rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Greu cu `COVITUL` ăsta pentru locuitorii din cartierul Henri Coandă! VIDEO

Pandemia de coronavirus schimbă lumea, din toate punctele de vedere. Peste noapte răsar, mai ceva ca panseluțele, binevoitori, care ies în luptă cu spiritul cetățenesc în frunte, politicieni, care lasă politica pe planul secund pentru a ajuta în această perioadă dificilă, sub forma unor voluntari.

Cu alte cuvinte, România este lovită, în afară de noul coronavirus, și de acești oameni, care profită de moment și lansează tot felul de acte caritabile. Trecând peste acest lucru, o nouă „forță ocultă”, care a lovit societatea este „munca”. Câțiva locuitori din campusul social Henri Coandă, din Constanța, s-au trezit peste noapte că vor să muncească, asta după ce, în mai multe ipostaze, aceștia au spus că se mulțumesc cu ajutorul social. Nu este nimic de condamnat, însă, sperăm ca acest lucru să nu fie doar de moment, ci să propage nevoia de a munci din ce în ce mai mult printre oamenii din această zonă. Un bărbat care locuiește în campusul social s-a filmat, zilele trecute, transmițând autorităților să deschidă restaurantele, să dea drumul la afaceri, ca să poată lumea să muncească. Utopie sau spirit cetățenesc? Vom afla în perioada următoare. Unii din ei vor să muncească și să își câștige pâinea, cum spuneam, nimic de criticat, însă, nu trebuie uitat faptul că multe persoane de aici se află în atenția oamenilor legii, iar munca pentru ei a fost până acum doar un coșmar, nicidecum un stil de viață.

Dați drumul la munci și la restaurante

„Reprezentantul” celor din Henri Coandă, un bărbat care luptă pentru persoanele „foarte” nevoiașe din acest cartier, îmbrăcat într-un tricou de firmă, „Armani”, strigă disperat la autorități să rezolve problema locurilor de muncă pentru persoanele în „posibilitatea de muncă”, după cum spune el. Totodată, bărbatul aduce în prim plan problema persoanelor care nu au ajutor social, care nu sunt angajați și care, implicit, nu primesc acea îndemnizație de șomaj tehnic de 75% de la stat. Toate aceste lucruri puse cap la cap sunt logice, însă, în spatele lor stă un singur motiv: lenea. Până acum, mulți dintre locuitorii acestui cartier au preferat să stea cu mâinile în sân să se trezească la orele prânzului, să își bea cafeaua la ora 12 și să spună un singur lucru „munca este grea”, repet, unii dintre ei, poate mai există și speranțe de „lumină”, ce mai pâlpâie, într-un întuneric profund al ignoranței și nesimțirii. Un lucru este cert, dacă cei care doresc acum să muncească o făceau înainte de a izbucni această pandemie, acum, stăteau acasă și beneficiau de acel șomaj tehnic, dar în aceste condiții, „urletul” lor de disperare nu poate avea ecou, deoarece nu are la bază fapte reale și certitudini.

„Sunt persoane care nu au sociale, care nu au fost angajați, nu au niciun venit, și nu au nici șomaj de 70% de cum s-a spus. Sunt persoane care lucrau cu ziua”, spune bărbatul, care nu știe nici procentul exact al șomajului și vrea pentru concetățenii săi, „sociale”.„Vă rog frumos, domnule președinte, să luați măsuri pentru că altfel nu se poate trăi. Sunt persoane care spun că nu vor muri din cauza virusului, ci din cauza foamei. Știu familii aici în campus, care sunt nemâncați. Găsiți o soluție și pentru persoanele care sunt foarte nevoiașe. Dați drumul la munci, la restaurante să primească persoanele”, mai spune bărbatul.

Video:

