REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Gregorian Bivolaru: Extrădarea mea face rău mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice

Gregorian Bivolaru: Extrădarea mea face rău mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice

Replica API 25 iulie 2016 | 00:28 359

Gregorian Bivolaru a spus, în timpul audierilor din Franţa, că extrădarea sa ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax. Odată cu aducerea acestuia în ţară, a fost declanşată o anchetă de către mai multe structuri din MAI.

Mai multe structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne(MAI) au declanşat vineri, odată cu aducerea lui Gregorian Bivolaru în România, o operaţiune de stabilire a "turnusului", pentru a vedea ce a făcut liderul MISA din momentul în care a fugit din ţară şi până a fost capturat, au declarat surse aproapiate operaţiunii pentru Mediafax.

Scopul anchetei este de a stabili dacă l-a ajutat cineva să fugă din ţară, şi dacă da, cine sunt respectivele persoane. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce priveşte instituţii ale statului român, cât şi persoane fizice.

Suspiciunile autorităţilor sunt întărite şi de declaraţia pe care Gregorian Bivolaru a dat-o la momentul capturării, în Franţa. Liderul MISA le-ar fi spus poliţiştilor, în timpul audierilor de la Paris, printre altele, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui. "Dacă mă trimiteţi în România, nu îmi faceţi rău doar mie, ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate", ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare.

Pe lângă asta, liderul MISA ar fi invocat faptul că este nevinovat şi că în România nu ar avea parte de un proces corect, relatează rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369