REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Greu cu `COVITUL` ăsta pentru locuitorii din cartierul Henri Coandă! VIDEO

Greu cu `COVITUL` ăsta pentru locuitorii din cartierul Henri Coandă! VIDEO

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 5004

Pandemia de coronavirus schimbă lumea, din toate punctele de vedere. Peste noapte răsar, mai ceva ca panseluțele, binevoitori, care ies în luptă cu spiritul cetățenesc în frunte, politicieni, care lasă politica pe planul secund pentru a ajuta în această perioadă dificilă, sub forma unor voluntari.

Cu alte cuvinte, România este lovită, în afară de noul coronavirus, și de acești oameni, care profită de moment și lansează tot felul de acte caritabile. Trecând peste acest lucru, o nouă „forță ocultă”, care a lovit societatea este „munca”. Câțiva locuitori din campusul social Henri Coandă, din Constanța, s-au trezit peste noapte că vor să muncească, asta după ce, în mai multe ipostaze, aceștia au spus că se mulțumesc cu ajutorul social. Nu este nimic de condamnat, însă, sperăm ca acest lucru să nu fie doar de moment, ci să propage nevoia de a munci din ce în ce mai mult printre oamenii din această zonă. Un bărbat care locuiește în campusul social s-a filmat, zilele trecute, transmițând autorităților să deschidă restaurantele, să dea drumul la afaceri, ca să poată lumea să muncească. Utopie sau spirit cetățenesc? Vom afla în perioada următoare. Unii din ei vor să muncească și să își câștige pâinea, cum spuneam, nimic de criticat, însă, nu trebuie uitat faptul că multe persoane de aici se află în atenția oamenilor legii, iar munca pentru ei a fost până acum doar un coșmar, nicidecum un stil de viață.

Dați drumul la munci și la restaurante

„Reprezentantul” celor din Henri Coandă, un bărbat care luptă pentru persoanele „foarte” nevoiașe din acest cartier, îmbrăcat într-un tricou de firmă, „Armani”, strigă disperat la autorități să rezolve problema locurilor de muncă pentru persoanele în „posibilitatea de muncă”, după cum spune el. Totodată, bărbatul aduce în prim plan problema persoanelor care nu au ajutor social, care nu sunt angajați și care, implicit, nu primesc acea îndemnizație de șomaj tehnic de 75% de la stat. Toate aceste lucruri puse cap la cap sunt logice, însă, în spatele lor stă un singur motiv: lenea. Până acum, mulți dintre locuitorii acestui cartier au preferat să stea cu mâinile în sân să se trezească la orele prânzului, să își bea cafeaua la ora 12 și să spună un singur lucru „munca este grea”, repet, unii dintre ei, poate mai există și speranțe de „lumină”, ce mai pâlpâie, într-un întuneric profund al ignoranței și nesimțirii. Un lucru este cert, dacă cei care doresc acum să muncească o făceau înainte de a izbucni această pandemie, acum, stăteau acasă și beneficiau de acel șomaj tehnic, dar în aceste condiții, „urletul” lor de disperare nu poate avea ecou, deoarece nu are la bază fapte reale și certitudini.

„Sunt persoane care nu au sociale, care nu au fost angajați, nu au niciun venit, și nu au nici șomaj de 70% de cum s-a spus. Sunt persoane care lucrau cu ziua”, spune bărbatul, care nu știe nici procentul exact al șomajului și vrea pentru concetățenii săi, „sociale”.„Vă rog frumos, domnule președinte, să luați măsuri pentru că altfel nu se poate trăi. Sunt persoane care spun că nu vor muri din cauza virusului, ci din cauza foamei. Știu familii aici în campus, care sunt nemâncați. Găsiți o soluție și pentru persoanele care sunt foarte nevoiașe. Dați drumul la munci, la restaurante să primească persoanele”, mai spune bărbatul.