Petruț IACOB

miercuri, 1 aprilie 20204020
Comentarii

01Josef Mengele(1 apr 21:55)
Sapun !!! Sapun !!! Sapun !!!
01pt ciori(1 apr 16:49)
e de munca garoior! la periprava in delta la taiat stuf! si asa ati impui italia spania si romania cu boala voastra imputitilor! la taiat stuf si facut hartie igienica. oricum altceva nu stiti. ciordeala si futareala. hai sicktir! nu mai e de cioarda muriti de foame. muriti!
03asa este...(1 apr 15:05)
va rugam sa dati de munca asistatilor social,fiindca ei sunt bolnavi..au temperaturi au frezoane..nu stie sa munceste.. nu stie ca primeste bani de la stat...findca nu fac nimic ei sunt votantii Romaniei..putorile pamantului...
02titi(1 apr 15:00)
Dati drumul restaurantelor, sa fie pline de clienti ca nu mai au panacotarii de lucru...
02mari(1 apr 14:49)
Cind tara e inchisa ei vor munca ?---In rest sint bolnavi de plingi cu vorbe !
03cagemaster(1 apr 14:27)
Mortii mamii voastre de boraturile pamantului...
02NU MAI PLATITI NIMIC(1 apr 13:39)
Hai ca si asa nu ati platit prea multe pana acum,"evacuere" nu va da nimeni relaxati-va!NU MAI PLATITI NIMIC! SA PLATEASCA GUVERNUL ROMANIEI ca nu voi sunteti de vina!E TARA LOR NU A NOASTRA deci si DATORIILE SUNT ALE LOR daca era TARA NOASTRA plateam...dar nu e.
05Baba care face treaba(1 apr 12:48)
Un ajutor de 7.62 mm.
011ridiche(1 apr 12:29)
Mars ma zdreanta borata,ce platiti voi? Noi restul va sustinem in cloaca aia imputita. Cand era de munca o frecati la rece , ca furati. Funie si sapun ptr voi!
02gropar(1 apr 12:00)
va anunt ca intrarea in cimitir este interzisa, se imbolnavesc mortii
03Razboinicurule(1 apr 11:46)
Cum ar fi sa incerci sa zbori de pe acoperis? O sa umpli trotuarul de borhot dar asta este! Sa sugi mertecul.
07floraria tomis III(1 apr 11:46)
sunt atatea oferte de locuri de munca la polaris , in constructii , in agricultura , la firmele care asfalteaza , etc... , dar e drept ca trebuie sa depui efort si sa muncesti ptr banii de salariu... pe tziganul asta tot timpul il vedeam in fata la pariuri in Tomis III...
02Escu(1 apr 11:43)
Un ajutor social ar trebui sa aiba si oameni astia pentru ca nici ei si nici alti nu vor sta in casa langa copiii lor care plang de foame pana cand or sa le moara plozi ci se vor aduna in stoluri si atulci sa vezi"invazia pasarilor flamande"care nu iarta nimic.
210Joe de poarta 6(1 apr 11:41)
Zilele trecute, Primaria facea curatenie la calea ferata din Poarta 6 cu angajatii Raja si RADET. Fraieri ca n_au facut sesizare la ITM, pentru abuzuri ale primarului, in timp ce tiganii stau si joaca remi in campusul H.C. pe banii nostri. Pune tiganii la munca ba primare si nu-ti mai bate joc de cei ce platesc taxe in orasul asta.
012Gigel(1 apr 11:17)
Cand e de stat acasa vor la munca , cand e de munca au frizoane .
09Idee(1 apr 11:15)
Un ceaun mare pentru voi acolo in intersectie, iar apoi sapun, ciorile draq
04Jaless(1 apr 11:13)
Anagramat sau nu, cam are dreptate. Bine ca are internet. Asta o sa fie viitorul consilier a lui fagadau. Asa au fost obisnuiti, cand dau de greu, primarul, le dadea. Mokka.
110jiji(1 apr 11:02)
Recunosc, o gluma reusita de 1 aprilie cu tigani care vor sa munceasca, cu toate ca in analfabetismul lor spera la un 75 la suta din salariu pe timp de criza.
05LA CAMP SAU IN CONSTRUCTII(1 apr 11:00)
DAI DRUMUL LA MUNCA DE LA CAMP....SAU IN COSTRUCTII, IAR SEARA LA SERAL LA SCOALA AGRAMATULE !
09Munca e ultima solutie(1 apr 10:55)
De ce nu ati muncit pana acum, domnule "Armani"? Uitati-va cati dintre voi au trait pe ajutoare sociale pe carca romanilor. Fara suparare, dar va meritati soarta. Nu poti astepta numai cu mana intinsa sa pui de mancare pe masa. Incercati sa va integrati. Locuri de munca sunt destule doar ca nu le cautati. Dati-va odraslele la scoala si puteti creste pe scara sociala. Daca nu va schimbati modul de a gandi mai bine muriti de foame. Societatea nu are nevoie de milogi ...
08Unu(1 apr 10:50)
Saracu de tine ,acum vrei sa te angajezi ... da pana acum ce ai facut bai jegule !
06GARCEA(1 apr 10:49)
Ba nesimtitule, tie nu tie rusine ? Ai stat in chiloti in fata camerei de filmat ? Bine ca nu ne-ai aratat si membrul din dotare !
09Mihai(1 apr 10:28)
Marsh ma tzigane, esti cat un munte de de mare, marsh la saci in port.
