REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Greva foamei în faţa Judecătoriei Constanţa: a pierdut o casă pe un împrumut

Greva foamei în faţa Judecătoriei Constanţa: a pierdut o casă pe un împrumut

Replica API 27 februarie 2013 | 00:00 477

Hotărâre definitivă şi irevocabilă

Hotărâre definitivă şi irevocabilă

Un bărbat de 60 de ani din Constanţa a intrat în greva foamei, el anunţând acest lucru în faţa instanţelor de judecată, nemulţumit de faptul că judecătorii nu i-au dat câştig de cauză într-un dosar, fapt pentru care şi-a pierdut, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, locuinţa situată pe bulevardul Ferdinand.

Bărbatul a explicat că instanţa a dat câştig de cauză unui afacerist care i-ar fi împrumutat nişte bani, iar ca garanţie a fost pus un apartament. Ion Ştefan spune că a semnat un contract de închiriere cu omul de afaceri - Ibrahim Ismet -, pentru imobilul situat pe Ferdinand, pe o perioadă de 10 ani, dar, pentru că nu i-a restituit împrumutul, apartamentul i-a revenit respectivului. Păgubitul a protestat, marţi, în faţa judecătoriei, nemulţumit fiind de decizia instanţei. Încă de ieri dimineaţă, bărbatul a stat în faţa Judecătoriei Constanţa şi a anunţat că se află în greva foamei. Jandarmii de la Judecătorie au anunţat ambulanţa, dar, deşi medicii i-au recomandat lui Ion Ştefan să nu mai stea în frig, deoarece starea de sănătate nu-i permitea acest lucru, bărbatul a refuzat. "Ibraim Ismet a stat cu chirie şi acum e proprietar. A avut bani şi este un magnat al aluminiului, care are bani, eu nu am. Dacă mor mâine, bine-ar fi", a declarat Ion Ştefan. Întreaga poveste ne-a fost prezentată de fiica acestuia, Florica Aurora Ştefan, care a explicat faptul că a închiriat imobilul firmei Almet, deţinută de Ibraim Ismet, încheind cu acesta un contract de închiriere pentru o perioadă de 10 ani. "Am închiriat imobilul situat pe Ferdinand, domnului Ibraim Ismet, pentru ca firma dânsului, SC Almet, să-şi desfăşoare activitatea. Am făcut un contract de închiriere, timp de 10 ani, s-au dat banii integral, 8.000 de dolari, însemnând 46 de dolari pe lună. Avem foarte mari probleme în familie şi am constatat că nu trebuie să vindem, este singurul imobil pe care-l avem. I s-au dat banii tatălui meu, după care vine domnul Ibraim şi spune că are nevoie de unele procuri din partea tatălui meu, pentru a face fel şi fel de îmbunătăţiri în casa noastră, iar tata a fost de acord. Din 2007, noi ne-am trezit cu o citaţie pe cap, că ne cheamă în judecată, pentru că dânşii pretind că vor casa, asta este nemulţumirea tatălui meu.", a declarat Florica Aurora Ştefan, fiica lui Ion Ştefan.

Justiţia a dat câştig de cauză lui Ibraim Ismet

După ce Ion Ştefan a semnat un contract de împrumut, garantat cu ipotecă imobiliară, prin care a primit 15.300 de dolari, Ibraim Ismet a închiriat imobilul pentru o durată de 10 ani. În 2007, Florica Aurora Ştefan susţine că a restituit aceşti bani, fiind depuşi în contul lui Ibraim Ismet, însă acest lucru nu a intrat la dosar, potrivit acesteia. "Avem nevoie de un avocat bun, care să descurce tot ce s-a încurcat. Tatăl meu a semnat un act de împrumut şi trebuia să-i restituim aceşti bani înapoi. Banii au fost depuşi în contul domnului Ibraim Ismet. Dar aceşti bani, de ce nu au apărut în dosarul nostru? A fost totul muşamalizat, nu ştiu ce se întâmplă. Împrumutul a fost făcut la notarul cunoscut de Ibraim. Tata, credul, a zis "Da, e notar, acolo merg. Facem acest împrumut", dar dânsul a pretins că nu vrea nici un ban înapoi şi că vrea o acoperire faţă de firma dânsului. Pe noi, copiii, nu ne chema niciodată, îl lua pe tata. I s-au dat bani înapoi 36.000 de euro, de la 15.300 de dolari, i s-au depus în cont domnului Ibraim, în 2007, când dânsul a pretins că vor să se facă proprietari pe imobilul nostru, deoarece nu i-am dat aceşti bani înapoi, practic îşi cereau banii de chirie înapoi", a mai adăugat Florica Aurora Ştefan.

La rândul său, Ibraim Ismet, îi invită pe cei care-l acuză să prezinte în instanţă toate dovezile. Mai mult, Ibraim Ismet susţine că a pus la dispoziţia familiei Ştefan nu mai puţin de două case, una la Constanţa şi una în Nazarcea, , însă una dintre case a fost vândută. "Dovezile care v-au fost prezentate dumneavoastră au fost prezentate şi în instanţă. Dacă nu au fost prezentate în instanţă, să le mai prezinte încă o dată. Toate aceste lucruri au fost făcute în timp, ca rezoluţii care s-au dat, nu s-au dat grăbit, s-au dat în timp, şi nu s-au dat de o singură instanţă, s-au dat de mai multe instanţe. Dacă exista posibilitatea unei erori, această eroare nu se repeta. Nu ştiu dacă dânsul v-a spus că i s-a pus la dispoziţie o altă locuinţă. Asta ar fi a treia locuinţă pe care dânşii vor să le-o pun la dispoziţie. Dacă faceţi două greşeli în viaţă şi o faceţi şi pe-a treia, cum se spune? Am luat o casă, am mai luat încă o casă şi şi-au bătut joc de toate. Nu v-au prezentat actele? Gândiţi-vă că toată această casă a fost făcută din banii mei, reparaţia. Practic a fost o casă care a fost refăcută. Casele pe care le-am dat, le-au vândut. Una a vândut-o şi pentru una a avut o situaţie conflictuală cu oamenii care erau acolo, n-au mai vrut să mai stea", a declarat, pentru "Replica", Ibraim Ismet.

Sorin HULUBEI, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218