REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

GREVĂ JAPONEZĂ la Școala Nr.30 Gheorghe Țițeica

GREVĂ JAPONEZĂ la Școala Nr.30 Gheorghe Țițeica

Replica API 15 ianuarie 2016 | 16:07 606

Cadrele didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Ţiţeica, din municipiul Constanţa, au intrat în grevă japoneză! Vineri, 15 ianuarie, la orele 7.45 profesorii au mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, unde au protestat faţă de decizia de comasare cu Şcoala nr.6. Cadrele didactice au refuzat să intre la ore în această dimineaţă, declarându-se în grevă japoneză.

Amintim că dascălii din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din municipiul Constanţa sunt scandalizate de faptul că şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu urmează să devină o structură a primei unităţi de învăţământ. Se pare că numărul elevilor din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 6 s-a micşorat de la an la an, decizia ca aceasta să devină structură a Şcoli 30 fiind luată de ISJ, în urma propunerii unui consilier şi cu acordul directorilor unităţilor de învăţământ. Numai că profesorii se tem de faptul că vor rămâne fără norme. În plus, ei sunt nemulţumiţi şi cu privire la faptul că decizia ar fi fost luată fără să fie consultaţi. De cealaltă parte, inspectorul şcolar general, Gabriela Bucovală, a declarat, pentru "Replica", că aceste temeri cu privire la norme nu ar trebui să existe. „Nu cred că vreun profesor este în pericol de a-și pierde norma. Faptul că Școala nr. 6 trebuie să devină o structură a Școlii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica se datorează faptului că nu mai îndeplinește condițiile conforme cu legea educației, și anume de a avea personalitate juridică”, a declarat pentru „Replica”, Gabriela Zoia Bucovală, șefa ISJ Constanța.

În această dimineață a avut loc la sediul ISJ Constanța ședința Consiliului de Administraţie unde s-a discutat trecerea Şcolii nr. 6 ca şi structură a Şcolii nr. 30.

UPDATE

În cadrul unei conferințe de presă, susținută pe acest subiect, Gabriela Bucovală, șefa ISJ Constanța a precizat că Școala nr. 6 nu mai are personalitate juridică și din acest motiv s-a decis arondarea acesteia către Școala nr.30. „Școala Gimnazială nr. 6 Nicolae Titulescu nu îndeplinește condițiile legale pentru menținerea personalității juridice. Conform oridinului Ministrului Educației și Cercetării Științifice, organizarea rețelei școlare se realizează de către autoritățile administrației publice locale. Rețeaua școlară trebuie reorganizată pentru că avem o unitate școlară care nu îndeplinește prevederile legale”, a declarat Gabriela Bucovală

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102