017Fabula , greierul si furnica(1 apr 10:10)
Munceau la negru , in stanga si dreapta ...pe prosteala si mangleala ! Acum ca victimele lor sunt izolate nu mai au sursa de venit ! Solutia exista , glontul pe teava !
120Nae(1 apr 09:53)
Astia nu au muncit nici macar o ora in viata lor si acum brusc in plina pandemie vor sa munceasca. De fapt au nevoie de libertate de miscare sa FURE.
015Ene(1 apr 09:50)
Nu chiar toti parazitii au loc in politica,e deja plin acolo,asa ca intr-adevar primaria ar trebui sa le dea pe bune de lucru acestor oameni,caci e destul de mare nevoie la intretinerea curateniei,plantarea pomilor si multe alte activitati ce nu necesita baccalaureate sau scoli profesionale.
115milosu(1 apr 09:37)
polarisu a angajat filipinezi
113gigi(1 apr 09:36)
Ba primaria hotilor,puneti tiganimea la munca.Nu munceste,nu Primeste!Nimic! sa puna pomi,sa sape parcurile,vopsit poduri,reparat drumuri,varuit pomi,nu e de munca?Va tot plingeti ca n-are cine ,a ajuns femeia de serviciu din primarie,"cleaning manager",sa supervizeze firma de curatenie care sa-i faca curatenie.La fel la dept juridic,primar,etc,fiecare are "consilieri" care ii fac de fapt munca.De ce mai primiti bani?
110Concluzia(1 apr 09:34)
Cersetoria si hotia nu sunt meserii de viitor, la munca.
017cezara(1 apr 09:31)
dusi la marginea satelor, la munca campului sa-si planteze morcovi si sa manance
124Traiasca Capitanul si Legiunea(1 apr 09:09)
Inarmati populatia si vom scapa de acesti paraziti!
013cris(1 apr 08:48)
ne aflam intr-o posibilitate, ha ha ha ha, Heri Coada
025bobe(1 apr 08:30)
marsh in agricultura
121LUAVAR COVITU SPURCACIUNELOR(1 apr 08:30)
Poate ne va face covit 19 un cadou sa scapam de voi . Arzavar focu de paraziti .
017reprezentant(1 apr 08:26)
sint persoane care au locuinte in cartier si ei nu stau,tin locuintele ocupate.Unul este Romanescu care de mai mult timp tine locuinta ocupata ,el fiind angajat in armata ,deci poate sta in chirie ca este angajat.
225Diriginte de santier(1 apr 08:12)
Va astept in Mamaia Nord la betoane,cement,mortar!
120Trebuie luate masuri(1 apr 08:08)
Astia reprezinta un pericol social real in situatia actuala dar si dupa ridicarea sau relaxarea cat de cat a masurilor de restrictie, cand vor putea sa misune prin oras. Intradevar ar trebui luate masuri preventive de combatere a acestui risdc real pt cetatenii orasului! Astfel, fac si eu apel la Presedinte sa ia in discutie inclusiv in CSAT acest risc si sa ia masuri preventive. Si pt noi, cetatetii orasului, individul din imagine si cei in numele carora vorbeste, reprezinta un pericol mult mai mare pt siguranta decat COVID-19! Iar la acest pericol se adauga si o parte din asa zisa diaspora!
233adsr(1 apr 06:44)
Adevarul ca Garoiul ala grasan parea ca moare de foame la cata sunca avea pe el.cioara borata de fapt are nevoie de motiv sa iasa afara la praduit . Nu le dati drumul ca aia se duc la munca la misto,muncesc 2 minute ,fac poze pt. jandarmi si se duc la ciordit. IMPUSCATII ca in vreme de razboi pe cei care fura . Moarte CIORILOR!!
024ion(1 apr 03:03)
In prostia lor are si putina dreptate. Consecintele le vom simti si noi cand o sa iasa astia pe strada cu stomacu lipit.
438...(1 apr 01:55)
Ciori imputite.....Ne faceti tara de ras oriunde mergeti:furati,talhariti etc.Oamenii cinstiti au suferit si sufera in afara tarii si nu numai din vina voastra.Lenesi si cersetori.Nu va e rusine ordinarilor.Bai,un singur tigan nu am vazut sa munceasca cinstit.Nu sa ne "maneleasca",ci sa bata un cui,sa sape un sant,sa adune o ceapa sau un cartof .
825piedonu(1 apr 01:07)
ar trebui sa candideze din partea PSD la Primaria Ct
629xyz(1 apr 00:57)
"covitul" asta a cerut. ciorile sunt rupte. sa vedem ce le da si le promite fagabou, pe banii prostilor. scuze, constantenilor.
341Armani gins(1 apr 00:40)
Vai ce rau va pare ca nu se mai poate munci, hai nu zau. O ocazie buna ca sa mai cersiti niste bani si niste ajutoare. Daca as fi primar v-as ajuta pe fiecare din HC cu cate un voucher la incinerator.
338Alex(1 apr 00:13)
Numai au ce sa fure nici astia
mai mult...Replica
5 iun 12:17ReplicaSCANDAL! Nicușor Dan, la un pas să-i dea cu dulapul în cap lui Bădulescu. VIDEO!