Video:

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sapun !!! Sapun !!! Sapun !!!
1
0
e de munca garoior! la periprava in delta la taiat stuf! si asa ati impui italia spania si romania cu boala voastra imputitilor! la taiat stuf si facut hartie igienica. oricum altceva nu stiti. ciordeala si futareala. hai sicktir! nu mai e de cioarda muriti de foame. muriti!
1
0
va rugam sa dati de munca asistatilor social,fiindca ei sunt bolnavi..au temperaturi au frezoane..nu stie sa munceste.. nu stie ca primeste bani de la stat...findca nu fac nimic ei sunt votantii Romaniei..putorile pamantului...
3
0
Dati drumul restaurantelor, sa fie pline de clienti ca nu mai au panacotarii de lucru...
2
0
Cind tara e inchisa ei vor munca ?---In rest sint bolnavi de plingi cu vorbe !
2
0
Mortii mamii voastre de boraturile pamantului...
3
0
Hai ca si asa nu ati platit prea multe pana acum,"evacuere" nu va da nimeni relaxati-va!NU MAI PLATITI NIMIC! SA PLATEASCA GUVERNUL ROMANIEI ca nu voi sunteti de vina!E TARA LOR NU A NOASTRA deci si DATORIILE SUNT ALE LOR daca era TARA NOASTRA plateam...dar nu e.
2
0
Un ajutor de 7.62 mm.
5
0
Mars ma zdreanta borata,ce platiti voi? Noi restul va sustinem in cloaca aia imputita. Cand era de munca o frecati la rece , ca furati. Funie si sapun ptr voi!
11
0
va anunt ca intrarea in cimitir este interzisa, se imbolnavesc mortii
2
0
Cum ar fi sa incerci sa zbori de pe acoperis? O sa umpli trotuarul de borhot dar asta este! Sa sugi mertecul.
3
0
sunt atatea oferte de locuri de munca la polaris , in constructii , in agricultura , la firmele care asfalteaza , etc... , dar e drept ca trebuie sa depui efort si sa muncesti ptr banii de salariu... pe tziganul asta tot timpul il vedeam in fata la pariuri in Tomis III...
7
0
Un ajutor social ar trebui sa aiba si oameni astia pentru ca nici ei si nici alti nu vor sta in casa langa copiii lor care plang de foame pana cand or sa le moara plozi ci se vor aduna in stoluri si atulci sa vezi"invazia pasarilor flamande"care nu iarta nimic.
2
0
Zilele trecute, Primaria facea curatenie la calea ferata din Poarta 6 cu angajatii Raja si RADET. Fraieri ca n_au facut sesizare la ITM, pentru abuzuri ale primarului, in timp ce tiganii stau si joaca remi in campusul H.C. pe banii nostri. Pune tiganii la munca ba primare si nu-ti mai bate joc de cei ce platesc taxe in orasul asta.
10
2
Cand e de stat acasa vor la munca , cand e de munca au frizoane .
12
0
Un ceaun mare pentru voi acolo in intersectie, iar apoi sapun, ciorile draq
9
0
Anagramat sau nu, cam are dreptate. Bine ca are internet. Asta o sa fie viitorul consilier a lui fagadau. Asa au fost obisnuiti, cand dau de greu, primarul, le dadea. Mokka.
4
0
Recunosc, o gluma reusita de 1 aprilie cu tigani care vor sa munceasca, cu toate ca in analfabetismul lor spera la un 75 la suta din salariu pe timp de criza.
10
1
DAI DRUMUL LA MUNCA DE LA CAMP....SAU IN COSTRUCTII, IAR SEARA LA SERAL LA SCOALA AGRAMATULE !
5
0
De ce nu ati muncit pana acum, domnule "Armani"? Uitati-va cati dintre voi au trait pe ajutoare sociale pe carca romanilor. Fara suparare, dar va meritati soarta. Nu poti astepta numai cu mana intinsa sa pui de mancare pe masa. Incercati sa va integrati. Locuri de munca sunt destule doar ca nu le cautati. Dati-va odraslele la scoala si puteti creste pe scara sociala. Daca nu va schimbati modul de a gandi mai bine muriti de foame. Societatea nu are nevoie de milogi ...
9
0
Saracu de tine ,acum vrei sa te angajezi ... da pana acum ce ai facut bai jegule !
8
0
Ba nesimtitule, tie nu tie rusine ? Ai stat in chiloti in fata camerei de filmat ? Bine ca nu ne-ai aratat si membrul din dotare !
6
0
