în campania electorală să reducă impozitele şi să stimuleze creşterea economiei care s-a redus cu un sfert în timpul crizei prelungite a datoriilor pe care a traversat-o Grecia.

"Trecem dintr-o epocă a impozitelor şi a sărăciei într-una a investiţiilor şi a locurilor de muncă bine plătite", a susţinut Mitsotakis în discursul adresat parlamentarilor înainte de vot. "Depinde de noi să ne scriem propria istorie, începând astăzi, prin votul pentru conţinutul programului guvernului".

Politica economică a executivului a fost aprobată de toţi cei 158 de deputaţi ai Partidului Conservator de guvernământ din totalul celor 300 de parlamentari.

Mitsotakis a promis să reducă impozitele pe proprietate, venituri şi corporaţii şi să adopte reforme în administraţia publică pentru a elimina obstacolele birocratice din domeniul investiţiilor.

Premierul grec a mai menţionat drept priorităţi principale restructurarea companiei PublicPower Corp. (PPC), controlată de stat, care merge în pierdere, precum şi lansarea unui proiect de investiţii în domeniul proprietăţii şi a turismului, amânat de mult timp.

Ministrul grec al energie a dezvăluit luni un plan de restructurare a PPC, ce prevede inclusiv disponibilizări voluntare şi vânzarea de acţiuni în reţeaua de distribuţie.

De asemenea, guvernul intenţionează să accelereze procesul de reglementare, astfel încât un proiect de investiţii turistice mult timp întârziat la un aeroport dezafectat din Atena să poată fi lansat până la sfârşitul anului, a declarat luni ministrul grec al dezvoltării. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369