O conferință de presă cu scandal a avut loc vineri, în Prelungirea Ghencea, susținută de Nicușor Dan. La fața...1377

5 iun 00:59ReplicaStila Goșu, de la fost INTERLOP, la DEZVOLTATOR imobiliar5373
5 iun 00:29ReplicaRadu Mazăre a CONTESTAT, din nou, procedura de EXTRĂDARE. Pe 9 iunie vine la Constanța1581
5 iun 23:41ReplicaCare sunt zonele unde poţi face plajă fără şezlong?

Constănţenii sau turiştii veniţi weekend-ul acesta pe litoral pentru a profita de razele ultraviolete de la malul...2523

5 iun 00:28ReplicaIancu Cușu își mai TRAGE un hotel în Mamaia2558
5 iun 00:28ReplicaEma Gavrilă vrea CONFRUNTARE. Cristea nu înţelege de ce se grăbeşte!1282
5 iun 12:56ReplicaChesoi nu înţelege de ce Făgădău vrea să facă un PARC lângă CIMITIR. VIDEO!

Promisiuni multe, fapte puține. Acesta este reproșul principal adresat actualei administrații locale din Constanța...1348

5 iun 00:00ReplicaPOVEȘTILE de ADORMIT COPIII ale unui CONTRABANDIST!1043
5 iun 23:23ReplicaŞoferul care şi-a dat FOC la maşină în faţa Poliţiei a fost condamnat!817
5 iun 09:28ReplicaPreţurile la cazare au EXPLODAT!

Litoralul românesc încearcă să își revină din criza generată de pandemia de coronavirus, umflând prețurile...1745

5 iun 00:31ReplicaEmil Banias află, în câteva zile, dacă se ÎNTOARCE în Consiliul Judeţean630
5 iun 00:31ReplicaSCRISOARE deschisă către Făgădău: Veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care VISEAZĂ proiecte și promite soluții1447
Vremea
24.5°22.2° - 24.5° vineri, 5 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 9.37 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 iun 23:04SportTransferul carierei pentru Timo Werner! Atacantul lui RB Leipzig a bătut palma cu Chelsea. Cât valorează mutarea

Atacantul german Timo Werner (24 de ani) și-a dat acordul pentru a se transfera la Chelsea Londra, într-o mutare care...358

5 iun 00:00SportDiego Costa, atacantul lui Atletico Madrid, a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală

Atacantul lui Atletico Madrid, Diego Costa, și-a aflat astăzi sentința în procesul de evaziune fiscală în care...374

5 iun 00:00SportVeste mare pentru Barcelona, înainte de reluarea La Liga! Luis Suarez ar putea reveni

Atacantul a suferit o accidentare la genunchi la începutul acestui an, iar ”golul” lăsat de uruguayan le-a dat...296

5 iun 22:40SportDennis Man, pe lista unui club din Anglia. Fanii îl cer la echipa

Gigi Becali are parte de vești bune în această perioadă. După ce s-a vorbit de interesul celor de la Galatasaray...363

Local
4 iun 00:07LocalVIDEO! SCANDALAGIU, URMĂRIT cu FOCURI de ARMĂ pe străzile din Constanța!

O patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Ovidiu și Poliției Locale Ovidiu, în cursul zilei de miercuri, 4...9093

5 iun 19:47LocalSute de jucării contrafăcute, confiscate de polițiștii constănțeni

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat, în vederea indisponibilizării, peste 800 de seturi de jucării,...511

5 iun 19:40LocalCOVID-19: Am sărit, din nou, de 200 de cazuri, în România, în ultimele 24 de ore!