Marsh ma tzigane, esti cat un munte de de mare, marsh la saci in port.
9
0
Munceau la negru , in stanga si dreapta ...pe prosteala si mangleala ! Acum ca victimele lor sunt izolate nu mai au sursa de venit ! Solutia exista , glontul pe teava !
17
0
Astia nu au muncit nici macar o ora in viata lor si acum brusc in plina pandemie vor sa munceasca. De fapt au nevoie de libertate de miscare sa FURE.
20
1
Nu chiar toti parazitii au loc in politica,e deja plin acolo,asa ca intr-adevar primaria ar trebui sa le dea pe bune de lucru acestor oameni,caci e destul de mare nevoie la intretinerea curateniei,plantarea pomilor si multe alte activitati ce nu necesita baccalaureate sau scoli profesionale.
15
0
polarisu a angajat filipinezi
15
1
Ba primaria hotilor,puneti tiganimea la munca.Nu munceste,nu Primeste!Nimic! sa puna pomi,sa sape parcurile,vopsit poduri,reparat drumuri,varuit pomi,nu e de munca?Va tot plingeti ca n-are cine ,a ajuns femeia de serviciu din primarie,"cleaning manager",sa supervizeze firma de curatenie care sa-i faca curatenie.La fel la dept juridic,primar,etc,fiecare are "consilieri" care ii fac de fapt munca.De ce mai primiti bani?
13
1
Cersetoria si hotia nu sunt meserii de viitor, la munca.
10
1
dusi la marginea satelor, la munca campului sa-si planteze morcovi si sa manance
17
0
Inarmati populatia si vom scapa de acesti paraziti!
24
1
ne aflam intr-o posibilitate, ha ha ha ha, Heri Coada
13
0
marsh in agricultura
25
0
Poate ne va face covit 19 un cadou sa scapam de voi . Arzavar focu de paraziti .
21
1
sint persoane care au locuinte in cartier si ei nu stau,tin locuintele ocupate.Unul este Romanescu care de mai mult timp tine locuinta ocupata ,el fiind angajat in armata ,deci poate sta in chirie ca este angajat.
17
0
Va astept in Mamaia Nord la betoane,cement,mortar!
25
2
Astia reprezinta un pericol social real in situatia actuala dar si dupa ridicarea sau relaxarea cat de cat a masurilor de restrictie, cand vor putea sa misune prin oras. Intradevar ar trebui luate masuri preventive de combatere a acestui risdc real pt cetatenii orasului! Astfel, fac si eu apel la Presedinte sa ia in discutie inclusiv in CSAT acest risc si sa ia masuri preventive. Si pt noi, cetatetii orasului, individul din imagine si cei in numele carora vorbeste, reprezinta un pericol mult mai mare pt siguranta decat COVID-19! Iar la acest pericol se adauga si o parte din asa zisa diaspora!
20
1
Adevarul ca Garoiul ala grasan parea ca moare de foame la cata sunca avea pe el.cioara borata de fapt are nevoie de motiv sa iasa afara la praduit . Nu le dati drumul ca aia se duc la munca la misto,muncesc 2 minute ,fac poze pt. jandarmi si se duc la ciordit. IMPUSCATII ca in vreme de razboi pe cei care fura . Moarte CIORILOR!!
33
2
In prostia lor are si putina dreptate. Consecintele le vom simti si noi cand o sa iasa astia pe strada cu stomacu lipit.
24
0
Ciori imputite.....Ne faceti tara de ras oriunde mergeti:furati,talhariti etc.Oamenii cinstiti au suferit si sufera in afara tarii si nu numai din vina voastra.Lenesi si cersetori.Nu va e rusine ordinarilor.Bai,un singur tigan nu am vazut sa munceasca cinstit.Nu sa ne "maneleasca",ci sa bata un cui,sa sape un sant,sa adune o ceapa sau un cartof .
38
4
ar trebui sa candideze din partea PSD la Primaria Ct
25
8
"covitul" asta a cerut. ciorile sunt rupte. sa vedem ce le da si le promite fagabou, pe banii prostilor. scuze, constantenilor.
29
6
Vai ce rau va pare ca nu se mai poate munci, hai nu zau. O ocazie buna ca sa mai cersiti niste bani si niste ajutoare. Daca as fi primar v-as ajuta pe fiecare din HC cu cate un voucher la incinerator.
41
3
Numai au ce sa fure nici astia
38
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614