REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

GREVĂ GENERALĂ în unităţile sanitare din judeţul Constanţa!

GREVĂ GENERALĂ în unităţile sanitare din judeţul Constanţa!

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:06 239

Membrii SANITAS îşi strigă nemulţumirile!

Membrii SANITAS îşi strigă nemulţumirile!

Membrii Sanitas Constanţa din unităţile sanitare şi de asistenţă socială din judeţ, precum şi angajaţii Direcţiei de Sănătate au intrat în grevă pe 31 octombrie a.c., cu întreruperea activităţii. În conformitate cu prevederile legale, au fost asigurate urgenţele si o treime din activitatea unităţilor. Aceştia solicită includerea în OUG 20/2016 a tuturor categoriilor de personal omise şi eliminarea discriminărilor produse de cele doua ordonanţe (OUG 20/2016 şii OUG 43/2016). SANITAS atrage atenţia Guvernului României asupra situaţiei deosebit de grave în care se află sectorul sanitar şi cel de asistenţă socială. Sindicaliştii susţin că vor continua până pe 14 octombrie cu greva generală dacă nu li se vor asculta revendicările.

Nicolae Manea

„Greva depinde foarte mult de negocierile care au loc în continuare, de rezultatul acestei negocieri. Marţi ar trebui să intre în plenul Camerei Deputaţilor la vot, dacă comisiile îşi dau acordul. Adresăm o rugăminte şi o solicitare domnilor de la Camera Deputaţilor: să respecte sănătatea şi speţa socială. Se asigură cel puţin o treime şi urgenţele. Nu ne permitem să încălcăm legea. Nu cred că mizează cineva pe nerespectarea legii. Consiliul Naţional este cel care decide când se încheie greva. Dacă vor fi răspunsuri favorabile, în aşa fel încât să ne determine să suspendăm greva, o vom face. Vrem un semnal foarte clar că sunt luate în calcul (n.r. - cerinţele). Noi nu suntem inflexibili, dar până în acest moment nu avem nimic palpabil”, a declarat Nicole Manea, liderul de sindicat. „Cerem încă o dată să nu ni se mail livreze promisiuni. Guvernanţii să ţină cont de promisiunile noastre şi să ne vadă ca pe o prioritate. Altfel, se va întâmpla cum s-a întâmplat în Marea Britanie, când majoritatea medicilor au plecat în SUA!”, a mai spus Nicolae Manea. „Până la urmă, cerem desfiinţarea şcolilor postliceale”, a adăugat Manea. „Acum e momentul. Au nevoie de voturi. Iar dacă populaţia va fi bolnavă, nu îi va vota nimeni. Vreau să venim la fel de mulţi. Greva generală, conform comunicatului Federaţiei, continuă până pe 14 noiembrie. Dacă, între timp, la nivel de Federaţie, se stabileşte întreruperea grevei, vom fi anunţaţi atât noi, cât şi dumneavoastră”, a declarat, la rândul ei, Iuliana Carmen Sultan, asistentă în cadrul Spitalului Orăşenesc Cernavodă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614