1751

29 mai 13:01LocalPlatforma AVANSIS ONLINE pentru contribuabilii plătitori de impozite și taxe din Cernavodă

Administrația Publică Locală din Cernavodă oferă cetățenilor prin Platforma online Avansis acces la baza de date...541

5 iun 19:41LocalMagazinele Enel din Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița, închise luni

- De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 8 la ora 16, excepție făcând cele două magazine...405

5 iun 19:42LocalRAEDPP: continuă refacerea acoperișurilor și fațadelor imobilelor situate în Constanța

637

Politică
5 iun 00:00PoliticăOprişor: Noua Strategie Naţională de Apărare reiterează ataşamentul României faţă de statul de drept

Noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024 reiterează "ataşamentul" României faţă...284

5 iun 00:00PoliticăExpert EFOR: Propunem extinderea procesului de vot la două zile

Expert Forum propune extinderea procesului de vot la alegeri la două zile, a declarat joi Septimius Pârvu - expert...258

5 iun 00:00PoliticăTomac: Sistemul preuniversitar din România, unul dintre cele mai vulnerabile din Europa

261

Interviuri
21 mai 00:06InterviuriINTERVIU SENZAȚIONAL cu RAREȘ BOGDAN! PSD este respins de electorat pentru că iese cu aceleași fețe compromise. VIDEO

Starea de urgență a trecut, însă în urma ei au rămas anumite întâmplări care merită dezbătute alături de...8398

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...4654

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

3929

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3572

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...4409

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3124

Monden
5 iun 00:00MondenP. Diddy, alături de o bombă sexy la plajă în Miami. Cum au fost surprinși cei doi

P.Diddy a lăsat deoparte orice inhibiție și s-a bucurat de soare, dar și de compania unei femei misterioase, o...370

5 iun 00:00MondenMeghan, soţia prinţului Harry, vorbeşte despre moartea lui George Floyd

Meghan, ducesa de Sussex şi soţia prinţului Harry al Marii Britanii, a vorbit despre moartea lui George Floyd,...319

5 iun 00:00MondenBruce Springsteen a criticat ''reacţia apatică'' a Casei Albe la violenţa poliţiei americane

243

5 iun 00:00MondenGeorge Clooney, erou al reţelelor de socializare pentru articolul său împotriva rasismului

George Clooney a incendiat reţelele de socializare după apariţia în ziarul Daily Beast a unui articol în care...309

5 iun 00:00MondenMiniseria TV 'Chernobyl' a primit cele mai multe nominalizări la BAFTA TV Awards 2020

Miniseria de televiziune "Chernobyl", produsă de HBO, reprezentând o dramatizare a evenimentelor care au avut loc în...249

5 iun 00:00MondenCannes: Thomas Vinterberg, Wes Anderson şi Viggo Mortensen, prezenţi în 'selecţia oficială' 2020

231

Mapamond
5 iun 00:00MapamondCoronavirus: 919 morţi în SUA în 24 de ore

Noul coronavirus a făcut 919 decese suplimentare în 24 de ore în Statele Unite, potrivit datelor prezentate miercuri...229

5 iun 00:00MapamondChina: Peste 40 de răniţi într-un atac cu cuţitul într-o şcoală. Suspectul a fost arestat

Mai mult de 40 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost...235

5 iun 00:00MapamondCoronavirus: Olanda va relaxa din 15 iunie avertizările de călătorie în Europa

247

5 iun 00:00MapamondSUA: Poliţistul implicat în uciderea lui George Floyd pus sub acuzare pentru "crimă"

Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în...277

5 iun 00:00MapamondReţeaua de socializare Snapchat îl acuză pe preşedintele Trump de incitare la „violenţă rasială“

Reţeaua de socializare Snapchat, foarte populară în rândul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump de...241

5 iun 00:00MapamondCoronavirus: OMS anunţă reluarea testelor clinice asupra hidroxiclorochinei

238

Sănătate
5 iun 00:00SănătateEste util zincul în tratamentul acneei?

Acneea este o afecțiune des întâlnită, care afectează suprafața pielii, din cauza supraproducției de sebum....239

5 iun 00:00SănătateMegacolonul toxic, o consecință gravă a colitei ulcerative

În cazuri rare, colonul inflamat din cauza afecțiunilor gastrointestinale diverse sau a colitei ulcerative îți poate...282

5 iun 00:00SănătateTrigliceridele mărite: care sunt cele mai frecvente cauze

373

5 iun 00:00SănătateInfertilitatea, mai frecvența în cazul cuplurilor care suferă de obezitate

Un nou studiu sugerează că nu numai greutatea femeii contează atunci când un cuplu încearcă să conceapă un...232

5 iun 18:32SănătateCireșe: beneficii și recomandări

Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la...318

5 iun 00:00SănătateRecomandări esențiale pentru ochi sănătoși

245

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT